Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Znaczy, że szwankuje coś miękkiego, a nie kości. Jutro zapewne dostanę skierowanie na rehabilitację. Szkoda, że nie do ortopedy, bo pewnie bym się dowiedziała więcej. Kolano było dwa razy uszkodzone - dałam mu popalić, to fakt - ale nie dokuczało przez ładnych kilkanaście lat, a teraz przypomina o sobie. I to nie po jeździe na nartach, nie po łażeniu w górach, tylko tak samo z siebie. Jakiej cholery?

brak smaru w kolanach, jakiś stan zapalny tym wywołany i wiele innych powodów ale mnie się jakoś tak kolebie pod czaszką że na to to rehabilitacja jakoś nie bardzo raczej przeciwzapalne i pomagające nadrobić braki w smarze typu odnovit albo inny środek

No że zmian w kościach nie widać. "Opis" to jedno zdanie zaledwie, ale z pieczątką, że specjalista je napisał.

W sumie zmiany w tych miękkich częściach kolana mogą być bardziej upierdliwe pewnie niż w twardych zapewne, ale na razie przyjęłam to za wynik optymistyczny.

I tego się trzymajmy - szklanka jest zawsze do połowy pełna!!!

I mnie zatkało po obejrzeniu .... Ktokolwiek stworzył ten świat jest WIELKI!!!

Wiecie, że dzisiaj był tranzyt Wenus? I oczywiście chmury u nas! Od wpół do piątej siedziałam z dziećmi w obserwatorium i oglądałyśmy relacje internetowe z różnych niezachmurzonych miejsc. Po co? Nie mam pojęcia! Przecież równie dobrze można to oglądnąć dzisiaj po południu na komputerze. No ale dziecka chciały BYĆ w obserwatorium. Ciekawe, jak tam teraz funkcjonują w szkole.

Dostałam skierowanie na rehabilitację, pojechałam się zarejestrować i dowiedziałam się, że pierwszy wolny termin mają we wrześniu. A z kilku (widziałam numerek 6 nad którymś stanowiskiem) stanowisk zajęte były dwa. Pewnie taki kontrakt mają. To ja się chciałam wykazać rozsądkiem i poszłam do lekarki zaledwie po dwóch tygodniach pobolewania kolana, a teraz mam czekać trzy miesiące? Chyba bez sensu to jest.

Braza, do tego ostatniego wniosku to ja dawno doszłam.

a jednak ortopeda powinien zobaczyć. A co ci dała z tej rehabilitacji? Poza tym nie masz obowiązku iść do tej jednej poradni. Poszukaj może innej... Ale z terminami może tak być, niestety..

Wiem, będę szukała w rozsądnej odległości, cobym nie klęła na dojazdy. Nie mam pojęcia, co mi zapisała, bo to przecież lekarka jest i to dwóch specjalności, więc pismo ma podwójnie lekarskie. Ostatnie to są dwie litery - musi jakiś skrót. Spróbuję coś rozszyfrować, to napiszę.