Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wreszcie zadzwoniłam w sprawie mojego angielskiego. Mają jedną grupę odpowiednią, ale na razie jest to grupa latająca. Ustalają sobie terminy zajęć z tygodnia na tydzień. Mnie to nie odpowiada. Może jednak wreszcie się zdecydują. We wtorek będą rano. Mam iść i się dogadać.

Polazłam dzisiaj z Małgo na basen, a Magda sama godzinę później do szkoły muzycznej. Czekała na fortepian, kiedy odleciany pan od teorii zgarnął ją na swoje zajęcia. W efekcie przepadł jej fortepian, a zajęcia z teorii były bez sensu, bo nie z tą grupą, co trzeba. A dopiero co z nim rozmawiałam (w środę) i sam podkreślał, że to są zupełnie inne zajęcia i Magda ma nie chodzić na nie! I jeszcze miał do niej pretensje, że niepotrzebnie przyszła! A sam ją zawołał!!!

Spotkanie w agencji przeniesione na za tydzień. Mieli jakąś katastrofę budowlaną i jutro będzie remont.

Eeeee tam...

Nuuuda...

Pierworodna odgrażała się, że będzie malowała i nawet była szansa na skończenie pokoju dzisiaj. W efekcie zaledwie wymalowała jedną ścianę. Jeszcze trza wyryć w tynku pod kable do lampki nad biurkiem (kiedy zwisają, królik je zgryza, bo francuś wskakuje na biurko), zagipsować to i wygładzić ścianę (nieustające pozdrowienia dla panów tynkarzy!!!). A potem można ją malować wreszcie. No i w końcu tapeta...

Braza, Andrzej właśnie ogląda płytę od Ciebie. Ja słucham i podglądam czasem.

Ja jestem!

Ciekawe - jak ten królik wskakuje na biurko, tak z gleby się odbija i hyc?!

Od rana u nas pada, coś mi sie widzi, że jednak zostanę czarownicą, szanse na wysyp w okolicach 27 września coraz większe!

Pepe Pan Królik prawdopodobnie włazi na biurko po krześle. Z biurka na parapet i siedzi wyglądając przez okno. Chyba że przerabia pozostawione na biurku słuchawki na bezprzewodowe... Ostatnio jednak chyba mu się znudziło, bo siedzi na podłodze i robi wycinanki łowickie ze wszystkiego, co dorwie. Wero nawet specjalnie zostawia mu poskładane karteczki i potem się wzrusza, jaki to artysta z Pana Królika.

Weź Ty poczaruj coś, żeby i u nas były grzyby!

No - bo Wusia prawie cały koszyk świeżych do domu zabrała na kotlety. :yes:

A u nas wciąż tak pięknie pada.

Mam nadzieję, że i u Was jakieś grzyby sie sypną, a jak nie - to w autosa i do nas, choćby na weekend, pokój na górze wolny!

U nas dzisiaj ma padać. Poczekamy, zobaczymy... Mam taaaką ochotę na kotleta z kani!

Dawno, dawno temu wiozłyśmy z koleżanką pociągiem pudło po telewizorze pełne kań. Jechałyśmy od znajomych z Niepołomic do Opola. Kumpel się nudził czekając na nas w samochodzie, kiedy po grzybobraniu biegiem szykowałyśmy się do wyjazdu, i poopisywał pudło ze wszech stron informacjami typy "uwaga żmije", "bardzo jadowite!" "108 sztuk" itp. Trzeba przyznać, że mimo absurdalności sytuacji ludzi z respektem się odsuwali.

A potem było wielkie żarcie...

Musiało to rzeczywiście śmiesznie wyglądać z tym pudłem. :lol2:

Ewa - a musi byc zaraz w Berlinie???

Może gdzies w Żarach by się znalazło, kto wie!

może być i w Żarach. Przyjadę!

te ria od jamlesa widziałam, ale ... jak mam uwierzyć, ze 3 letni samochód ma przebieg 15000 km??? A je zeli już ktoś taki sprzedaje, to dlaczego? jakoś mnie ta motogratka nie przekonuje.