Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moje też mają stałą godzinę. Ba, cały wieczorny rytuał trwający bite dwie godziny! 19.00 - kolacja i oglądanie czegoś (znaczy dobranocki, ale źródła bywają różne), 19.30 mycie. 20.00 czytanie głośne. 20.30 czytanie własne. 21.00 gaszenie światła. I tak od lat. A wystarczy weekend i bez trudu wszystko idzie w zapomnienie!

Albo przynajmniej matkę (matki) Twoich wnuków.

Nie kupujcie nigdy lakierobejcy Magnata! Co za badziew!!! Normalnie lakierobejca to lakier z transparentnym barwnikiem. Dale efekt jakby się zabejcowało drewno i pomalowało lakierem. Ma konsystencję lakieru, szybko schnie i nie śmierdzi, jeżeli jest to lakier wodorozcieńczalny. Tymczasem to cholerstwo miało konsystencję galaretki, podczas malowania zostawiało wyraźne smugi, schło prawie dobę, a śmierdzi już drugą! Półka poskładana, ale nie można jej zanieść do pokoju, bo nos urywa! No i efekt artystyczny beznadziejny!

Oooo, to ja chyba kiedyś to miałam, bo raz kupiłam jakąś lakierobejcę, kilka lat temu i objawy były dokładnie te same!

Dopiero w tym roku Dziadkowie po cos kupili też, i - okazało się, że to normalny lakier jest, tyle że barwiący!

A ja przez dobre kilka lat myslałam, że lakierobejca to musi być ten galaretowaty badziew. :lol2: