Agduś 11.01.2013 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 No wiem. Mam tylko nadzieję, że jej zapał nie skończy się na etapie wkładania... Sypie u nas!!! Bielutko jest całkiem! Mokre sypie, ale nie topnieje. Chyba teraz ma mrozik potrzymać. Ale porąbana ta prognoza całkiem - dwa dni mrozów, potem nagle w nocy ocieplenie, dwa dni ciepłe i znów mrozy. Na ICM to już całkiem ekstremalne różnice pokazują, bo mrozy nawet do -15 i to w dzień, ale na innych stronach mniejsze zapowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.01.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Też sypie, zmotywowałam się, gdy zobaczyłam odśnieżoną drogę w lesie, odśnieżyła na podwórku o psińco, po 3 godzinach jest to samo!!! Ciekawe, czy jutro wyjadę z Młodą na angielski?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.01.2013 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 W sobotę macie angielski? To nie tylko my mamy tak przerąbane?Ja jutro strajkuję - odwołałam basen Magdy i zapodałam, że Małgo na robotach nie będzie. Swoją drogą to przegięcie, żeby w ferie też zajęcia robić (znaczy roboty, bo na basen to się umawiamy doraźnie). Gadałam przed chwilą z Młodą. Późno wróciła ze zdjęć, ale ją odwieźli do mieszkania. Zadowolona jakby jej kto w kieszeń napluł i uchachana, bo ekipa była mocno międzynarodowa (zapamiętałam Węgra, Brytyjkę, Chinkę, Rosjankę, Białorusina i Ukraińca). Gadali głównie po angielsku, ale Weronika się cieszyła, bo rozumiała trochę po rosyjsku. W dodatku Białorusinowi od razu przyznała się do przodka (okazało się, że wie, kto zacz był), a któraś z pań interesowała się historią (Młoda tak dosyć wybiórczo - król Karol, wojny Szwecji z Polską i Rosją i ogólnie historia Szwecji), a Rosjanin jest fanem cara Piotra I, no to sobie pogadali! Ponoć fotografka rzekła, że Młoda jest najbardziej "clever" modelką, z jaką pracowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.01.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Braza, to młoda mieszka w domu jednak? Bo coś pisałaś o internacie? chyba, ze ja już mam poplątanie, tam krawiec, tu internat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.01.2013 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Brazowa Młoda mieszka w domu. Z internatu zrezygnowała, kiedy już Braza zaczynała się przyzwyczajać do myśli o życiu bez codziennych kursów do miejscowości o 9 km oddalonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.01.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 A, rozumiem Agduś, cieszę się, że młoda trzyma wysoko sztandar nasz... wiesz, to troszkę na poważnie mówię. Generalnie mój patriotyzm jest taki wybrakowany nieco, ale w tej GB ja czułam się dumna, że polką jestem i podkreślałam to. Jakoś tak mi wychodziło, że lepsi jesteśmy od tej zgrai, no może rodzimi angole to jeszcze do nas dorastają... Powiedzieli mi to przy wyjeździe.. że rozumieją, dlaczego Polska przetrwa wszystkie kataklizmy. Wiesz, miło mi było. Chyba musiałam mieć dużo godności, alnglicy to doceniają, choć tak na prawdę, to obchodzą ich tylko oni sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.01.2013 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 No, też tak mam. Chyba Młoda też, bo w Polsce, to ona jest patriotką szwedzką, w USA była patriotką europejską, a za każdą granicą polską. Jakoś samo to wychodzi, bo głupio by było źle o Polsce mówić do innostrancew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.01.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Patrzcie, bardzo podobnie do tego patriotyzmu podchodzę! A moja Młoda faktycznie w domu, co było zresztą do przewidzenia, aczkolwiek przyznaję, lekko się łudziłam ..... Właśnie przekazała mi pozdrowienia od Twojej Latorośli ... i wzajemnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.01.2013 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Byliśmy dzisiaj na "Hobbicie" w IMAXie. Niech sobie różni gadają, co chcą, ale mnie się baaaardzo podobało. Baaaaardzo!!! Piękny jest wizualnie, wspaniały technicznie (aż za) i moim skromnym zdaniem nieznawcy tematu jest dobry jako adaptacja książki. I głosy różnych malkontentów mnie nie przekonują. A za dobry technicznie dlatego, że, jak zapewne czytaliście albo słyszeliście, coś zrobili znacznie lepiej niż normalnie w filmach 3D i złudzenie rzeczywistości jest takie, że się niedobrze robi. Dosłownie - ja długo nie mogłam jeździć samochodem bez aviomarinu, a i po nim potrafiłam rzygać jak kot. Dopiero pod koniec studiów zaczęłam móc jeździć samochodem w miarę normalnie, ale czytać w nim nie mogę. Nawet z mapą mam problem czasem - zależy od dnia. No i właśnie na filmie, kiedy kamera sie poruszała zbyt szybko, mnie muliło jak w samochodzie na krętej drodze. Musiałam kilka razy zamknąć na moment oczy. A szkoda, bo piękne było! Na drugą część idę z zapasem lokomotivu.Młodsze spakowane na obóz. Jutro jadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.01.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Ale Wam zazdroszczę tego IMAXa!!! Jak już się ukaże na dvd (w 3D) to niech się dzieje wola nieba - kupuję!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.01.2013 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 No nie chcę Cię martwić, ale obawiam się, że telewizor się nie umywa do IMAXu. Nawet zwykłe kino jest wyraźnie cieńsze od niego... To może spakuj d.. w troki i wpadnij do nas. Chętnie pójdę jeszcze raz, tym razem z lokomotivem, żeby nie zamykać oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.01.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 D...ę to mogę pakować choćby i teraz, nie jestem jednak pewna, czy poza d...ą coś więcej może pojechać .... Pewnie, że TV się nie umywa, ale zawsze to większy przedsmak, niż 2D, zresztą sama zobaczysz gdy już przyjedziecie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.01.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 zupełnie nie wiem kiedy ja się do jakiegokolwiek kina wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 13.01.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Ja wiem, nigdy... Bo ja mam zawyczaj wychodzenia przy scenach emocjonujących. Bo inaczej mi się sni po nocach i generalnie źle się czuję. A w kinie wyjść nie ma jak. To nie chodzę.. No, chyba że byłby to film, który znam na pamięć i jestem pewna, że się dobrze skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.01.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Przyznaję .... mam jak Ewa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 13.01.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 ....a długo nie mogłam jeździć samochodem bez aviomarinu, a i po nim potrafiłam rzygać jak kot. Dopiero pod koniec studiów zaczęłam móc jeździć samochodem w miarę normalnie, ale czytać w nim nie mogę. Nawet z mapą mam problem czasem - zależy od dnia. No i właśnie na filmie, kiedy kamera sie poruszała zbyt szybko, mnie muliło jak w samochodzie na krętej drodze. Musiałam kilka razy zamknąć na moment oczy. A szkoda, bo piękne było! Na drugą część idę z zapasem lokomotivu.... Pinezka ma to samo ... Witaj w Klubie .... .. Jej klubie .... mnie można kręcić do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.01.2013 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni, gdy dzieci nie ma w domu, to jesteśmy niegrzeczni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.01.2013 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Ewa, ja tak nie mam. Wprawdzie, przyznam się bez bicia, wzruszam się na filmach i łykam wielką kluchę, żeby nie płakać, ale nie muszę wychodzić przy żadnych scenach. No, na horrory albo jakieś krwawe jatki nie chodzę po prostu, coby się nie zniesmaczyć, a na innych filmach to spoko. Braza, to weź sie cała w troki i przyjedź choćby na weekend, coby iść do kina i wrócić. Odrobiny szaleństwa Ci potrza! Koty wytrzymują same w domu nawet trzy dni, byle wody zostawić w kilku michach i żąrcia suchego też. Kiedy szczeniaki przyjadą, to już się nie da - jak z dziećmi! Gwoździk, wyrazy współczucia dla Pinezki. To baaardzo niefajne jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.01.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Fantazja i szaleństwo potrzebują jeszcze dodatkowo pewnego małego, acz bardzo deprymującego elementu: kasy. Z tym ostatnim jest nienajlepiej .... No .... cały dom dla Was .... Uruchomcie wyobraźnię, fantazję i szaleństwo, w Waszym przypadku kasy na to nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.01.2013 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Braza, no bez jaj! Na bilet sobie nie zostawiłaś? A my? My korzystamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts