Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może młoda i tak ma dobrze, bo bus przepełniony i nie zatrzymuje się??

:D

Nie mogę sobie odmówić:

- Ja, to proszę pana, mam bardzo dobre połączenie. Wstaję rano, za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony. Bo golę się wieczorem,śniadanie jadam na kolację. Tylko wstaję i wychodzę.

- No, ubierasz się pan.

- W płaszcz, jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu?

- A fakt.

- Do PKS mam 5 kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS.

- I zdanżasz pan?

- Nie... ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatrzymuje się. Przystanek idę do mleczarni, to jest godzinka... i potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko, wiesz pan ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. W Szymanowie zsiadam, znoszę bańki i łapię EKD. Na Ochocie w Elektryczny do stadionu. A potem to już mam z górki. Bo tak. W 119, przesiadka w 13, przesiadka w 345 i jestem w domu, znaczy w robocie i jest za piętnaście siódma to jeszcze mam kwadrans to sobie obiad jem w bufecie. To po fajrancie już nie muszę zostawać, żeby jeść, tylko prosto do domu... I góra 22.50 jestem z powrotem. Golę się, jem śniadanie i idę spać.

Braza, mnie się nie pytaj, kto gra, bo ja na bakier jestem z nazwiskami aktorów. I to wcale nie demonstracyjnie czy coś, tylko w ogóle nazwisk nie pamiętam, nawet ze znajomymi mam problem, a co dopiero nazwiska ludzi, którzy mnie nie obchodzą?! No bo Harrison Ford albo Sean Connery jakoś się zaczepili w mojej pamięci... Jako nieliczni. Zapytam Andrzeja.

Też zapomniał. Pretty woman grała królową, a poza tym znałam jeszcze króla, bo grał Boromira i księcia, ale nie wiem skąd. A jeszcze karzeł z Piratów był krasnoludkiem.

Wusia, jutro, bo Młoda już u siebie i nie chce mi się jej wołać.

Znów nie mam tego przepisu :oops:

Za to musiałam sie sama wykazywać i upiec babkę do szkoły. A skoro już upiekłam do szkoły, to i do domu. A później się okazało, że Młoda pierworodna też potrzebuje do szkoły, ino koniecznie drożdżową i z rodzynkami. No to się Andrzej wykazał, bo on jest u nas specem od drożdży.

ja też... szczególnie jak by ktoś mi ją upiekł :)

Jak się pisze - jakby czy jak by?????

Agdus, chyba zacznę prosić o poprawianie błędów (oprócz literówek, bo ślepawa jestem i się zdarza), bo widzę, że piszę coraz gorzej :(

Braza, wpadnij na babeczkę! Jeżeli jutro rano zadzwonisz, że jedziesz, to może uda mi się schować przed dziećmi. Zresztą, niech stracę... jeżeli nie możesz jutro przyjechać, to upiekę albo namówię Andrzeja na pieczenie później. To jak? Kiedy będziesz?

Ewa, "jakby ktoś upiekł", ale "jak by to zrobić?". A tak w ogóle, to raczej "gdyby ktoś upiekł".