Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rysio zwany Ogryzkiem właśnie wjechał na moim kapciu pod łóżko, a teraz turla po podłodze wściekle hałasującą piłeczkę. Oczywiście cały dzień przechrapał w naszym łóżku, a teraz właśnie się obudził. Zaraz, niestety, wyjedzie do łazienki i będzie płakał.

Rysio jest rudy i miękki. Dokładniej rudo-biały.

Rrrrany, czemu ja jestem wiecznie w niedoczasie???!!! Dzisiaj spędziłam w domu może ze trzy kwadranse, a kiedy wreszcie wróciłam po angielskim, to się zabrałam za odkurzanie i układanie książek. Jutro muszę skończyć porządki (a do końca daleeeeko), upiec pierniczki, zdjąć ze strychu ozdoby choinkowe i sprawdzić światełka, poprzywiązywać szyszkom sznureczki i zrobić wreszcie ptaszki, przedłużyć sukienkę dla aniołka i popodziwiać tegoż aniołka w jasełkach klasowych. I tego nie da się zrobić! Chyba, że jakoś wydłużę dobę. A ja mimo wszystko lubię święta!

PS Nie chce ktoś kotka??? Trzeba ratować moją koleżankę, której grozi spędzenie świąt w schronisku dla bezdomnych, jeżeli nie wyda dwóch ślicznych kociąt - małż uważa, że cztery koty (dwa dorosłe + maluchy) to za dużo i ma nieuzasadnione pretensje do swej małżonki, które wyraża groźbą wyrzucenia jej z domu. To co? Chce ktoś? Kocurki, domowe, biało-rudy i czarno-biały.

niestety moje dziecię po dotknięciu kotka przez miesiac ma rany na rekach (atopowe zapalenie skóry). Wiedziałam, że kot ma bardzo silne alergeny, ale teraz widzę to naocznie. Kotki toleruję w ogrodzie, jak muszę a pies nie zauważy.

Mam, jak to ładnie malka nazwała- ryjopad przedswiateczny. I też jutro idę na jasełka, bo dziecko z wyrzutem powiedziało, że ja nigdy nie chodzę na takie okazje. Wzięłam urlop na prace domowe, to będę oglądać mizerne produkcje artystyczne małolatów. Nie wiem, co jej się nagle przypomniało, nigdy takich wymagań nie miała!

Poszłam na łatwiznę - zrobiłam Młodej wolne, a właściwie bardziej sobie, już mi się czkało na samą myśl o rannym wstawaniu!

Choinka już ubrana, reszta ozdób prawie cała na swoim miejscu - za to na stole wigilijnym pojawi się szprota w puszce ... o!!!

Braza, dobrze, że Wero tego nie czyta, bo bym znów usłyszała, jak to źle mieć mamę-belfrzycę, która za Chiny Ludowe nie pozwoli biednemu dziecku zostać w domu, jeżeli nie jest umierające i jak dobrze mają wszystkie koleżanki i koledzy, których matki nie zostały skażone tym zawodem.

Właśnie wyluzowałam się. Dzisiejszy szalony dzień za mną, plany na zaś wyklarowane, pewnych rzeczy nie przeskoczę i w d..., jestem jak kwiat lotosu. Z testu na angielskim dostałam 98%, chociaż od dwóch tygodni nie zaglądam do książki i uczę się tyle, co na lekcjach.

Jeżeli dowiem się, jak zrzucić do kompa zdjęcia z telefonu, to pokażę Wam domki z piernika, które zrobiliśmy (bardziej Andrzej i Weronika niż ja, bo ja dostałam wczoraj wieczorem wkurwa takiego, że wymiękłam i poszłam spać). Domki zrobiły furorę w szkołach. Dwa były, bo Andrzej upiekł za cienkie ściany i się zaczęły łamać. W efekcie z materiałów na trzy, powstały dwa. Małgo ma obiecany za rok.

Ogryzek wyszalał się w dzień, więc może nie będzie darł mordy w nocy.

Nikt nie chce kotka?

Dziękuję za życzenia.