Agduś 29.12.2007 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Miło mi, że się podobały. Nasza łazienka od rau wyszlachetniała, kiedy miejsce szmaty w oknie zajęła wreszcie roletka (szmaty nie fotografowałam, więc nie macie porównania). Ja też się przestawiłam świątecznie ze spaniem, chociaż północ to jeszcze w miarę normalna pora - późny wieczór bym powiedziała. Za to ranek nadchodzi gdzieś około 8 - 9. W tę stronę łatwo - gorzej będzie po świętach. Dzisiaj mieliśmy przedsmak, bo Małgo ogłosiła dzień już o 6 rano, kiedy to za oknami całkiem ciemno jeszcze było A teraz marudzi, bo niewyspana jest. Nie wie ktoś, czy narzuty w IKEI też są na wyprzedaży? Upatrzyłam tam taką do salonu i, mimo mizerii na kontach, gdyby była przeceniona, może kupimy. Do pierwszego niedaleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.12.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 O narzutach nic nie wiem, ale o roletkach jeszcze raz powiem - ładnie się prezentuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 29.12.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Agduś, dawno nie zaglądałam do twoich komentarzy ale dziennika szukam zawsze i jestem na bieżaco.... Nie zdążyłam złozyć Tobie i Twojej rodzinie życzeń przed świętami ale za to teraz składam zyczenia międzyświąteczne.... Wszystkiego naj, naj, naj......czegokolwiek sobie zazyczycie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 30.12.2007 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Dziękuję za życzenia. Tobie również wszystkiego najlepszego na cały nadchodzący rok i kolejne!NIetrudno ostatnio być na bieżąco w moim dzienniku, bo rzadko się tam coś nowego pojawia. To już nie ten etap, kiedy prawie codziennie przybywał kawałek ściany albo rurki czy kabla w tej ścianie. No i brakuje licznych wykonawców, którzy ubarwiali swoimi pomysłami naszą budowlaną epopeję. mam jednak nadzieję, że niedługo będę mogła pokazać znów kilka nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 30.12.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Agduś śliczne roletki...i zieleń ładna a konstrukcja godna Andrzeja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 30.12.2007 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Dzięki. Zieleń ta sama, co w salonie. Bardzo źle się tę farbę nakłada. Chyba z powodu nadmiaru barwników w niej trudno pomalować tak, żeby kolor był równy. Mimo poprawek, jeszcze gdzie niegdzie widać jakieś mazaje. Chyba jednak moje wybujałe wymagania trochę się uspokoiły, bo nie dostaję drgawek patrząc na tę ścianę.Przekażę Andrzejowi ocenę konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 30.12.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 http://rodzinnastrona.ovh.org/nowyrok/1_pliki/14.gif Płoną sztuczne ognie, płynie już muzyka, idzie Nowy Rok, stary już umyka więc wznieśmy puchary, tańczmy do rana, niech los nam nie szczędzi kawioru i szampana. Rok się już kończy, rok się zaczyna, otwórzmy więc nową butelkę wina i razem wypijmy za nasze zdrowie, aż się zakręci nam troszeczkę w głowie. Szampańskiej zabawy, szalonych chwil, udanego Sylwestra i Szczęśliwego Nowego Roku... zyczy Frosia z Froszem http://img205.imageshack.us/img205/1094/grenouilleduzeqh4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 30.12.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Na Nowy Rok Zdrowia, zdrowia i zdrowia, szczęścia i miłości, trafnych decyzji i wielu życzliwych ludzi na Waszej drodze życzy Basia z rodzinką http://img252.imageshack.us/img252/1117/nowyrok1pc3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 31.12.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Agduś, samych pieknych chwil! http://www.gify-animowane.pl/gify/Swieta/Przyjecie/1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.01.2008 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Dziękuję za wszystkie życzenia!Wam również samych dobrych dni w nowym roku, szczęśliwego zakończenia tego, co zakończone zostać powinno i spełnienia wszystkich marzeń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.01.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Fajne te roletki. Podobają mi się takie pomarszczone jak żaluzje. I kolor zielony też mi odpowiada. Lubię taką zieleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.01.2008 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 No właśnie trochę się bałam, że będą za bardzo przypominały żaluzje. Na szczęście na pierwsy rzut okawidać, że to coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.01.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 No właśnie trochę się bałam, że będą za bardzo przypominały żaluzje. Na szczęście na pierwsy rzut okawidać, że to coś innego. A ja tam ani przez moment nie miałam wątpliwości (bo już takie wcześniej gdzieś widziałam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.01.2008 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Kupiliśmy niedawno nową klawiarurę. Tak fajnie miękko chodziła w sklepie. A w domu okazało się, że w niektóre klawisze trzeba walić młotkiem bez mała, żeby się znak pokazał. I teraz, gdy w pośpiechu wyślę cokolwiek nie poprawiwszy tego uprzednio, to wygląda tak, jak mój poprzedni post. A tymczasem Andrzej wreszcie dowiedział się, że pewna instytucja (państwowa) dzięki swojemu uporowi dzikiemu podarowała nam, niekoniecznie po dobroci, 15 tys zł. Otóż instytucja owa była Andrzejowi winna 5 tys., o które się, oczywiście, upomniał. Odpisali, że mu nie wypłacą tych 8 tys. Odpowiedział, że nie chce 8 tys., bo należy mu się 5 tys. Odparli, że nie wypłacą tych 8 tys., bo nie. Sprawa wylądowała w sądzie. Przegrywali konsekwentnie wszystko, odwoływali się do upadłego, wnosili, uchylali itd... i tak się to ciągnęło przez lat kilka. Właśnie przegrali definitywnie i ostatecznie i, ponoć, nie mają już jak się odwoływać. A tymczasem odsetki ustawowe (przyjemnie wysokie) sprawiły, że kwota urosła do... 20 tys. Będzie kominek! I zostanie jeszcze na coś!TYlko trochę musimy jeszcze poczekać na te wszystkie prawne korowody. Nie wiem, jak długo. I jeszcze jedno - dostaliśmy rachunek za prąd. Lipiec - grudzień 2007. 1083 zł. Nie jest źle, zważywszy, że to cena prądu normalnie zużywanego w domu i zagrodzie, gotowania, cwu, ogrzewania, poś i wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.01.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Jak ja lubię czytać takie informacje!!! Za każdym razem, gdy okazuje się, że jakas "firma krzak" dostaje po łapach - nawet gdy nie dotyczy to mnie bezpośrednio - czuję dziką satysfakcję!!! I bardzo chciałabym zobaczyć ten kominek, który Wam owa firma podarowała Kwota za prąd bardzo przyjemna, wziąwszy pod uwagę wszystkie składowe. Jak to się robi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 04.01.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Aguś ja tez taki chcę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.01.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Andrzejowa konstrukcja nad schodami baaardzo mi się podobała. Kolorek naprawdę mi się podoba (ten ciemny). No i rolety fajne. Ty to szczęściara jesteś, ciągle ktoś Ci coś fajnego zrobi i jeszcze potem posprząta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.01.2008 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Jak ja lubię czytać takie informacje!!! Za każdym razem, gdy okazuje się, że jakas "firma krzak" dostaje po łapach - nawet gdy nie dotyczy to mnie bezpośrednio - czuję dziką satysfakcję!!! I bardzo chciałabym zobaczyć ten kominek, który Wam owa firma podarowała Kwota za prąd bardzo przyjemna, wziąwszy pod uwagę wszystkie składowe. Jak to się robi?? To nie "firma-krzak" tylko poważna instytucja państwowa, z którą Szanowny Pan miał kiedyś też wiele do czynienia, aczkolwiek w innym żywiole. Owa instytucja wtopiła po prostu, co nas w najbliższych miesiącach (prawne ceregiele) wzbogaci o kwotę pozwalającą na zbudowanie wreszcie kominka. Na pewno kominek pokażę, gdy zaistnieje. No chyba, że inaczej spożytkujemy te pieniądze. Póki co namawiam Andrzeja na rozłożenie kredytu na dłuższy czas, bo obecne raty żyłują nas do zera na koniec miesiąca, co jest stresujące bardzo. Jeżeli chodzi o prąd, to się kupuje pc i solary oraz wentylację z reku. Poza tym nie siedzimy przy jednej żarówce albo przy świeczce, kąpiemy się (ja ) rozrzutnie i w ogóle, poza tym, że staram się pilnować i prać w czasie taniej taryfy (nie zawsze wychodzi), nie szalejemy z oszczędnościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.01.2008 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Aguś ja tez taki chcę... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.01.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Ta "firma krzak" to przenośnia taka była, ogólnie można by nazwać tak kupę i firm i instutucji!! No i cieszę się, że owa szacowna instytucja znana nam a jakże, tak wtopiła Nie pierwszyzna to zresztą, tylko że zazwyczaj uchodzi im to na sucho, niestety!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts