Agduś 01.01.2013 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Kolejny rok przywitany jak należy.Pierwszy jego dzień uczciliśmy małą rozgrzewką na pobliskim stoku. Fajnie było! Tak w sam raz, żeby przypomnieć sobie, jak się jeździ, nie zmęczyć się, poopalać w słoneczku odbitym od śniegu. Wokół trawa - jeszcze nie zielona, bo zeszłoroczna, a wzdłuż wyciągów i łukiem pomiędzy nimi biały pas śniegu. Jeżeli mrozy nie wrócą, to długo nie pociągną, bo gdzieniegdzie warstwa śniegu już cieniutka, a przy dodatnich nie mogą naśnieżać. No ale najważniejsze, że się dzisiaj udało. Młode mają jechać w pierwszym tygodniu ferii na obóz karate połączony z narciarskim, więc trzeba było je rozruszać, tym bardziej, że Małgosia ma nowe narty. Znaczy z giełdy, ale dla niej nowe. Szybko im poszło w tym roku. Rok temu pierwszy dzień był ciężki z chwilami zwątpienia we własne siły. Może dlatego, że rok temu w ferie było u nas zimno i sypał śnieg, wiec strasznie marzliśmy na stoku i jeszcze gorzej na wyciągu. A dzisiaj w słoneczku było wręcz za gorąco. Dziewczyny pościągały kurtki i rękawiczki, w kaskach też było za gorąco, ale kasków zdjąć nie mogły. Ja im lojalnie towarzyszyłam, chociaż nie musiałam. Zresztą pierwszy raz w kasku jeździłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.01.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 jak tak patrzę co się wyrabia w pogodzie to czuję że jajka święcić w kożuchach pójdziem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.01.2013 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Albo w bluzkach bez rękawów porządnie wysmarowani kremami z filtrem 30. Rok temu, wbrew obawom, luty był baaardzo zimowy. Nawet za bardzo, bo marzliśmy na nartach okropnie. Takoż, może jeszcze bedzie zima w tym roku. Ja poproszę trochę śniegu i lekki mrozik. W ferie słonecznie, coby się opalić na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.01.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 no ale niech najpierw śnieg spadnie coby ładną kołderkę roślinką zbyt wcześnie wylezionym zrobić a dopiero potem mrozik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.01.2013 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 No jasne, że w tej kolejności! Jaki pożytek z mrozu, kiedy śniegu nie ma? Mrozu tylko tyle, żeby śnieg spadł, a nie deszcz, i żeby się utrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.01.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 no kilka dni większego mrozu przyda się coby liczebność szkodników zmniejszyć ale bez przesady;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.01.2013 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Jakoś nie zauważyłam, żeby tych pi...nych kleszczy było mniej po mroźnych zimach. Natomiast u nas wyraźnie przetrzebiła je letnia powódź, kiedy to od wiosny do jesieni na łąkach woda stała. Potopiły się cholery! Niestety w następnym roku odbiły sobie. Wet gada, ze kiedy łąki były koszone, to kleszczy jak na lekarstwo było, a teraz się panoszą. No pod tym względem, to zimę baaardzo lubię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.01.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Aguś mądrze wet gada, ja pilnuję jak żandarm żeby trawa krótko koszona była bo wtedy rude bez kleszczorów a i dziecko bezpieczne, jak tylko w łąki pójdziemy tak ruda od razu z kleszczem na futrze albo wbitym wraca, a koty to po 7 na raz potrafią przynieść i siedzę i je oskubuję w tym roku ponieważ mamy fajniastą kosiarkę to małż pofrunie za płot z kosą spalinową kosić chaszcze za płotem żeby rude się tam nie obierało no i żeby te chwaściory tak do nas nie przełaziły:( do tej pory miał pretekst żeby tam nie kosić bo kosą to ja nie dałabym rady trawnika skosić ale teraz mu odpadł pretekścik;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.01.2013 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Trawnik to i my mamy skoszony (mniej więcej...), za płotem Andrzej wykasza wzdłuż ogrodzenia, ale koty i psica nie trzymają się tego pasa, łażą gdzie popadnie i przynoszą kleszczy od groma. Zakropione mniej mają wbitych, ale przynoszą "luźne" na sierści i gubią w domu. Często wiosną znajduję takiego lezącego po sofie na przykład i przerażenie mnie ogarnia, że w domu możemy kleszcza złapać. Psa zakropiona nie jest taka groźna, bo wbite miewa rzadko, a "luźne" gubi najwyżej w holu, bo na sofę nie włazi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.01.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Noworoczne dobry wieczór!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.01.2013 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Ponoworoczne dobry wieczór!Aleś się rozpisała, Braza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.01.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Jakoś taka nieśmiała ostatnio jestem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 04.01.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.01.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 normalnie takie mistrzostwo zwięzłych wypowiedzi tu odchodzi że strach się odezwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.01.2013 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 No! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.01.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 no tak..... będę oryginalna, co nowego w Krakowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.01.2013 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 W tym roku jeszcze tam nie byłam... W sobotę albo niedzielę będę musiała być, coby kupić Magdzie karategę na obóz karate (no nie, tacy rozrzutni nie jesteśmy, żeby na tydzień obozu kupować - zakładamy, że Małgo nie zrezygnuje z karate i dorośnie do niej), a w poniedziałek odstawić pierworodną na lotnisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.01.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 pierworodna w jakim kierunku? Jeżeli Londyn to niech idzie do Camden i zrobi zdjęcia. Ja chcę wiedzieć co się zmieniło. Stęskniłam się a kasy na wojaże coś nie ma ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.01.2013 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Londyn właśnie. Powiem jej o tym Camden. Zobaczymy, czy będzie miała czas na wycieczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.01.2013 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) niech idzie i bez czasu chcesz kilka zdjęć na zachętę? Wydaje mi się, żeto było Camden własnie. Ale mamy 1500 zdjęć, nie mam siły wszystkich przeglądać a poza tym zaplątało się jakieś drugie. Ja nie umiem tego ogarnąć!!! nie mówiąc o tym, ze dyzy być nie che! Edytowane 5 Stycznia 2013 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts