EZS 07.04.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 podczas kolacji wystąpiła różnica kulturowa - oni byli zdziwieni, że szesnastolatka nie pije wina, ona uprzedzona przeze mnie nie była zdziwiona, że ją częstują. a skąd wiedziałaś??? Agduś, jak młoda nie chce opisywać sama, to pisz choć ty jak to wygląda.. Taki powiew wielkiego świata czuję i tęsknie już za podróżami. Jak dużo jeździłam, to miałam przesyt a teraz już mi wraca.. Czytam i sobie wyobrażam. Ech, muszę jakiś unijny grant napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.04.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Łaaał... Ale fajnie... Ewa,, pisz i zwiedzaj, podróżuj... Potem opowiadaj... Mnie też tęskno do ciepłego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.04.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 A jakoś tak wyczułam... Kiedyś byłam w Gruzji na wycieczce. Wprawdzie pełnoletnia już wtedy i bez problemów winko popijałam, ale jakoś tak wyczułam, że tam chyba nikt o wiek nie pyta podając wino. Zresztą w winiarskich krajach to się chyba dzieciom wcześnie pozwala na próbowanie, a szesnastka już dorosła jest. Tam nie dosyć, że kraj kaukaski, to jeszcze przynajmniej dwoje południowców w ekipie (Cypryjczyk i Greczynka), Rosjanka z Moskwy... Bo Rosjanka z NY to już taka mocno zamerykanizowana, że po rosyjsku nie mówiła - ona pewnie by Młodej wina nie podała, bo u nich to nawet 21 lat trzeba mieć.A ja w domu Weronice pozwalam spróbować, ale poza domem wolałabym, żeby jeszcze nie piła żadnego alkoholu. I trzyma się tego. Co ja mogę opisywać? Dopiero na zdjeciach zobaczę, jak tam było. Na razie wyguglałam sobie Baku i oglądnęłam zdjęcia z miasta i hotelu. Kilka Młoda na fb wrzuciła i mi pokazała, bo ja konta nie mam nadal. Mówiła, że miasto takie se - dużo socrealistycznej architektury, dużo się teraz wybudowało i wciąż buduje, zabytki też są. Ale jak to wymieszane, w jakich proporcjach i z jakim efektem artystycznym - jeszcze nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.04.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Polecam z tej firmy plecaki... http://www.jeepsport.pl/sklep/?o-firmie,1 Emil ma ten... http://www.jeepsport.pl/sklep/?167,s92-czarnyMa go od 4-5 lat i wygląda naprawdę b dobrze.. nosi w nim wszystko i takie ciężary, że masakra.. jedynie szelki wszywałam ponownie.. no nie wytrzymały nici.. ale plecak jest OK.. I Misiak nie należy do osób dbających o swoje rzeczy... Starszak też miał z tej firmy i też ciorał nim kilka ładnych lat...Jak kupisz będziesz zadowolona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.04.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 no to poczekamy, może jakieś fajne zdęcia młoda zrobiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.04.2013 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Ale ja szukam plecaczków torebkowych. Takich nie na ciężary, tylko zwykłą zawartość damskiej torebki. Młoda zrobiła trochę zdjęć, mam też już jakieś backstage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.04.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Jesso ale piękna fontanna! A młoda super. Ona ma klasę, przyznaję z dziką zazdrością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.04.2013 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Dzięki. To jeszcze zdjęcia z Baku: Ciekawe, czy im się te schody psują tak samo, jak te na Rondzie Mogilskim w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.04.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 a co to takie surrealistyczne? Ta budowla? Bo wygląda ciekawie. czy dla tego otoczenia aż do Baku ją wlekli? No bo przecież zdjęcia można zrobić w różnych miejscach, czyli jeżeli płacili za przejazd, to to musiało być jakieś strasznie specjalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.04.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 no ciekawe to cos , tam na ten dach mozna wlazic czy to tylko do zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.04.2013 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Młoda mówiła mi, co to jest, ale zapomniałam. Jakaś galeria, czy cóś? Zapytam jutro.Ona miała zdjęcia w różnych miejscach w całym Baku. Dla ichniejszego pisma modowego. Pewnie chcieli mieć zdjęcia robione w charakterystycznych punktach miasta. Kilkanaście kreacji, różne bakijskie atrakcje turystyczne i jedna modelka. Myślałam, że ich będzie kilka, no ale taką koncepcję mieli widać. Do tego ekipa pościągana z USA, Grecji, Włoch, Londynu, Moskwy, Cypru... Nie rozumiem tego jeszcze, ale widać tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.04.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 No jak nic.. chcieli pozwiedzać.. bo rozumiem, że fotograf, ktoś kto maluje i ubiera.. i modelka to już wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.04.2013 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Fotografka, makijażystka, fryzjer, "facet od noszenia", art directorka, fashion directorka... Nie wiem, musiałabym Młodą poprosić, żeby podyktowała, bo mogłam coś pokręcić.O składzie decydował klient, czyli to czasopismo modowe z Baku, bo oni zapraszali, kupowali bilety i płacili za hotel, no i płacili za pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.04.2013 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Centrum kultury jakoweś - nie galeria. Mam wreszcie zdjęcia. Na dobry początek uśmiech: Ktoś ma dosyć zimy: A przecież tak ładnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.04.2013 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Do czego służą pudełka? Czy wszystkie koty są tak obłędnie pracowite, jak nasze? Z podziwu godnym zapałem unicestwiają wszelkie kartony. Działają jak niszczarki. I na koniec kociej serii nowy nabytek, który przypadł kotom do gustu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.04.2013 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Wielkanoc: Lany poniedziałek: Trasa Kraków-Warszawa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.04.2013 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Uśmiech kota śliczny A co do pudełek - z nudów? albo skraca sobie ścianki, zeby więcej widzieć? Dobrze, ze nie łykają... A i dlaczego ten kot siedział w dziurze w sniegu? Lubi tak czy wpadł i wyjść nie mógł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.04.2013 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Koty uwielbiają siedzieć w pudełkach, miednicach, garnkach nawet - to wiadome. A dlaczego unicestwiają kartony, to zagadka. Miśka i Rudy głównie. Potrafią kilkanaście minut bez przerwy siedzieć w środku (nigdy na zewnątrz, co logiczne) i odgryzać metodycznie kawałek po kawałku, wypluwając je na zewnątrz, miarowo, równo, gryz za gryzem - jak metronomy. Rudy był myty w śniegu. Normalnie strasznie brudny chodzi, a kiedy leży śnieg, lśni bielą i rudością. Oczywiście w tak głęboki śnieg nie wlazł z własnej woli, tylko został wrzucony i zaległ spokojnie - jak widać. Po chwili wylazł i powędrował grzebiąc się w śniegu i zostawiając na nim brudy wszelakie. Mam też oczywiście zdjecia podłogi, ale nie zdążyłam wkleić, bo musiałam z Małgo lecieć na karate. Całe szczęście, że już można na rowerach. Jutro jednak będę musiała samochód wyciągnąć, bo mam nieprawdopodobny kociokwik - jak zacznę o 6 rano (pierwsze wyjście na 7.00), tak skończę po 20.00 obowiązki (bez przerw) i może później załapię się na życie towarzyskie. Najpierw jednakowoż pokażę Emaus w śniegu: Tradycyjne stoisko: Widok na Salwator: Mniej tradycyjne zabawki (te potworki to króliczki - chodzą, świecą czerwonymi oczkami i wydają dźwięki!): Przecudnej urody kotki takież funkcje posiadają. I ktoś to musi kupować, bo już od lat królują na wielu stoiskach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.04.2013 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Aleja balonów. Ten pierwszy pęk przesłonił wszystkie inne, a jest ich tam mnogość niezliczona! Coś tradycyjnego: I na koniec podłoga. Dopiero na zdjeciach zobaczyłam te ślady, ale już mi się nie chciało robić kolejnych. Na razie nie ma widoku poglądowego na całą łazienkę, bo przez dwa tygodnie pralka nie była podłączona. W efekcie teraz na podłodze leżą stosiki posortowanego wedle kolorów prania i oczekują na swoją kolej, nie wyglądając zbyt efektownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.04.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 noooooooooooooooooooooooo wartało czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts