DPS 24.10.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 No co Ci tu poradzić? Przecież już się raczej nie nauczysz chodzić inaczej niż z palców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.10.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Pewnie nie. W tym roku wreszcie zobaczyłam człowieka, który chodził tak, jak ja. I wreszcie uwierzyłam, że chodzę inaczej. Tylko dlaczego?No teraz, to nawet bardzo inaczej! Już sama nie wiem, jak to robić. Boli mnie lewa noga pod kolanem i prawa nad stopą - od kulenia. Jak dobrze, że jutro będę jeździła na rowerze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 24.10.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Pewnie nie. W tym roku wreszcie zobaczyłam człowieka, który chodził tak, jak ja. I wreszcie uwierzyłam, że chodzę inaczej. Tylko dlaczego? Znaczy, jak chodzisz??? Tyłem, na czworakach, inochodem, na rękach... więcej mnie do łba już nie przyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.10.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 ja jak mam pęcherza to biorę igłę dezynfekuję spirytem i przebijam dziada;) tak mam że jak płyn zejdzie to od razu boleć przestaje i się szybko goi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.10.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Chodzę na palcach. No prawie. Tak jakby... Nie wiem, jak to opisać. Biegam za to wyłącznie na palcach. Nie umiem inaczej. Obojętne, czy truchtam, czy biegnę szybko - tylko na palcach. Normalnie mi to nie przeszkadza, nie wiem nawet, czy to obtarcie ma coś z tym wspólnego. Kiedyś w dzieciństwie skoczyłam, bardzo mądrze, na pięty z jakiegoś wysokiego murka. Babcia powiedziała, że "odbiłam pięty". Bolały, więc zaczęłam chodzić na palcach i tak mi zostało. Przez kilka lat chodziłam rzeczywiście nie dotykając piętami ziemi. Później zaczęłam się pilnować i chodzić, w moim mniemaniu, normalnie. A mój małż i tak twierdzi, że nienormalnie. A może to dlatego, że mam nienormalne stopy? Wedle jednego ortopedy powinnam mieć kłopoty z dłuższym chodzeniem. Ale ja mu nie wierzę. Nieważne! Byle jakoś dotrwać do zaleczenia się tego bąbla. Donoszę uprzejmie, że wreszcie popełniłam wpis na blogu. Za drugim podejściem, bo za pierwszym mi wrąbało całe mnóstwo wklejonych pracowicie zdjęć i błyskotliwych opisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.10.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Wusia, ja też tak robiłam kiedyś, ale często zaczynało mi się paskudzić mimo spirytusu. Teraz wolę zdezynfekować pęcherz od środka bez przebijania. Poza tym boję się, że jeżeli przekłuję skórę, to chodząc zerwę ją całkiem i będzie jazda bez trzymanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.10.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 przepiękna architektura:) kiedy następny odcinek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.10.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 mnie się póki co nie zdażyło żeby jakoś paskudziło się ale różnie być może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.10.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 ale chodzenie "z palców" jest bardzo kobiece, daje wrażenie lekkosci. I na obcasie powinno być ci wręcz łatwiej...tylko trzeba tą piętę dostawiać jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.10.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 1. Nie wiem, kiedy następny odcinek, ale postaram się, żeby nie trzeba było tak długo czekać. Obiecuję.2. W tym wypadku jestem rozsądna. A to mi się rzadko zdarza i wypracowałam to jako efekt wielu błędów i wypaczeń.3. Oczywiście, że kobiece. W dodatku moje dziwne stopy bardzo mi się podobają, chociaż są niefunkcjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.10.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Agduś a kiedy klepniesz nowy odcinek Uroczyska:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.10.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Oj, nie mam pojęcia. Dawno temu próbowałąm i nawet mam gdzieś te wypociny zapisane, ale mi nie szło. Brak natchnienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.10.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 weź poszukaj natchnienia bo to było super ja to sobie nawet drukowałam poszczególne odcinki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.10.2011 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Może poszukam... Kurczę, czy Wy też widzicie ciągle gębę Majewskiego w roli przedszkolanki? Nic nie piłam - żeby była jasność!Lepiej już pójdę spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.10.2011 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 O! Nie widzę! Teraz ktoś pyta mnie z niezdrową ciekawością, co robię z wodą deszczową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.10.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Kiedyś pani na wf kazała nam robić takie ćwiczenie - chodzić na samych piętach, nie dotykając podłogi żadną inną częścią stopy. Ewa - ona chodzi troche jak... bocian... Dość wysoko unosi stopę, po czym z pewnym namysłem i bardzo ostrożnie stawia na podłozu czubki palców. Potem dopiero ostrożnie i nie do końca dostawia całą stopę. Oczywiście Agduś chodzi w normalnym, czasami nawet przyspieszonym tempie, chodzenie to jedno z jej ulubionych zajęć. Agduś - Ty może poćwicz chodzenie na piętach, może wtedy chociaż troszkę będziesz bardziej je obciążała, to byłoby bardziej fizjologiczne. I może wtedy tak bardzo nie obcierałyby Cię wszystkie buty, bo przecież są robione z myślą o obciążeniu pięt właśnie, a nie chodzeniu na palcach. Nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.10.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Ja za to wiem, że gdybym była mądra, to już dawno poszłabym do lekarza tzw. pierwszego kontaktu po skierowanie do ortopedy, potem odczekałabym swoje i pewnie (gdyby były limity) dostała jakieś kolejne skierowanie itd. W efekcie końcowym miałabym pewnie wkładki do butów robione na podstawie odcisku stopy. Nawet kilka lat temu wykonałam pierwszy krok - w jakimś centrum handlowym było stanowisko, na którym sprawdzano, czy dzieci mają zdrowe stopy (sponsorował to producent jedynie słusznych butków). I zapytałam panią doktor, czy coś można zrobić ze mną i właśnie to mi poradziła. I może nawet lekarz by się ucieszył, że ma taki dziwny przypadek, bo mojego odcisku stopy to nie ma nawet pod hasłem opisującym tę przypadłość. Gdybym była mądra... Gdybym była mądra, to dawno poszłabym do mojej pani doktor rodzinnej i pierwszy raz... nie, przepraszam - drugi, pozawracała jej głowę. I pewnie bym już wreszcie nie chyrlała jak stary gruźlik. Gdybym...A tak poza tym, to ja najpierw stawiam piętę i w ogóle nie rozumiem, dlaczego to tak wygląda. Tylko chodzę na zewnętrznych krawędziach stóp prawie wyłącznie. Wciąż mam ubaw, bo wszyscy znajomi patrzą na mnie z zadumą i jeszcze nikt nie zgadł, że mam nowe okulary. A to dziwne, bo te są zupełnie inne niż poprzednie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.10.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Chyba Cię kiedyś sfilmuję dla stwierdzenia - po mojemu to palce i już! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.10.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 A filmuj sobie. Ja wiem, że staję na pięcie. Mąż tak dziwnie na mnie patrzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.10.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 A ja tam w chodzeniu Agdus nie widzę niczego dziwnego ... chodzi jak Panów Bóg przykazał - do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts