Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem skonfudowana jako i Agduś takową marną ilością języków cudzych przejawianą przez Gwoździka ... baaardzooo skonfudowana, muszę koniecznie zredukować swoje poglądy na temat Rzeczonego ....:confused:;)

Mnie w niedzielę obudzili faceci-demolki o 8 rano ... chyba wolałabym już z gwiazdą na nagranie jechać niż słuchać warkotu pił spalinowych tuż za ścianą:mad:

No - jak mieli piły spalinowe to współczuję, ja od wiosny do jesieni dostaję szału, jak sąsiad z przeciwka swoją kosą spalinową trzy dni z rzędu kosi cały ogród i obejście. :mad: :evil:

skoro się cieszysz, to wymyśl jakąś historię Świąteczną lub Noworoczną ... ;)

liczę na Twoją inwencję ... i cechy charakterologiczne ;)

Moje cechy charakterologiczne na razie nie mają pomysłu. Podrzućcie coś!

po francusku też było ;)

:)

Jezu, co ja tu wypisuję!!! ...

...Najgorsze, że to prawda ;) :)

Która prawda jest najgorsza?

Jestem skonfudowana jako i Agduś takową marną ilością języków cudzych przejawianą przez Gwoździka ... baaardzooo skonfudowana, muszę koniecznie zredukować swoje poglądy na temat Rzeczonego ....:confused:;)

Mnie w niedzielę obudzili faceci-demolki o 8 rano ... chyba wolałabym już z gwiazdą na nagranie jechać niż słuchać warkotu pił spalinowych tuż za ścianą:mad:

Ciekawa jestem niezmiernie, jak wyglądają Twoje zredukowane poglądy. I jak się czują po redukcji.

A co do pobudki, to ja bym chyba wolała piły o 8 rano niż budzik półtorej godziny wcześniej.

No - jak mieli piły spalinowe to współczuję, ja od wiosny do jesieni dostaję szału, jak sąsiad z przeciwka swoją kosą spalinową trzy dni z rzędu kosi cały ogród i obejście. :mad: :evil:

Zgrajcie się - Ty w tych samych dniach lataj z kosiarką. Korzyść będzie obopólna, bo jego pewnie szlag trafia, kiedy Ty przez trzy inne dni latasz po swoim ogrodzie z kosiarką.

A mieli, spalinowa ich mać, mieli!!!! Dzisiaj wjechali takim smokiem i korzenie wyrywali - sąsiedzi ruszyli z ofensywą!!!!!

Planujesz kontrofensywę, czy okopujesz się na pozycjach?

Budować będą? :o

Pewnie tak. Chociaż uważam, że koniecznie powinni spędzić tam czas od Świąt do Nowego Roku (albo kilka dni dłużej), żeby się przekonali, czy to jest na pewno to, czego chcą.

No masz, tyle się wczoraj napisałam, że mam nową spalinówkę i za nic nie da rady z nią tyle latać tylko z przodu chałupy, od sąsiada strony, a tu - zonk, nie ma! :o

Tak czy siak, chyba w przyszłym roku zastanowię się poważnie, co zrobić, żeby przestał kosić kosą spalinową.

No jak mozna 3 dni od rana do nocy przeraźliwie głośną i powolną kosą spalinową kosić cały teren wokół domu, pas zieleni od ulicy (dłuuuuugi), ogród przydomowy (na wprost naszych okien)? :mad:

Stać go na kosiarkę, jakiej cholery tym świństwem kosi??? :evil:

Ma ktoś jakiś pomysł (poza zepsuciem kosy i wysadzeniem chałupy sąsiada)???

A mieli, spalinowa ich mać, mieli!!!! Dzisiaj wjechali takim smokiem i korzenie wyrywali - sąsiedzi ruszyli z ofensywą!!!!!

Planujesz kontrofensywę, czy okopujesz się na pozycjach?

Okopuję się, na razie - trwa wypracowywanie decyzji.

Ciekawa jestem niezmiernie, jak wyglądają Twoje zredukowane poglądy. I jak się czują po redukcji.

A co do pobudki, to ja bym chyba wolała piły o 8 rano niż budzik półtorej godziny wcześniej.

Moje zredukowane poglądy mają się tak: Gwoździk nie zna chińskiego ... a ja w Niego (Gwoździka) wierzyłam!

Pewnie tak. Chociaż uważam, że koniecznie powinni spędzić tam czas od Świąt do Nowego Roku (albo kilka dni dłużej), żeby się przekonali, czy to jest na pewno to, czego chcą.

Nie mogą, pytałam ... (albo nie chcą, ale w to nie wnikam za głęboko)

Ale się napracowałam z tymi cycatymi ... tfu cytatami!!!

Eee tam - napracowałaś! Dawniej to była praca, teraz samo się robi!

Z tym chińskim, to masz rację - straszny obciach!

Nie okopuj się za głęboko, bo w dołek znów wpadniesz! Poza tym uważaj na wody gruntowe, żeby Ci w okopach tyłek nie zamókł!

Depsia, to ja już nic nie rozumiem! Masz nową kosiarkę, którą się nie da kosić nigdzie indziej niż z przodu chałupy od strony sąsiada? A z tyłu czym kosisz?

A sąsiadowi wytłumacz per analogiam - kup sobie kilka fajnych płyt (ja lubię Blackout Scorpionsów, a ostatnio nabyłam wreszcie Nevermind Nirvany, ale to może być za lekkie - polecam coś z klasyki: Black Sabbath, Metallica, AC/DC, a jakby co, to są gorsze, ale nie słuchałam) i słuchaj na full przez trzy dni po trzech dniach koszenia. Jakby sąsiad miał wąty, to zapodaj, że musisz odreagować po jego koszeniu.

Gdybym była na miejscu sąsiada byłabym wniebowzięta!!!!

Jak to samo się robi ??? Kombinowałam, wklejałam, wycinałam .... twierdzisz, że można łatwiej???

Wody gruntowe mam bardzo nisko, takiego okopu nie dam rady zrobić!!!!

Mam nową dobrą kosiarkę - kosi szybko i sprawnie, żeby 3 dni z przodu kosić, to musiałabym chyba ze 4 razy pod rząd ten sam obszar kosić!

Black Sabbath nie muszę kupowac - jedna ze słuchanych przeze mnie kapel w młodości, dotąd płyty mam (winyle!) i kasety, mogę mu z kasety pojechać, a co! :rotfl:

Ucieszy się, zwłaszcza, że ma 4-letnią córeczkę, na pewno dziecko dobrze to przyjmie! :cool:

Niech się dziecko dokształca muzycznie od najmłodszych lat. Klasyki posłucha, to może nigdy nie zagustuje w "majteczkach w kropeczki" itp. usia-siusia.

Muszę sobie wreszcie skompletować płytotekę, bo jakoś z kaset już mi się nie chce słuchać, a adapteru nie mam. Zresztą większość winyli wcięło. Chyba aniołek dostanie długą listę i niech szuka.

Braza, pewnie, że się samo robi! Pod każdym postem masz: odpowiedz, odpowiedz z cycatem, poleć znajomemu i "+. Jeżeli chcesz zacycować kilka wypowiedzi, klikasz pod każdą z nich "+, a pod ostatnią "odpowiedz z cycatem". I już. Samo się zrobi!

Uf, wróciłam.

Muszę się pochwalić - przejechałam SAMA własnoautnie z Łodzi do Wawy i odwrotnie. Napawa mnie to dumą. Mogę jechać nawet do Chorwacji, a co! Choć humor mi psuje, że jechałam 3 godziny a mój mąż chichocząc sprawdził na urządzeniu do prowadzenia człowieka, że moja średnia prędkość wynosiła 45 km/h. No co, korki były. Za to maksymalna 100! Zaszalałam. A kurs (obowiązkowy!) na którym byłam był tak nuudny, że zamiast notatek mam głównie karykatury uczesników, które sobie rysowałam na wykładach. Jak można tak marnować czas człowieka pracującego.....

Poza tym zauważyłam, ze ktoś tu narzekał na marny śnieg w Warszawie. O rany, jak ja się modliłam, żeby był marny a nie solidny! Zostałam wysłuchana, macie winnego braku śniegu.. Co prawda po naszej ulicy jechała sobie dziś pracująca pługo-piaskarka, więc może coś przeoczyłam?

Agduś, twoja serwetka bardzo mi się podoba. Powtórzę tutaj, choć pisałam u Frania. To już sobie wyobrażam, jak wyglądają kapy, o których pisałaś. Zazdroszczę talentu.

Edytowane przez EZS