Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No tak, bywają i tacy. Ale skoro wszystko jest jasne... Ty wiesz, on wie... To chyba nie ma problemu?

Ja mam taką koleżankę, która jest słodka dla wszystkich - interesownie i bezinteresownie, bo po prostu ma taki sposób bycia. Ona mogłaby być politykiem.

Dzisiaj pierwszy dzień od niepamiętnych czasów bez mgły od rana do wieczora! Słońce zobaczyłam!

Czemu nienormalne? To zdrowe jest! Ja mam chory odruch, że kiedy ktoś prosi, to pomagam (jeśli mogę), kiedy nie prosi, a potrzebuje, pytam, czy pomóc, a ostatnio właśnie ta znajoma mnie nauczyła, że czasem, nawet gdy mogę, powinnam odmówić.

No właśnie - DOBRZE SKONSTRUOWANA! Znaczy brzozy z czerwonym kozaczkiem! A u mnie w ogródku dominuje źle skonstruowana symbioza brzozy z czerwonym muchomorkiem! Mam ich zatrzęsienie, a kozaczek był jeden i to daaaawno temu!

W tym roku na trawniku obrodziły jakieś inne - wielkie i brązowe, jakby olszówki. Też niepotrzebnie, tylko się po nich ślizgałam i wciąż miałam wrażenie, że w Emisiową kupę wlazłam.

Ona prawdziwki zbiera, czasem podgrzybki - te się nie przyjmą pod brzozami. Kozaków mi trza! W tym roku ja znalazłam jednego, a Małgo później drugiego. Oczywiście próbowałam "zasiać", ale to nie do końca tak działa...

Są grzybnie grzybów leśnych na Allegro, zastanawiam się, czy warto, bo różne opinie słyszałam.

dobra symbioza nie jest zła... tylko oszukiwać nie można (dylemat więźnia czy innego szulera..). Rzadko, niestety, daje się takie symbiotyczne układy zrobić.

Co do olszówek, to wilgoć macie na działce, bo one to lubią. Będzie wilgotno, będą olszówki.