Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Andrzej zasłużył! Ja, jak wiekszość ludzi, zapewne po otrzymaniu pisemka z tymi wszystkimi żądaniami policzyłabym, ile będą wymagane papierki kosztować i 1. załamałabym się, 2. płakałabym i płaciłabym lub 3. zrezygnowałabym z poś. Być może, mając dostęp do internetu nawet przeczytałabym przepisy, na które powołały się biurwy, ale pewnie nic by z tego nie wyniknęło. Od kiedy znam pewnego prawnika widzę, że sentencja ignoratio iuris nocet jest baardzo prawdziwa. Tylko że nie każdy może być prawnikiem.

Jak sobie pomyślę, ilu ludzi zmuszono do wydania kupy kasy na papierki, bo coś się paniom zza biurek przywidziało albo chciały się poczuć ważniejsze, to mnie telepie.

Jako osobnik społecznie użyteczny jeździłam na basen z przedszkolakami w ramach dyżurów (jakoś często moje wypadały). Okazało się, że BASEN łaskawie się zgodził, żeby panie przedszkoalanki i mamy dyżurujące mogły gratis pomoczyć kupry w czasie, gdy dzieci pływają. No to moczyłam przez pół godziny (dzieci 45 minut, ale, gdy wychodzą, trzeba być w gotowości bojowej do suszenia ich). Przepłynęłam w tym czasie 32 baseny czyli 800 metrów, a Andrzej przeliczył mi to na węzły.

Zadowolona z wyjaśnień?

Zapomniałam sie pochwalić, że dzisiaj byłam jednostką pływającą z prędkością 0,89 węzła (Andrzej policzył).

1/ Gratuluję! :D

2/ Niektórzy to zaqwsze farta mają w życiu, nie to, co ja. :evil:

Brazunia, ja wiem, że ostatnio straszę okropnie, ale proszę o wybaczenie - :oops: mam okropne kłopoty z realizacją projektu, całość wisi na włosku i stres mnie po prostu zżera całą. :roll:

Jak wydrukujemy i zwrócą nam, to dopiero odetchnę. :-?

Dziękuję, przekażę im jutro, bo już śpią.

Weronika też sportowo spędziła sobotę była na turnieju badmintona i zajęła 4 miejsce. Coś ma ostatnio pecha do tego wysokiego ale niemedalowego miejsca. Jutro kolejne zawody ( :roll: ) i ma nadzieję (trochę niesportową), że któraś z tych najlepszych nie przyjdzie lub nie przyjedzie, a wtedy Weronika wskoczy na podium.

Odpowiedź brzmi niezmiennie - może w wakacje.