Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Aga śliczne kotki... :roll: a że myszy nie łapią najwyraźniej uznały, że sama im dostarczasz jedzonko to i po co się wysilać? łapki w końcu są? nie?

No ale mogłyby chociaż jako zabawki potraktować te myszki. Bawią się do upadłego zakrętką od butelki, a za myszką pobiegać to już nie łaska?

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam nadzieję, że na Twojej górce rozmarzonej już jest ten prund w dużych ilościach. Bo jak jest w małych, to jego obecnosć za płotem wcale nie znaczy, że w Twojej Bardo Ważnej Skrzyneczce on się pojawi. Czego doświadczyło, często ku swemu zdumieniu, wiele osób.

A Andrzej prund w skrzyneczce na chwilkę wyłączył, coby nie zmieniać fryzury na taką bardziej odlotową-młodzieżową.

Aga śliczne kotki... :roll: a że myszy nie łapią najwyraźniej uznały, że sama im dostarczasz jedzonko to i po co się wysilać? łapki w końcu są? nie?

No ale mogłyby chociaż jako zabawki potraktować te myszki. Bawią się do upadłego zakrętką od butelki, a za myszką pobiegać to już nie łaska?

bo najlepsze zabawki dla kotka to

a) nakrętki od butelek

b) fragmenty opakowania z jajka niespodzianki

c) sznurówki w butach

d) kawałek bardzo ważnej notatki zawsze się przyda do przegryzienia

itp itd... :roll: :roll: :roll: :wink:

Dzisiaj dostaliśmy próbki materiałów na rolety plisowane. Wybraliśmy, dopasowaliśmy, opisaliśmy każdą próbkę. Następnie te niewybrane zostawiłam na stole w kuchni, a te wybrane schowałam gdzieś, żeby nie zginęły. I, oczywiście, te niewybrane leżą spokojnie na stole w kuchni, a ja przeszukałam już wszystkie miejsca, w których polożyłabym te wybrane, gdyby sześć godzin temu mój tok rozumowania przebiegał tak, jak w tej chwili. :roll:

Andrzej przykleił na próbę jeden kawałek tapety do sufitu. Jutro przy dziennym świetle zobaczymy, jak wygląda.

Co do kotów, to w ogóle nie ma o czym mówić - robią to, co IM wydaje się słuszne, zabawne lub wygodne dla NICH.

A tak w ogóle, to zjadłam kawałek ciastka, a po chwili zauważyłam, że jedna warstwa kremu nabrała miejscami dziwnego zielonkawego kolorku. Jeżeli jutro się nie odezwę, to pamiętajcie - nie kupujcie ciastek z kremem w tej cukierni. Zresztą nie warto, bo są ohydne, przesłodzone i rozciapują się obrzydliwie (znaczy krem się rozglajduje).

O 9 to na pewno jeszcze nie. W ogóle, to muszę się zaraz dowiedzieć, co właściwie jutro będę robiła. Bo na razie wygląda na to, że przed południem powinnam się co najmniej rozdwoić (basen, "kolegium redakcyjne" u mnie w domu), a najlepiej roztroić (targ, bo dobre jabłka są wyłącznie tam i to u jedynego faceta) albo i rozczworzyć, żeby się i tutaj pokazać i uspokoić Brazę, że żyję. A, jeszcze muszę wpaść z pieniędzmi mikołajkowymi do koleżanki, której dziecię zachorzało i sama nie może iść po nie. Całe szczęście, że zakupy mikołajkowe dla "mojej trójkowej" grupy już załatwiłam. Jeszcze tylko słodycze, ale to mały pikuś.

NIe mam pojęcia, o której będę mogła się odezwać.

Zakupy dla przedszkola robiłam w sieci. Dla osobistych dzieci częściowo też. Jeszcze muszę pokombinować, co dokupić. Najgorsze, że te dzieci już mają tyle zabawek! Właśnie dzisiaj zaczęłąm przegląd i dzielenie, co zostaje na dole, co na strych (wymiana za jakiś czas), co do wyrucenia, co do oddania...

Jakbyś czytała ten list :D :wink: Nie było!!! Wejdę na Merlina, jakieś gry faktycznie by się przydały!!! Dzięki!!!

No i poszukam tego napierśnika i ochraniaczy :-? Ach!!! Moje zamówienie na owe gustowne ubranko zostanie potraktowane jako super pilne. Jak przyjdzie, to się upublicznię!!!!

Czekam na zdjęcia. Obiecałaś!

Na większe spotkania przyda się "Mafia". U nas w szkole dzieci w to grywały, ale bez kart. Zastanawiałam się też nad kartami "Narnia", ale nie tymi zwykłymi taliami, tylko większym kompletem do zupełnie innej gry.

Czekaj, trochę więcej bliższych informacji, bo ja nie bardzo w temacie!!! Co to za karty "Narni"?, co to za "Mafia" - czy to od producenta "Monopoly"?

Szczegóły poproszę!!!!

A zdjęcia będą jak będzie ubranko!!!!! Wiem, że obiecałam!!!!

Nie wiem, jak wygląda gra "Mafia", wiem (albo wiedziałam, bo trochę zapomniałam), jak się w to gra bez kart. Ale to gra dla większej grupy, czyli na imprezy (urodziny) albo do klasy na ostatnie lekcje w roku szkolnym. Pewnie z kartami się ciekawiej gra.

Karty "Narnia" sobie sama oglądnij. Mają długą instrukcję gry. Wygląda to ciekawie.

jeśli chodzi o gry to polecam szczerze: gryplanszowe.pl tam to dopiero można sie obkupić gdyby był ktoś ciekawy to podpowiem jakie gry warto kupić bo mają dobrą grywalnośc a których nie należy...

To ja jestem bardzo ciekawa i prosze o podpowiedzi :D

proszę bardzo

daję linki będzie prościej dobrze?

dla dwóch osób proste:

abalone

dla rodzinki planszowe ale wymagające myślenia: (nie oparte tylko na przypadku co wyleci z kostki)

przez pustynię wilbładziki przejście przez pustynię super gra

drakon samemu buduje się plansze za każdym razem jest inna nawet dla młodszych (Małgoś?)

niagara uczy myślenia bo łódeczki mogą spaść ;)

ticket to ride fajna sprawa poprawia pamięć geograficzną - układa się pociągi od do...

carcassonnne carcassonne tworzymy interaktywna plansze zbieramy ryby i łowimy zwierzynę

arena maksimus

inne

jenga gra wzmagająca refleks

karciane (choć nic nie mają wspólnego z kartami zwykłymi)

przebój sezonu: bonanza czyli hodowla fasolek rewelacja nawet 4 latek w to zagra a jak się dokupi dodatki to ...

resztę gier można nabyć tylko używanych bo nie są w sprzedaży

:roll: