Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A mnie córcia zrobiła! Tylko rumu dolałam sama, żeby się nie zdeprawowała. I tak płakała, że się zdemoralizuje, bo musiała ten rum mi podać, ale barek stoi blisko, więc nie niosła go długo, to i nie zdążyła się zdemoralizować tak całkiem.

Moja mama dawała mi spróbować wina czy ajerkniaku, bo twierdziła, że lepiej, żebym poznała to w domu, niż podjarałą się gdzieś na imprezie, że mogę skosztować zakazanego owocu i przegięła z ilością. Podziałało. Dlatego też daję czasem pierworodnej odrobinę wina. Piwa nie lubi po samym zapachu.

• 2 weeks później...

Eeee tam, w LO trójka nic nie robi. No, jeszcze skarbnik musi się wykazać, ale pozostali to tylko figuranci. Kwiatki od klasy na dzień nauczyciela się kupuje i tyle. Nawet podobno w tej szkole nie daje się kwiatków w dniu imienin nauczyciela. I dobrze, bo ten zwyczaj mnie mierzi.

Plan zajęć dzieciom się wreszcie ustaliła. Masssssakra normalnie! Biegam całymi popołudniami, a jeszcze muszę gdzieś wcisnąć mój angielski. Na szczęście dwa razy w tygodniu będzie (na razie jest raz) pilates z jogą o poranku - dla mnie rewelka, bo rano mam więcej czasu. No i raz w tygodniu mam zamiar popływać, kiedy Małgo będzie miała zajęcia na basenie. A może i drugi raz w weekend ze starszymi się wybiorę. Może wreszcie zacznę człowieka przypominać...

Nie mam pojęcia! W zeszły piątek miałam taki zapinkol, że się od samego rana do popołudnia cały czas spieszyłam. Ciągle szybko, ciągle biegiem... W końcu przyprowadziłam Małgo na basen, Magda była w szkole muzycznej, astronomia dopiero wieczorem, zresztą to Andrzej (jeżeli jest) odwozi na nią dziewczyny, więc miałam trochę czasu. Coby go nie marnować, wyskoczyłam jeszcze do bankomatu (biegiem), kupiłam sobie bilet na basen (w pośpiechu), przebrałam się (piorunem) i wpadłam do basenu. Zaczęłam pływać i po chwili złapałam się na tym, że nadal się spieszę! Zasuwałam po basenie jakby mnie krokodyl gonił! Aż mi się śmiać chciało z samej siebie, ale... stwierdziłam, że będę trzymała to tempo, to więcej basenów zaliczę.

Kiedy wróciłam do domu, byłam nadal tak nakręcona, że usiąść nie umiałam, więc... upiekłam ciasto (jedyne, jakie umiem).

A może to efekt cudownej terapii u Brazy? To nicnierobienie tak wspaniale na mnie wpływa, że mam potem powera na cały rok?

ja w niedzielę siedziałałam z książką bo jak Piotruś pojechał to mnie cholera chciała wziąć bo nie wiedziałam co ze sobą zrobić:bash: w tygodniu to robota, potem się człowiek przywlecze i jakoś do wieczora mniej czasu do zagospodarowania a w wolny dzień to litości;)

No i to jest poważny problem! Bo ja owszem, biegam z dzieckami całymi popołudniami, ale potrafię przed południem znaleźć czas dla siebie. Owszem, łapię się na tym, że muszę sama sobie dać odpust i pozwolić na czytanie gazety przez godzinę (w dodatku popatruję nerwowo na zegarek, czy już się nie kończy), ale umiem to zrobić. I nie jestem perfekcjonistką - mam być wystarczająco dobrą mamą, żoną, kurą domową. Wystarczająco dobrą, a nie idealną! Ty też powinnaś być wystarczająco dobra we wszystkim. Sprawdź kiedyś, że nic się nie zawali, jeżeli przestaniesz dążyć do ideału! A ile zyskasz!