Agduś 29.01.2013 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Znaczy Ty pustynny człowiek z natury jesteś?To współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.01.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 raczej mój układ kostno-stawowo-mięśniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.01.2013 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Oj, chyba bym zmieniła klimat, bo w naszym lekko nie masz. No ale zawsze mogło by być gorzej - takie lasy deszczowe na ten przykład albo Syberia. Możesz się cieszyć, że Twoich przodków tam nie zesłano albo, że zdążyli wrócić, zanim Cię poczęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.01.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Młoda się zbiesiła i się nie pokazuje na gg ani na skypie! Lanie bym spuściła, ale jak przez internet? . ja tam bym zadzwoniła telefonem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.01.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Młoda wróci to sobie ulżysz, spoko!! Mnie życie nie boli, za to doopa od siedzenia i owszem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 30.01.2013 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Młoda się pokazała, ale na tym koniec. Taka próba sił...Wygląda na to, że wróci... na tydzień. Nie zdążę sobie ulżyć. Braza, to może se postój? Bo do spacerów zimą nie będę Cię namawiała - szanse powodzenia nikłe. Albo zapakuj d... w troki i przyjeżdżajcie do nas na narty. Wyskoczymy razem, przystojnego instruktora Ci znajdę... Tylko się pospieszcie, bo wszystko płynie. Buty dzisiaj przemoczyłam. Trzeba przyznać, że długo wytrzymały i dopiero przed chwilą wróciłam w mokrych. Edytowane 30 Stycznia 2013 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.01.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Z podanych powyżej opcji większe szanse powodzenia ma postanie sobie ... Chyba pójdę zapalić na stojąco ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 30.01.2013 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Wiedziałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 30.01.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 O! to ja dziś byłam mądra bo buty rano opryskałam dokładnie takim uszczelniaczem do skóry i tkanin. Działał bezbłędnie a cały dzień ganiałam po urzędach. Jak ja tego nie luuuubię... Jeszcze mi dowód rejestracyjny został do wyrobienia, reszta pozałatwiana. Jakby ktoś teraz moje dokumenty mi oddał, to bym zamordowała posłańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 30.01.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Moje buty też spryskane i dzięki temu wytrzymały do wieczora. A wieczorem nie wytrzymały. Widać nawet cudo w sprayu ma ograniczone możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 31.01.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Podobno mam taki spryskiwacz do butów??? Taka mnie myśl naszła po Waszych postach .... może by tak zacząć z niego korzystać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 31.01.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Obawiam się, że na moje dróżki jeno kaloszki się ostały... mokry śnieg powyżej kostek a w koleinach woda do kostek... Po spacerze z bestią śniegowce przemiękły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 31.01.2013 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 A nasze drogi już suche. Przynajmniej koleiny dotarły do samego asfaltu i można po nich chodzić nie przemaczając butów. Gorzej z chodnikami, bo większość nie była odśnieżana (straż miejska wychodzi z założenia, że skoro nie jest w stanie zimą dotrzeć do każdego nieodśnieżacza chodników, to nie będzie karała wybiórczo np. tylko tych z centrum, bo to by było niesprawiedliwe, więc nie czepia się nikogo) i dlatego teraz są pokryte uroczą ciapą. Dzisiaj dziewczyny miały konkurs pieśni patriotycznych. Obie występowały w chórach (szkolnym i szkoły muzycznej). wychowawczyni Małgosi postawiła zadanie - dzieci mają być ubrane w mundury - harcerskie, wojskowe, ułańskie - jakiekolwiek. Śpiewali "Warszawskie dzieci", więc uznaliśmy, że mundur wojskowy w rozmiarze dorosłym (Andrzej pożyczył od najniższego kolegi) i hełm będzie w sam raz. Wyglądała jak Mały Powstaniec z kontrowersyjnego dla mnie warszawskiego pomnika. Najlepsze były męskie spodnie w rozmiarze 169 cm i buty wojskowe, w których na co dzień chodzi Magda, w rozmiarze 39. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.01.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Musiało to fajnie wyglądać, masz fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.01.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 AAndrzej pożyczył od najniższego kolegi QUOTE] Fajne pomysły mają w waszej szkole. U Zuzy nauka, nauka, nauka... Jeden z kolegów napisał olimpiadę matematyczną na 100%!! Co prawda akurat dobrze, że napisał, bo on nie umie nic poza matematyką i nie obchodzi go nic poza matematyką i... wojskiem. Oryginał taki, i nie on jeden... jak patrzę na jej klasę, to mi się przypomina piosenka "spałem w Pile, piłem w Spale" Andrusa i ta część, że młodzież na psy schodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 31.01.2013 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Ale to podstawówka jest, a nie liceum czy gimnazjum. Chociaż w gimnazjum Weroniki w sumie też się dużo działo.Zresztą nie wszyscy rodzice są zadowoleni. Z jednej strony rozumiem - wraca ktoś do domu kole wieczora, a tu trzeba kostium przygotować, w lekcjach pomóc, jakiś blok milimetrowy albo inne wydziwiania kupować. Kiedyś Magda miała plan średniowiecznego miasta narysować na postarzonej moczeniem w herbacie kartce. Nam się podobało to zadanie. Musiała przecież przypomnieć sobie wedle jakich zasad budowano wtedy miasta, jakie obiekty powinny się w mieście znaleźć, w jakim miejscu miasto lokowano, jak się rysuje plany itp. Fajne zadanie. A na zebraniu usłyszałam burczenie "a po co on im to zadał, tyle roboty mieli, głupoty wymyślają w tej szkole..." No pewnie - lepiej by było, gdyby dostali test do wypełnienia - gdzie lokowano miasta, jakie obiekty się w nich znajdowały... A potem się narzeka, że szkoła taka nudna, mało twórcza...Małgo ma bardzo ambitną wychowawczynię. Mnóstwo rzeczy z nimi robi, dużo dodatkowych zajęć prowadzi, w wielu konkursach uczestniczą. Magda miała zwłaszcza w trzeciej klasie jej przeciwieństwo i to był koszmar - nuuuuuda do potęgi. Przez rok za próg szkoły nie wyszli! Żadnego kina, teatru, muzeum, o konkursach organizowanych w szkole nawet im nie mówiła, bo jeszcze by ktoś się zgłosił i musiałaby przygotowywać, sama nie organizowała żadnych - nic kompletnie! Pewnie niektórzy byli zadowoleni... Jeden chłopiec wystąpił dzisiaj w kurtce panterce z naszytymi na rękawach flagami niemieckimi! Dobrze, że swastyki nie miał! Obśmiałam sie jak norka, kiedy śpiewał "Warszawskie dzieci". A kolega o wąskiej specjalizacji matematycznej pewnie zostanie jakimś wybitnym specjalistą w jeszcze węższej dziedzinie i a) zarobi więcej niż niejeden humanista o szerokich horyzontach, b) pożytku też będzie z niego więcej, bo coś wymyśli, odkryje, skonstruuje itp. Taki chyba już jest ten nasz świat... Edytowane 1 Lutego 2013 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 31.01.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 z tym kolegą to jest tak, że mówię Zuzi, żeby autograf wzięła, bo jeżeli się nie zmarnuje, to Nobla dostanie albo jakąś inną nagrodę techniczną. Będzie się chwalić znajomością Zuza ma beznadziejną wychowawczynię i chyba to rzutuje na resztę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.02.2013 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Z tym autografem to dobry pomysł. Najlepiej kilka, to będzie mogła przehandlować. Wychowawczyni ma wpływ na to, jak funkcjonuje klasa, ale chyba im starsze dzieci, tym mniejszy. W końcu wiele rzeczy mogą zrobić albo zainicjować sami uczniowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.02.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 A... uczniowie uczniowie to w sumie nawet nie rozrabiają. W domyśle- nawet tak głupich pomysłów nie mają... Mądrych też nie... Każdy sobie rzepkę skrobie po cichutku... Zuza jutro ma bal, stwierdziła, że książkę sobie weźmie. Ja, chcąc uczcić okazję zafundowałam jej nawet fryzjera, ale do niej nastrój nie chce przemówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.02.2013 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Szkoda. U nas w LO też tak było. Znaczy były jakieś grupki, ale największe szaleństwa, na jakie się zdobywała ta najbardziej aktywna, to imprezy, po których z lubością snuli opowieści, kto jak bardzo się urżnął, kto ile razy rzygał, kto do klopa, kto z balkonu, czy sąsiedzi wzywali policję... Mimo że lubiłam życie towarzyskie, to ten model średnio mi odpowiadał, więc poprzestałam na słuchaniu opowieści. Nic innego ciekawego się nie działo, ale też i my nie oczekiwaliśmy, że szkoła nam coś zorganizuje. Każdy sobie organizował poza szkołą. Szkoła była do odsiedzenia kilku godzin dziennie.Studniówki też nie wspominam jakoś specjalnie. No, może poza tym, że poszłam sama a do poloneza poprosił mnie chłopak, w którym kochałam się beznadziejnie przez dwa pierwsze lata szkoły. Spóźnił się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts