Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W tarnowskich

Ty 47, Arnika 38... może powinnam jakiś plan podróży zrobić? Gorzej, jak się okaże, że praca 8-16 a potem przygotowanie na dzień nastepny... Zobaczę w praniu :)

Nie, w Opolu tym razem jesteśmy. Zabraliśmy Weronikę ze sobą. Obiecałam jej, że kiedy będziemy siedzieć wieczorem w knajpie, to postawimy ją na stoliku, żeby nie czuła się samotna.

Mogą Was wywalić za drzwi za niestosowne zachowanie ....;)

Bawcie się dobrze!

Śmy wrócili. Bawiliśmy się dobrze. Młoda w knajpie czuła się świetnie, drinka tylko pić nie chciała przez głośnik. A specjalnie dla niej kupiliśmy! Nawet, kiedy zdradziłam, że bezalkoholowy, nie chciała spróbować.

A poza tym fajnie było. Szkoda, że ten długi weekend taki krótki był.

Jaki tydzień??? Zapomniałaś, że w tym roku zafundowali uczniom rok szkolny do końca czerwca? Jeszcze trzy tygodnie bite! No, może w ostatnim więcej luzu na lekcjach, bo bez oceniania, ale na ósmą trzeba być i swoje odsiedzieć, więc co za różnica?

No tak, oceny wystawiają 22-go - szlag i zaraza!!!!!

A z tym "... na ósmą trzeba być i swoje odsiedzieć" to nie tak, moja przez ostatnie 2 lata filmy na dvd oglądała w szkole. To po ki gwizdek ja mam tracić na paliwo, skoro filmy to w domu może obejrzeć w komfortowych warunkach!!!

Ale mi się coś przypomniało.......!

W podstawówce na początku roku (o ile pamietam było to więcej niż jednego roku), we wrześniu (!) Pani na j.polskim zamykała rolety w klasie (takie wewnętrzne, ciemno było jak w d.) i ... włączała nam film! Kolumbowie ... - pamiętacie? Straszny. Ale co jest klu programu - film oglądalismy z takiego dużego terkoczącego projektora (pamietam do dziś jego cichy terkot w czasie filmu).. To dopiero było przeżycie!

Tak mi się z nagła skojarzyło - ale to może raczej nie na temat w aspekcie KOŃCA roku....

Pamiętam "Kolumbów" i film i książkę. Straszne, ale dobre. I takie projektory też pamiętam, ale raczej w kontekście przezabawnych filmów z PO (pamiętacie taki przedmiot?).

W podstawówce do końca są lekcje, chociaż najczęściej luźniejsze. Jeżeli filmy, to związane z tematami omawianymi w tym roku. Ywentualnie wycieczki. No może maluchy będą czasem wychodziły na szkolny plac zabaw. W gimnazjum różnie - niektórzy nauczyciele uczyli, ale większość dawała luz. Ja jestem okropną matką (dzieci twierdzą, że to z powodu mojego zawodu) i każę im chodzić do szkoły normalnie do samego końca. Nie ma lekko - szkoła, to szkoła! Już i tak powinny się cieszyć, że zwalniam je przedłużając długi weekend, coby gdzieś wyjechać!

Oglądam mecz! Sama się sobie dziwię, ale ciekawa jestem, w jakim stylu przerżną. Zamiast piwa mam koktail truskawkowy - coby nie było zbyt typowo.

A skąd ja mam wiedzieć, w jakim stylu? Przed telewizorem wprawdzie siedziałam, ale na kolanach miałam mamitopka. A po drugie, to ja się kompletnie nie znam na stylach!

Nie mów tego o odpuszczaniu przy moich dzieciach, bo zechcą mnie na Ciebie wymienić!