Agduś 15.12.2007 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 My jutro będziemy uzupełniać. Tradycyjnie po polsku - po mszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.12.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 tapeta szklana jest okropnie chłonna. Do czego sluży tapeta szklana? Jakie ma zastosowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 15.12.2007 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Pisałam już, że przed wprowadzką nie zdążyliśmy zrobić gładzi na kartongipsach (sufit i skosy na poddaszu). Odkładaliśmy to ciągle "na potem", bo to koszmar jest! Kurz można po porstu posprzątać, jeżeli się ma gołe ściany, ale odkurzanie i to wielokrotne, bo przecież nie da się wszystkich gładzi wygładzić jednego dnia, a w TAKIM kurzu też się nie da przeżyć choćby jednego popołudnia, wszystkiego, absolutnie każdej rzeczy w domu, przerażało mnie. Już zaczęłam myśleć o tapetach do malowania, ale tylko papierowe widywałam - koszmarne, z jakąś okropną fakturą. I w końcu zneleźliśmy GŁADKIE tapety z włókna szklanego - lek na całe zło. Kupiliśmy, chociaż tanie nie były, przykleiliśmy (głównie Andrzej) i malujemy (do tej pory głównie ja, ale dzisiaj Andrzej malował). Mimo zagruntowania chłoną farbę jak gąbka. Wydawało się, że pewnie dopiero po czwartej warstwie byłoby ładniej, ale już przed świętami nie będzie czwartej warstwy. Dzisiaj okazało się, że nowokupiona przez Andrzeja farba jest znacznie lepszej jakości i już druga warstwa wygląda przyzwoicie. Dzięki temu w przerwie pomiędzy eliminacjami turnieju a finałami i po zawodach Andrzej pomalował to, co najgorsze dla mnie (lęk wysokości) czyli studnię nad schodami. Jutro przy świetle dziennym wreszcie zobaczę, czy kolory, które wymyśliłam, tworzą zamierzony efekt. A w poniedziałek machnę szybciutko resztę ścian wokół schodów, korytarz na górze i holl. Potem tylko ewakuacja pracowni, malowanie ścian i można będzie założyć rolety. A potem zastanowię sie, czy wolę zrobić świąteczne porządki, czy pomalować ściany u dziewczyn. Pewnie wolę ściany - efekt bardziej trwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.12.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Mam nadzieję, że pokażesz w dzienniku rezultaty swojej działalności w pokojach dziewczynek. I przekaż dziewczynkom także ode mnie wielkie gratulacje - są bardzo usportowione i z podziwem czytam o ich kolejnych startach i sukcesach w różnych dyscyplinach. Kto je tak ukierunkował na sport? Tata, mama czy oboje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.12.2007 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Chyba same się ukierunkowały. Zresztą karate prowadzi tu facet, który (pomijając sukcesy sportowe) ma wspaniały kontakt z dziećmi.Andrzej raz w tygodniu gra w siatkówkę i tyle mu zostało... Ja już dawno przestałam jeździć konno, chodzić na aikido, siłownię czy nawet aerobik. Cieszę się, że ten basen mi się trafił. Zimą narty, ale to trudno nazwać sportem, raczej rekreacją albo wożeniem ...upska po stoku. No fakt, że ciągamy je w góry, gdy tylko jest okazja, nie wozimy samochodem wszędzie, tylko pędzimy piechotką, że w wakacje na rowerkach lub kajakami szlajamy się po okolicy... Może dlatego? A może po prostu takie są i już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 16.12.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Agduś, jak domek wypiękniał z tą kostką! Już dawno nie zaglądałam, pamiętałam, że przymierzaliście się do kostki, i dziś sobie pooglądałam. Wyszło super, kolorki fajnie współgrają. Aaaaa, cokół zaje...ty, prześlij mi wytycznie Trudno to się kładzie? Bo to taki żywiczno cośtam, mozaikowy tynk jest, tak? Właśnie też taki mamy w planach. Słuchaj, nie uwierzysz, ale u nas też karate na porządku dziennym! Ale się uśmiałam, jak przeczytałam, że nie tylko nasze córki takie nawiedzone są Właściwie to tylko Zosia chodzi, Maja czasem tam z nią ćwiczy, jak jej pani pozwoli. Ale jutro Zosia ma egzamin na żółty pas, więc Maja będzie musiała siedzieć na ławce. Z tego wszystkiego ja też mam się zamiar zapisać, ale to już dopiero po świętach Pozdrówka dla całej rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.12.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Chyba same się ukierunkowały. Zresztą karate prowadzi tu facet, który (pomijając sukcesy sportowe) ma wspaniały kontakt z dziećmi. Andrzej raz w tygodniu gra w siatkówkę i tyle mu zostało... Ja już dawno przestałam jeździć konno, chodzić na aikido, siłownię czy nawet aerobik. Cieszę się, że ten basen mi się trafił. Zimą narty, ale to trudno nazwać sportem, raczej rekreacją albo wożeniem ...upska po stoku. No fakt, że ciągamy je w góry, gdy tylko jest okazja, nie wozimy samochodem wszędzie, tylko pędzimy piechotką, że w wakacje na rowerkach lub kajakami szlajamy się po okolicy... Może dlatego? A może po prostu takie są i już? No i jak to się przeczyta, to już się wie, skąd one takie są. Z Rodziców!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.12.2007 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Dominiko, kładzenie tego tynku to jest bajka. Poradzicie sobie na pewno. Całkiem przyjemna robota, pod warunkiem, że poczekacie aż ziemia przeschnie, bo leżenie w błocie w trakcie tynkowania cokołu, to nie jest to, co tygryski lubią najbardziej.Przyjemnie też się wybiera kolory, bo możesz określić procentowo, ile których kamyczków ma być i tak Ci zrobią (tylko sobie zapisz na ewentualne doróbki te procenty). Jak widać nasaze obie dziewczyny ćwiczą. Małgosia równie ambitnie jak starsze dzieci. Zasłużyła na ten brązowy medal.Na razie miały egzamin na białe pasy. Na żółty to już trzeba kata znać, a one dopiero uczą się pojednynczych ciosów i bloków.Trzymam kciuki za Zosię i powiem dziewczynom, żeby też trzymały. Ja się na karate nie zapiszę. Na aikido to bym pochodziła z chęcią dziką. Aikido jest piękne! Niestety, najbliższa sekcja w Krakowie i to daleko. Szkoda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 17.12.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 No to fajnie, na wiosnę na pewno będziemy robić. Słuchaj, a odsuwaliście tę ziemię spod cokołu, żeby trochę niżej położyć? Już po emocjach, bardzo podniosła chwila, chociaż trochę śmiechu było (dzieciaki onieśmielone) , ale oczywiście zdała na 5 (zresztą w jej przypadku nie spodziewaliśmy się niczego innego, bo naprawdę się przykłada i pilnie ćwiczy na zajęciach, nie obija się, jak to czasem się dzieciakom zdarza). Przyznam się, że nie zabardzo orientuję się, jak to jest z aikido Ale karate mam bliziutko, bo u Zosi w szkole, i dosyć późno, poza tym jak rozmawiałam z babką, to te treningi mają takie ogólnorozwojowe (dla mamuś ), tzn. raz w tyg. typowa samoobrona, raz taki bardziej na sylwetkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.12.2007 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Nie odsuwaliśmy, bo mieliśmy w planie podsypanie odrobinkę, ale tylko tyle, żeby przykryć sam skraj. Nie potrafię opowiedzieć o aikido w kilku słowach, więc się nie będę starała. Po prostu jest piękne i eleganckie. Sztuka samoobrony wymagająca więcej myślenia niż siły. Akademia Karate niedawno wyremontowała drugą salę i tam ma być "Akademia Tańca i Fitnesu", czy jakoś tak. Zajecia pokrywają się z zajęciami dzieci, więc mogłabym, zamiast podglądać dziewczyny, poćwiczyć trochę. Na razie (wczoraj pierwszy dzień) była tylko instruktorka. Zastanawiam się nad tym, ale wolałabym aerobik niż taniec, ponieważ wśród moich rozlicznych talentów nie ma ani jednego związanego z muzyką (granie, śpiewanie i tańczenie są dla mnie niedostępne). Tylko jak się dopytać o te zajęcia, skoro instruktorka (oszałamiającej urody mulatka) nie mówi po polsku, a ja po angielsku na trzeźwo się nie odezwę, a i po pijaku niewiele więcej powiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.12.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Agduś czegoś nie kumam: rozumiem antytalent do grania, śpiewania itp: bo sama takowy mam, ale nie mów, że do tańca też, bo nie uwierzę!!! Każdy kto z taką gracją jak Ty jeździ konno nie może po prostu nie mieć talentu do tańca!!!! Przecież te dwie rzeczy w parze idą "tuka w tukę"!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.12.2007 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 No widocznie nie idą, bo w tańcu poruszam się z gracją betoniarki.Andrzej ubolewa nad moją niechęcią do tego rodzaju aktywności, bo on lubi tańczyć i robi to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.12.2007 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 PS. Mam w aparacie kilka fajnych zdjęć, więc może wieczorem reaktywuję mój dziennik, jeżeli jeszcze istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.12.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://kartki.onet.pl/_i/d/kaplica2_d.jpg Niech te Święta tak wspaniałe będą całe jakby z bajek, niechaj gwiazdka z nieba leci, niech Mikołaj tuli dzieci, biały puch niech z góry spada, niechaj kotek w nocy gada, niech choinka pachnie wszędzie radość niechaj też tam będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.12.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://www.trojmiasto.pl/kartki/pliki/kartka_39.gif Wszystkiego dobrego, spokoju, ciepła rodzinnego, błogosławieństwa Bożego i spełnienia marzeń!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 21.12.2007 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 W[adłam na chwilkę i co widzę? Życzenia! Tak się świątecznie zrobiło, że aż się przestraszyłam. Dziękuję więc za życzenia, Wam też życzę wszystkiego świąteczniego i nie tyko i biegnę... do porządków? Nie - na basen przedszkolakom pomagać a przy okazji popływać. A potem porządki, obiad, karate, porządki... Do zobaczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.12.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Niech pod świąteczną choinką, znajdzie się radość, szczęście, życzliwość, wzajemne zrozumienie oraz możliwości ku spełnienia wszelkich marzeń w Nowym Roku!!!http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka1174.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.12.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 To ja nieśmiało też złożę życzenia..http://www.zaproszenia-slubne.com/printmedia/swiateczne2008/4M/1801/1801.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 21.12.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia,odpoczynku i zadumy nad płomieniem świecy,filiżanki dobrej kawy wypitej przy choince,nabrania dystansu do tego co wokół, wiary i nadziei, że się uda...Niech w ten wieczór dzieją się cuda! http://img178.imageshack.us/img178/6358/choinka01hg8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.12.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Ta kolęda od opłatka się zaczyna,Bo opłatkiem najpierw dzieli się rodzina.Od opłatka i od życzeń naszej mamyOd tych słów nad opłatkiem wyszeptanych.(...)I zaśpiewaj, zakolęduj nam kolędoŻe najbliżsi zawsze blisko przy nas będą,Że nikogo nie zabraknie przy tym stolePrzy kolędzie najpiękniejszej z wszystkich kolęd!http://img213.imageshack.us/img213/3019/kartka1im5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts