Agduś 27.02.2013 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Jakoś na to nie wpadłam. Trzeba kolejny dom budować, bo już wszystkie chyba braki wychwycone i ten drugi będzie lepszy. Zna ktoś wyniki totka na przyszły tydzień?Chociaż te wężyki od umywalek mają zaworki, to czemu wannowe nie? Nikt się mnie nie pytał, a czy ja muszę wiedzieć, że zaworki do umywalek się daje z urzędu, a o wannowe trza prosić? Swoją drogą, to tam przy wannie nie ma gdzie zaworków dać. No ale każda łazienka powinna mieć swoje odcięcie od wody - mając trzy łazienki moglibyśmy przeżyć awarię w jednej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.02.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 no dokładnie tak a z tymi zaworkami to ja sądzę to to od hydraulika zależy jak nauczony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.02.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 No proszę, warto było zajrzeć, chociaż tak zza rogu ...No bo o tych zaworkach poczytałam ... Gdy będę kiedys robic łazienkę, to na każdym wężyku zaworka sobie zażyczę, ciekawe czy hydraulik zabije mnie od razu, czy bedzie się znęcał ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.02.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Braza, zadziałasz wrodzonym urokiem, to może Cię nie zabije i zawroki da, gdzie sobie zażyczysz. Bateria kupiona i założona. Sypią się po kolei wszystkie kupione sześć lat temu - widać taką żywotność mają. Obecnie kupione pewnie będą podobnie miały, bo gwarancję dają na pięć lat. Ostała się na razie ta pod prysznicem w gościnnej, bo najrzadziej używana. Rrrrany, jutro dzień patrona w szkole! A już się cieszyłam, że w tym roku lajtowo będzie, zajecia późnym popołudniem, wyśpię się, polenię do 15.30, odprowadzę dziecka na 16.00 do szkoły, Małgo odbierze Andrzej o 20.10, a Magda wróci sama w sobotę rano, bo mają noc w szkole. DObra, coby Małgo nie straciła zajęć na basenie, które miały być po południu, to umówię się z panią i zaprowadzę ją na basen na 10.45. O kurczę! Zapomniałąbym, że przecież od 14.00 do 15.00 ma angielski. To z basenu do domu, szybki obiad, na angielski, godzinę gdzieś spędzić, odebrać z angielskiego i na 16.00 do szkoły. O, fajnie, pani poprosiła o pomoc, to akurat tę godzinę spędzę w szkole, a później Małgo dołączy i poczekamy już do 16.00 cyzelując stoisko o Kolumbie. No dooobra, to jeszcze posklejam model "Santa Marii". No i przyniosę do szkoły różne rzeczy na wystawy o Kolumbie i Heyerdhalu. Noo doooobraaa, ostatecznie mogę pomóc w przygotowaniu informacji na temat archeologii doświadczalnej. Ale DLACZEGO JA mam sterczeć i pilnować stoiska od 16.00 do 19.00???!!! JA NIE CHCĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.03.2013 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Złachana jestem jak koń po westernie! Wczoraj na jodze dostalim w tytę, dzisiaj doprawiłam sie na basenie, bo na sąsiednim torze facet pływał żabką, a ja zauważyłam od razu, że jestem trochę szybsza, no to później już musiałam tempo trzymać. Gdyby facet był szybszy ode mnie, to bym się nie wysilała wcale. A poza tym dniopatronowe bieganie, i tak od 10 rano zapierniczałam jak z motorkiem aż do niedawna. I spać mi się chce, bo po nocy model Santa Marii pomagałam wykańczać. Tyle dobrze, że się Wero pomyliła i zaplanowane na jutro odchamianie ma być za tydzień. Takoż jutro tylko przed południem nawał zajęć, a później już luz (obym w złą godzinę nie napisała). Za to w niedzielę wielki dzień - koncert Sabatonu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.03.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Ja Sabatonu nie znam Ale zapierniczam też równo, choć mam na widnokręgu, ze może coś mi za to zapierniczanie skapnie, a zawsze wtedy człowiek żywiej się rusza:)Z tym, że mój zapiernicz umysłowy jest a d rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.03.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Ja sabaton lubie spiewali tez o polskich zolnierzach http://www.youtube.com/watch?v=1QL0bXxjqEQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.03.2013 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Sabaton znalazła Weronika na fali miłości do wszystkiego, co szwedzkie. Oczywiście młodsze siostry poszły w ślady starszej i też słuchają Sabatonu. Mnie się też spodobało. Jutro koncert w Krakowie. Idzie tylko Weronika. Może gdyby były miejsca siedzące na trybunach, to i młodszym bym pozwoliła, oczywiście w asyście któregoś z nas. Jako że mają być tylko stojące, a ja wiem, jak się "stoi" na koncertach z własnego doświadczenia, to nie było o tym mowy. Na szczęście nie zostaną aż tak pokrzywdzone, bo wcześniej zespół ma podpisywać płyty w M1 i na to pojadą wszystkie trzy. Wero i Magda w odpowiednich koszulkach z nadrukami. Małgo musi sobie nabyć płytę, bo ona jeszcze nie ma własnej.Śpiewają o Polsce. O Powstaniu Warszawskim nawet powtarzając po polsku "Warszawo walcz". I o bitwie pod Wizną ("Polskie Termopile"), i o Bitwie Warszawskiej, i wspominają udział Polaków w Bitwie o Anglię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.03.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Aaa, czekaj, znam to, moja młoda też ich słucha Fajnie macie, ze idziecie. No nie, wy nie, fajnie ma Wero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 02.03.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Sabaton jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.03.2013 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 No! Ja zostanę z małymi w domu, a Andrzej zawiezie Wero z koleżanką na koncert. W sumie, gdybym umiała jeździć po Krakowie i miała czekać na nie, to zastanowiłabym się, czy nie iść na koncert. Może by się mnie dziecko nie wstydziło? No ale nie umiem jeździć, więc zostanę w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.03.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Faktycznie, Sabaton jest OK, ale ja wolę Linki:) Wiem, że już mówiłam to wieeeeleeee razy, ale powtórzę ... ja już dawno bym się w tym wszystkim pogubiła!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.03.2013 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Znaczy, że w czym byś się pogubiła? W lesie się nie gubisz, to już nigdzie się nie zgubisz. Podpisywanie było dla dziewczyn wielkim przeżyciem. Zaskakująco kulturalnie się to odbyło - tłum stał karnie w kolejce i nawet nikt się nie wpychał. Obyło się bez ofiar. A Sabatony podpisywały, podpisywały i podpisywały... i miło się uśmiechały, zwłaszcza do Małgo - chyba najmłodszej tam fanki. Ktoś ze sklepu sprytnie robił zdjęcia, a dzisiaj można było kupić odbitki i to w cenie samej odbitki! Bez narzutu dla fotografa!Niestety w tym samym czasie odbywało się jakieś losowanie samochodu - połowa ludności Krakowa przyjechała z nadzieją, że to właśnie ich kupon zostanie wylosowany. I niech im będzie na zdrowie - nadzieja matką... wynalazków - ale losowanie skończyło się akurat wtedy, kiedy my chcieliśmy wybyć po uzyskaniu podpisu. W tym samym momencie pół miliona ludzi wsiadło w samochody i... nic! Znaczy powinnam napisać "ruszyło", ale przecież nie ruszyło, tylko utknęło w gigantycznym wielowątkowym korku. W efekcie zamiast nas odwieźć i wrócić po Wero z koleżanką, coby zawieźć je na koncert, odstaliśmy swoje w korku, a potem zawieźliśmy dziewczyny pod halę Wisły, żeby w ogóle zdążyły. Wróciliśmy do domu, zjedliśmy obiadokolację i dopiero Andrzej pojechał do Krakowa, coby u cioci czekać na sygnał, że można odbierać po koncercie syte wrażeń dziewczyny. Wero zachwycona była, oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.03.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Moja córcia Jej zazdrości .... Gdyby nie daj Swarożyca wybrała się kiedys na koncert Linków niech Ją ręka (czyjakolwiek, największego stwórcy) nawet chroni przed przyznaniem się do tego!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.03.2013 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Nie bój się - nie wybierze się na ich koncert, nawet gdyby był w Krakowie. Na pytanie, czy chciałaby pójść, zrobiła dokładnie taką samą minę, jaką Małgo robi na widok ryby i warzywek na talerzu. Chyba trochę odmienne gusta muzyczne mają nasze dziecka. Wiosna całą gębą się zrobiła. Już nawet dzisiaj wyglądając przez okno pomyślałam, że trawnik trza by wygrabić w sobotę, ale nie jestem jeszcze pewna, czy na tej myśli na razie nie poprzestanę. Podobno zima ma wrócić - wcale nie chcę! Lubię zimę w zimie, a kiedy zacznie się wiosna, to już ma być wiosna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.03.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Dzisiaj to i ja wiosne poczułam, po pierwsze żurawie przyleciały o czym poinformowały głośno i wyraźnie, po drugie odkryłam wrzosy a Tyrion pomagał mi je przycinać, po trzecie zrobiłam porzadek z drzewami za płotem, bo jak dla mnie to tam zbyt ponuro było. Znaczy się wiosna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.03.2013 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 U nas wczoraj wiało przy pięknym słoneczku, a dzisiaj ciapie, wiec mój zapał do prac ogrodowych jakby przycichł. Zresztą sobota znów nam się zaplanowała bardzo pracowicie. Ciekawe, co wypadnie w niedzielę. Jak to się stało, że jutro już piątek, to ja zupełnie nie wiem. Ktoś rąbnął wtorek, bo go zupełnie nie zauważyłam, a co do środy, to nie jestem pewna, czy była.Małgo dzisiaj zajęła pierwsze miejsce w gminnym konkursie recytatorskim i pojedzie na powiatowy. Trzymam kciuki, żeby nie wypadł w tym samym dniu, co Kangurek matematyczny, bo będzie miała dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.03.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 No i jak słoneczko Ja wczoraj nie mogłam z pracy wrócić. na drogach lodowisko się zrobiło i znowu, jak bodaj rok czy 2 temu - porzucone Tiry, zastawione ulice, korki i jazda 2 km na godzinę. Miałam olbrzymią ochotę zostawić samochód i isć pieszo, ale żal mi go było. No i w sumie lepiej siedzieć w ciepełki niż kląć na przystanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.03.2013 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Słoneczko wrąbało całkiem, ale wczoraj i tak byśmy nie mieli czasu na prace ogródkowe, a dzisiaj nieoczekiwanie się byczymy. Tak całkiem i zupełnie! Nawet obiadu nie trzeba robić, bo wczoraj Andrzej usmażył górę naleśników i zostały na dzisiaj. Gorzej, że taka pogoda ma trwać, a jutro już nie będzie byczenia się, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.03.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Mam białe dżówno na podwórku do tego wciąż go przybywa!! Mam smarkającą i chrychającą Córcię w domu i pomimo lekarstw to się nasila!! Do pioruna, ja chcę już ciepła!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts