Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na Podlasiu tym razem.

Słoneczko może wyłączyć nam prąd w każdej chwili właściwie. Teraz jest maksimum, więc prawdopodobieństwo ponoć całkiem, całkiem... Jedni twierdzą, że nam się myknie, bośmy są zacofani, inni, że wręcz przeciwnie. Nie zauważą tego jedynie ludzie niekorzystający z dobrodziejstw cywilizacji - czyżby optymiści uważali, że my tylko ciut przed nimi jesteśmy? No ale zmiana daty na 2000 też miała wykończyć cywilizację...

W 1979 nie miałam jeszcze fizyki.

Cukru to i u nas było mnóstwo, bo nie zużywaliśmy, a mama wykupowała kartki. Nie wiem, po cholerę gromadziła takie ilości. Mogła sprzedawać kartki albo wymieniać na inne. Na przykład na kartki na czekoladę... Na pewno znalazłyby się koleżanki piekące i robiące przetwory, a nielubiące czekolady.

Padnięta jezdem, zebrania dwa w szkole, a potem Zebranie Aktywnych Rodziców w kawiarni... Za to pogoda odpuściła i nawet wieczorem była chlapa. W dzień na zamianę słońce, kiedy siedziałam w domu, i deszcz, kiedy musiałam wyjść.

Byle do świąt, ale za to do świąt zapowiada mi się niezły zap...ol. I wcale nie mam na myśli świątecznych porządków. Jako że Wielkanoc spędzamy u teściowej, temat porządków świątecznych tradycyjnie odpuszczam. Pogańskim zwyczajem robię porządki wiosenne, kiedy w przyrodzie zaczyna panować wiosna. Jutro na ten przykład musimy wykonać dwie palmy wielkanocne na kiermasz dobroczynny dla Malgaszy, poćwiczyć z Małgo do powiatowego konkursu recytatorskiego i do konkursu matematycznego Kangurek, poza tym normalne zajęcia dodatkowe w tym mój angielski - mam test, na który siłą rzeczy pójdę zielona jak szczypiorek na wiosnę albo ogórek, który nie śpiewa. A Małgo zapisała się jeszcze w środy na ping-ponga, bo miała chwilę wolnego czasu. Ratunku?

Wiem. I co gorsza wszyscy to wiedzą. Jednakowoż dumna jestem z siebie, bo asertywnie stwierdziłam, że babki na śniadanko wielkanocne w szkole nie upiekę. Znaczy do klasy Małgo, nie wiem, co u Magdy. Bo nie dość, że przy każdej okazji zap...lam załatwiając wszystko wraz z jedną koleżanką, to piekłam dwa razy chleb (po 4 bochenki), raz babkę, raz domek z piernika... A są tacy, którzy nie piekli wcale.

Ciekawe Agduś, co robisz ze sobą jak już dziecia pójdą z domu?

Masz już plan jak spożytkujesz swój potencjał?

Tylko nie mów, że WRESZCIE z książką przy kominku (ha ha), bo nie uwierzę, jako i nikt na tym forum.

Duża ilość wnuków mogłaby Cię uratować (inaczej możesz zejść przedwcześnie na syndrom emeryta), ale sposób, a jaki wychowujesz swoje panny raczej nie rokuje w tym kierunku.....

He he, ja też ;) nawet w tym samy roku moja mama wpierała koleżance (swojej), że Agatka i chłopcy - gdzieee tam.

No nie rokuje w sensie, że jak panny załapią różne mozliwości rozwoju zawodowego (nie myślę tu wcale o modelingu, choc i to) to się nie pospieszą z dziećmi.. Inna sprawa, że los może sam zadecydować ;) Chociaz przy dziesiejszej świadomości młodych i dostepności (mimo wszystko) środków anty - los może mieć spore kłody pod nogami ..:cool:

Agduś - pomyśl o własnej firmie - wygląda mi, że to najlepszy pomysł byłby.