Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wy macie mżawę a ja śnieg, niech go... jak dziś spojrzałam przez okno to mi się samo soczyste słowo wyrwało z głębi serca. Zadyma normalnie. Auta się slizgają, choć przyznam, ze po piątku już jest niebo lepiej, odpowiednie służby sobie chyba przypomniały, że jeszcze jest zima... Tylko u mnie w pracy zaspali w związku z czym samochodu nie było gdzie zaparkować.

Nie lubię zimy, zjadłam dziś na odreagowania całą dużą czekoladę!!!

Chyba się starzeję, bo ostatnio jadłam tabliczkę czekolady przez dwa dni, a normalnie za jednym posiedzeniem umiem wtrząchnąć. Inna sprawa, że ta była zwykła mleczna, a ja wolę z orzechami albo Milkę z tym ciemnym kremem.

Dziecka sie dzisiaj rano tak gramoliły, że w końcu musiałyśmy wziąć rowery, żeby w ogóle zdążyć na 8 do szkoły. No a skoro miały rowery, to już samochód musiał zostać w garażu. Paskudnie jest - zimno i mokro, chociaż mniej mokro niż wczoraj, ale za to po południu zaczęło śniegiem sypać. Idealna pogoda na zaszycie się w domu przy kominku! Jedyne, co mnie w takie dni pociesza, to samoobietnica, że kiedyś będę mogła właśnie tak wykorzystywać taką pogodę - kominek, książka, worek sako, dobra czekolada, winko... Kiedy to będzie?

No tak samo mam. Chyba dlatego, że już się nastawiałam psychicznie, że wiosna i ciepełko, a tu bulba! Ten kontrast pomiędzy wyobrażeniami a rzeczywistością mnie mrozi. Czyli jest mi psychicznie zimno. I przez to nic mi się nie chce, tylko zawinąć się w kocyk i przetrwać to jakoś, w dowolnym stylu, najlepiej na kota. A koty też zgłupiały i wychodzą co chwilę na pole. Wracają po minucie i znów po pięciu minutach wyłażą. Chyba nie wierzą, że tam naprawdę jest tak zimno. Ja je rozumiem.

No i tak robię, ale wczoraj i dzisiaj musiałam ruszyć tyłek bo Szanowny o dochtorów bywał w Perle .... Córcia znowu zaniemogła, więc tyle dobrego, że nie musiałam się zrywać przed 7-ą!

Jedzie się okrrrropnieeeee!!!!

Wyrodna matka - cieszy się, że Córcia zaniemogła!

A skoro nie musisz jeździć do miejscowości oddalonej o 9 km, to czego narzekasz? Mogłaś kontynuować zaleganie przy kominku.

U nas trochę biało, ale nie jakoś strasznie, więc da się jeździć i żyć. Szłam sobie dzisiaj na angielski, zimno, białawo, pochmurno, paskudnie, a jakiś ptaszek-idiota napinał wiosennie na akord! Nie uwierzyłam mu.

Kumpela z Wrocka meldowała, że u nich można bałwana ulepić. Znaczy mają gorzej. Znaczy powinnam się cieszyć, że my nie mamy.

A co mądrego dochtóry rzekły? Szanowny naprawiony?

No, też ciekawa jestem...

A praszki również u mnie się rano darły. Ale słonecznik jedzą, czyli wiosna wiosną ale stołówka się przydaje. Bo jak ciepło było, to już nie patrzyły nawet.

Nasze koty nadal zachowują się zimowo, czyli przesypiają większość doby. Czasem im zazdroszczę - tak poważnie traktują tę czynność, z takim namaszczeniem się układają (poza Rudym, który zasypia zanim się położy, więc pada na pysk), tak rozkosznie wyglądają pozwijane w kłębki w swoich ulubionych miejscach!

Ptaki nadal olewają naszą stołówkę. Ostatnio dwa gile siedziały w ogródku.

PS Czy wiecie, że karty pay pass można skopiować na odległość i w ten sposób ukraść kasę z konta? Pewnie wiecie, ja byłam ostatnia nieuświadomiona. Mam nadzieję, że mi jeszcze nikt nie skopiował, a wczoraj zamówiłam aluminiowe etui.