Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Uliczki nie będę odśnieżała, bo ja lubię odśnieżać w granicach posesji!

Jak Wy do galerii pojedziecie, to ja wolę z łopatą zostać i poodśnieżać sobie. :cool:

Galerie w ogóle, W OGÓLE nie są interesujące. :sick:

Tfu, nie znoszę takich miejsc.

Ale do kina - oooo, do kina to bym się chętnie wybrała.

Albo do teatru, ach...

Wusia, dzięki, ale nie rozumiem, gdzie się podział ratownik!

Depsia, problem w tym, że większość kin jest... w galeriach.

Nie lubię łażenia po galeriach zwłaszcza w weekendy. Masssakra! Za to w tygodniu przed południem albo wręcz rano - czemu nie? Oczywiście jeżeli czegoś konkretnego szukam. Albo do towarzystwa szukającemu. Wtedy cenię galerie, bo mam w jednym miejscu wiele sklepów - łatwo porównać. Gdybym miała każdy sklep w innym miejscu, to poszukiwanie takiej na przykład sukienki na wesele albo zwykłych butów na zimę zajęłoby mi kilka dni. W końcu kupiłabym wcale nie najtańsze i najfajniejsze, bo by mi się nie chciało wracać do pierwszego sklepu. A tak mam je w zasięgu kilkuminutowego spacerku. Fakt, że ogranicza mnie to do sklepów sieciowych, ale coś za coś - co innego, gdybym mieszkała w Krakowie i idąc na przystanek mijała po drodze kilka małych sklepików. Za to małe sklepiki w Niepołomkach są nieprzyzwoicie drogie albo oferują szajs. Tak czy inaczej - jestem skazana na galerie. I godzę się na to.

Z odsnieżania uliczki zgrabnie się wykpiłaś, ale podjazd i chodniczek Ci zostawię. Nie pamiętam tylko, jak się ma ostatnia łopata. Przedostatnią załatwiłam szybko...

Pierworodną do ortodonty wiozę. Wreszcie Jej ostatni stały wyrósł. I tak się pewnie dowiem, że już nic mi się za darmo nie należy, bo za długo mleczaki nie chciały wypaść, a Młoda za nic nie pozwoliła ich wyrwać. Wizja przytrzymywania w fotelu takiego wyrośniętego dziecka, które wyrywa się z całych sił mnie zniechęciła. Młoda zgodziła się jedynie w narkozie. Ciekawe, co by dentysta powiedział na wyrywanie mleczaków w narkozie?!

Sama podjęłam dzisiaj drugą nieudaną próbę zalogowania się do dentysty (prywatnie). Właśnie odkryłam przed chwilą, że drugi ząb mam do leczenia (pierwszy to już od wakacji). Cholera! Trza w totolotka wygrać!

No wiem, cholera. Na stałe aparaty po prostu nas nie stać. Gdyby miała mniej niż 12 chyba lat, to chociaż te nocne dostałaby za darmo. A że ma więcej, to za wyjmowane przyjdzie też zapłacić. Ciekawe tylko, czy za wizyty też. Bo ponoć, jeżeli leczenie zaczęło się przed dwunastymi urodzinami, to za wizyty się nie płaci. I dlatego trzeba łazić z dziećmi, które mają mleczaki, mimo że leczenia nie można zacząć. Ja z nią łaziłam.

powiem Ci z doświadczenia że te wyjmowane to o doopę potrzaskać:( zwłaszcza te na noc:( chyba że od moich czasów jakoś je udoskonalili i nie wylatają w nocy bo ja ciągle szukałam po nocy tego cholerstwa w łóżku i guzik dało i tak mam zgryz fatalny:rolleyes: