braza 11.12.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Ja też czuję się zaszczycona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.12.2007 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Ale pogoda - normalnie w doła wpadłam i tyle. W błotnistego doła! Nasza "droga" jest tak bezlitośnie rozjeżdżana, że dzisiaj wyszłam w czystych spodniach, a do przedszkola dotarłam ufajdana po łydki. Za to wieczorem, kiedy odprowadziłam Weronikę na angielski brnąc po ciemku, up...am się po kolana! A jutro pójdę w tych samych portkach, bo na grzyba mam ubierać czyste, skoro do przedszkola dotrę już w brudnych?Z milszych wiadomości: dzisiaj był czarny dzień w życiu Naszego Kochanego Sąsiada. Po trzech (a moze juz czterech - gubię się w datach zawsze) latach protestów, które między innymi zmusiły nas do zakupu agregatu i bliżej nieokreślonej ilości paliwa do niego (pogubiliśmy się w rachunkach), dzisiaj stanął z dawna oczekiwany transformator! pewnie podłączą nas też do niego, bo teraz mamy prowizorkę do już i tak przeciążonej sieci z bocznej uliczki. Ale Sąsiadowi musiało ciśnienie skoczyć. A może też ma doła? A niech mu tam głęboki będzie. Ale jestem wredna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.12.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Eeee tam, zaraz wredna.... Szczera jesteś, po prostu!! A sąsiad, skoro wredna menda jest, to teraz ma!!! A ciśnienie to mu może i do 300 skoczyć i tak nic nie poradzi. Najwyżej w szpitalu wyląduje! Nie zakłądaj czystych spodni - w tej sytuacji nie warto! Ja dzisiaj założyłam takowe idąc z psicą i ... jakby kolor troszkę inny maja, szczególnie z lewej strony!! I na złość wszystkim jutro założę te same!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.12.2007 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Znaczyt jutro obie paradujemy w brudnych porach! Fajnie! W miłym towarzystwie przyjemniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.12.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Znaczyt jutro obie paradujemy w brudnych porach! Fajnie! W miłym towarzystwie przyjemniej! Paradujemy!! Też jest mi iezmiernie miło!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.12.2007 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Kurczę, co ja bym bez Ciebie zrobiła w ten ponury, zabłocony, ciemny paskudny wieczór? W dodatku w brudnych spodniach.Cholera! Idę wreszcie to pranie wieszać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.12.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 I vice versa!!!! Jeszcze nie powiesiłaś No patrz, jakie my podobne jesteśmy!!!! Wczoraj wyprało się rano, a ja powiesiłam tak kole 14.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.12.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 To i tak szybko wieszacie. Ja potrafię na drugi dzień powiesić, popędzana przez Babcię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.12.2007 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 To mnie podbudowałaś, bo i mnie się to zdarza, chociaż nikt mnie nie pogania poza sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.12.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Depeesiu jesteś Wielka Chyba mam w końcu pomysła na prezenta dla Taty - wiertarka udarowa!!! Rom właśnie sprawdza, która będzie najlepsza (w tej cenie, oczywiście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.12.2007 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 No to jeżeli wiertarka zostanie przyjęta z zachwytem, masz duże pole do popisu (małymi literami!). Andrzejowi kupowałam tego typu prezenty dosyć długo. Ostatnia była spawarka. Teraz doszliśmy do gabarytów i cen chwilowo dla nas niedostępnych - mniejsze narzędzia już ma w komplecie. A Lasce do tej wiertarki co? Zatyczki do uszu? Kurczę, pomalowałam dwa razy sufit w pracowni i... efekt wcale zachwycający nie jest W korytarzu malowałam raz, jutro pomaluję drugi. Nie mam siły, czasu, farby ani ochoty na trzecią warstwę, bo w końcu dzieciom pokoi na święta nie pomalujemy, jak tak dalej pójdzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.12.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Na frazę "Prezent dla Lski" zaczynam reagować nerwowo jakby To jak, dwa razy i ... kaszanka!!!??? Dlaczego???!!! A może to Ty taka wymagająca jesteś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.12.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Braza, kup jej dobrą książkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.12.2007 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Nie wiem, może zbyt wymagająca jestem? Jakoś w bloku mi nie przeszkadzało, że nie jest idealnie, a tu przeszkadza. A może to dlatego, ze ta tapeta szklana jest okropnie chłonna. Nawet gruntowanie nie pomogło! Uff, pomalować to cholerstwo i mieć z głowy, bo ściany, mam nadzieję, pójdą gładko. Tym bardziej, że na kolorowo.Zaraz się biorę za tę trzecią warstwę w pracowni, drugą w korytarzu, a jeżeli zdążę, to pierwszą i ostatnią w hollu (tam bylo już kiedyś malowane i nie tapetowaliśmy, więc jedna powinna wystarczyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.12.2007 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Braza, kup jej dobrą książkę. Albo dobry kremik (dwa - noc i dzień). Taki, jakiego sama sobie nie kupi - to ucieszy każdą kobietę. No, cyba, że kupuje sobie takie, których Ty nie jesteś w stanie kupić. Wtedy kremik odpada. Chustka, apaszka, rękawiczki, karnet na jogę albo tai chi, jakiś sprzęt kuchenny jeżeli lubi albo wręcz przeciwnie - nie znosi gotować, landszafcik na ścianę, kominek do aromaterapii + olejki + książka o tym, album (malarstwo, zdjęcia, krajobrazy), kapcie w kształcie różowych świnek, ładny kalendarz... Mnie się podobał pomysł kupienia czajniczka, dwóch filiżanek, ja bym jeszcze dodała jakąś dobrą herbatkę w małej puszeczce (taką na wagę), może filiżanki bez czajniczka i książka o parzeniu herbaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.12.2007 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Powinnam malować, ale po prostu musiałam przerwać, żeby się pochwalić!!!Przed chwilą zadzwonił Andrzej i powiedział, że wygraliśmy w sądzie z urzędem!!! W sprawie tej oczyszczalni ścieków. Ponoć sąd wypunktował urząd, wskazując im błąd za błędem!Teraz, niestety, trzeba czekać 30 dni na uprawomocnienie się decyzji. Urząd może się odwoływać idąc w kolejne koszty (już mają nam zwócić 500 zł, które musieliśmy wpłacić oddając sprawę do sądu). Niestety, urzędy bywają uparte pod tym względem i brną w odwołania bez końca (przecież to nie pieniądze z kieszeni urzędasa, który podejmuje taką decyzję), ale może tym razem się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.12.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 GRATULUJĘ!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.12.2007 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Dziękuję!Właśnie Andrzej wrócił w glorii i chwale. Będziemy świętować!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.12.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Gratulacje!!!! Pewnie urzędasom mina zrzedła I dobrze!!!! A Andrzej ma powody do glorii i chwały!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.12.2007 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Miny im dopiero zrzedną, bo nikt z nich się nie pofatygował do sądu. Dostaną to na piśmie. Pewnie uważali, że wygrają. Andrzej mówi, że to i lepiej dla nich, bo by im tam przykro było. A ja uważam, ze szkoda - aż tak się nie mam zamiaru rozczulać nad ich urażoną dumą, a zauważywszy ton wypowiedzi sądu może zrezygnowaliby z odwoływania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts