Agduś 17.06.2013 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Wcale zimno by nie było! Normalnie by było! Powyżej 25 jest gorąco, a 27 to zabijający upał dla mnie. Brita kupuję zazwyczaj dla dużych dorosłych albo dla dużych seniorów. Chyba powinnam już całkiem na tego dla seniorów ją przestawić. Oba jej smakują, więc nie ma problemu, ale ja czasem z przyzwyczajenia tego dla dorosłych kupuję. Emi, odpukać, nie ma problemów ze stawami, a leonka sąsiadów, karmiona Royalem, ma. Nie twierdzę, że to zasługa Brita czy wina Royala, ale że na pewne cechy osobnicze nie ma mocnych. Pewnie, że jakieś śmieciowe jedzenie pogorszyłoby stan sąsiadowej leonki, ale nie jest też tak, że taka czy inna karma jest lekiem na całe zło. Mieli na wyprzedaży Brita, ale niewiele (mocne opakowania?)Mówisz, że kiepsko przechowują? Nie byłam za budynkiem, ale hala wydawała mi się wielka i porządna... Nie słyszałam do tej pory plotek, że coś jest nie tak. Muszę zacząć nadstawiać ucha. Jakoś z przyzwyczajenia u nich zamawiam, chociaż denerwuje mnie, że często czegoś nie mają i dzielą dostawę na dwie części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.06.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 http://i.imgur.com/Pf8bN.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.06.2013 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Niezłe! Pytanie tylko, czy inne firmy są całkiem ok? W której zamawiać?Na razie czekam na dostawę. Dzisiaj próbowali dzwonić, ale akurat nie mogłam odebrać. Może zadzwonią jutro. Skoro dzwonią, to pewnie nadal nie mają Brita, a jeżeli nie mają, to i tak zrezygnuję, bo nie mogę czekać - nie będę się z nimi bujała na odległość w wakacje. Muszę zostawić zapas jedzenia "dyżurnym", znaczy naszym wakacyjnym gościom, którzy pod naszą nieobecność spędzają tu swoje wakacje i zajmują się trzódką. Właściwie tego, co mam z wyprzedaży, powinno wystarczyć, Zastanowię się, czy zamawiać Brita gdzie indziej. Polecacie jakieś sklepy? Edytowane 17 Czerwca 2013 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.06.2013 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Aguś ja zamawiam w telekarma.pl jak nie mają na stanie to na stronie jest adnotacja że nie ma, jak bez adnotacji znaczy że towar mają i jak zamówisz dzisiaj do 15-ej to jutro kurier w ząbkach przyniesie płacisz przy odbiorze bez dodatkowych kosztów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.06.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Aga.. podawałam wcześniej linka np...http://www.telekarma.pl/index.phpSzukasz odpowiedniej marki /producenta, klikasz rejestrując się , to minuta osiem, zamawiasz i w 24h przywożą karmę.Ja akurat wolę zapłacić wcześniej, bo jak mnie nie ma to u sąsiadki zostawia kurier. i za przesyłkę nie płacisz jeśli zamawiasz 12kg, albo coś powyżej/~90zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.06.2013 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 No powyżej 90zł to ja na luzie zamawiam. Jeden worek dla psa i już jest powyżej stówki, do tego ze dwa mniejsze dla kotów, i jakieś drobiazgi dla drobnicy (papugi, królik, świnki morskie, chomik, rybki). Dzisiaj z Krakvetu nie dzwonili. Nie chce mi się do nich dzwonić, poczekam na telefon i jeżeli nie będą mieli Brita, to podziękuję. U Was też takie piekło dzisiaj? U nas powyżej 30 stopni - dla mnie koszmar! Teraz się zachmurzyło i jest "tylko" 28. Zdycham sobie spokojnie...Albo będzie burza (oby jak najwcześniej, bo burzy w nocy bardzo nie lubię), albo zostanie taka przyducha, upał pod chmurami. Błe! A ja jutro biegam...Komary zmutowały, w środku dnia, w upale żreją! W lesie dopingują do szybszego biegu. Obgryzają do kości!Chyba się wyprowadzę z dziećmi do Szwecji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.06.2013 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 u nas podobnie, ponad 30 zl zdycham, w domu 23 na dole a na gorze 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.06.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Wczoraj u mnie jeden termometr pokazał 40*C... Komarów nie mam na działce tyle co sąsiadki bo psikałam.. ale przylatują i gryzą.. Aga.. no masz jak nic powyżej 90zł i powyżej 12kg.. bo jeden worek to min 12kg.. więc transport free... Dla rybek chyba nie mają.. to kupisz gdzieś u siebie, z torbami nie pójdziesz;) Miłego latania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.06.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 No właśnie poczytałam sobie o Krakwecie ... Na naszym forum też jest wątek chociaż stary. Zamawiam w Kravecie już kilka lat, raz przyszło opakowanie na karmę (promocja do jakiejś karmy) pęknie lekko, daliśmy sobie jednak spokój z odsyłaniem, w końcu darmowe, Szanowny skleił i służ do dzisiaj. Ceny mają okey, dostawa dość szybka, chociaż faktycznie często nie mają tego, co na stronie. Ale ślubu z nimi nie brałam, więc mogę zmienić dostawcę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.06.2013 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Mnie wkurzyli przy ostatnim zamówieniu. Przysłali mniej niż połowę (jeden z dwóch zamówionych dużych dla psa, zero z dwóch półdużych dla kotów i drobiazgi dla gryzoni i innych takich). Duży wór dla psa i dwa półduże (po 7,5 kg) dla kotów mieli dosłać. Dzwonili, pisali maile, obiecywali, że za dwa dni, pod koniec tygodnia, za pięć dni.. Dzisiaj zadzwonili, że za cztery dni. Posłałam ich do diabła. Zastanowię się, policzę czy jeszcze trzeba czegoś przed wakacjami i ywentualnie zamówię u konkurencji. Coś dla poprawy (???) nastroju: http://komediowo.pl/gid,15747129,img,15747243,title,Przedziwne-zdjecia-z-Pierwszej-Komunii,galeria.htmlPooglądajcie wszystkie zdjęcia. Piekło trwa! Gorąco, parno, duszno. Mimo upału pranie nie schnie, bo taka wilgoć w powietrzu. Jutro idę biegać...Dzisiaj była wprawdzie tylko joga, ale za to później się najeździłam na rowerze, bo na jutro strój kwiatka potrzebny, na pojutrze kwiecista spódniczka do tarantelli (czemu kwiecista - nie wiem). Jako że w ciucharniach ani u Chińczyków nie było niczego odpowiedniego, zanabyłam materiał i wspólnymi siłami uszyliśmy spódniczkę dla kwiatka. Andrzej kupił materiał w kwiatki (w Niepołomicach nie ma) i właśnie kraje, jak mu materiału staje, kolejną spódniczkę. Jutro będę robiła "górę" kwiatka z bristolu osadzoną jeszcze nie wiem jak na jakiejś czapce i szyła ową drugą spódniczkę. Muszę zdążyć przed występem przynajmniej z kwiatkiem, bo spódniczkę, jakby co, skończy szyć Andrzej. Ja mam zebranie Aktywnych Rodziców po występie. Co gorsza przed występem mamy jeszcze basen, a przed basenem angielski, a przed angielskim... o właśnie! - chyba jutro nie ma już zajęć plastycznych, więc mogę Małgosi dać obiad przed angielskim! Za to będę miała bardzo mało czasu po bieganiu na tego kwiatka i szycie... Nie ma tego dobrego, co by na złe nie wyszło. Muszę kupić bristol przed bieganiem. Tak sobie porządkuję to wszystko i zanudzam Was.W sobotę rano zająć kolejkę do lekarza w AKT (badanie przez obozem karate), potem biegiem na roboty, Magda w tym czasie na basenie na szczęście samoobsługowo, galopkiem do domu po strój do tarantelli i prawie spokojnie do szkoły na święto rodziny, coby podziwiać występy młodzieży (naszej młodszej sztuk dwóch). Jakbym dorwała tego, kto wymyślił rok szkolny trwający do końca czerwca, to by się długo leczył!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.06.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 (edytowane) Noooo, dołożyłabym od siebie, tylko kto się teraz przyzna????? .... obejrzałam ... i wcale nie jestem zaskoczona .... Edytowane 21 Czerwca 2013 przez braza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.06.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 (edytowane) Jezusmaria. Wszystko na ten temat (nikt nie powie, że nieadekwatnie). A to pewnie wcale nie żart........................................................... A tu się szczerze ubawiłam - Agent Tomek wiecznie żywy! Agduś - jak nie chcesz tu tych fotek to wykasuję. Edytowane 21 Czerwca 2013 przez Gagata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.06.2013 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Spoko, zdjęcia mi nie przeszkadzają. Z lenistwa podlinkowałam zamiast wklejać. Wczoraj mieliśmy istne piekło. Temperatura ponad 30 st. C, a do tego wysoka wilgotność powietrza - no zdechnąć można było! Zazdroszczę szczerze ludziom, którzy uwielbiają takie klimaty i czują się świetnie. Podczas biegania pierwszy raz żałowałam, że poszłam. Nie wiedziałam tylko, czy wykończą mnie zdesperowane komary, czy temperatura. Mimo zlania się Brosem obficie byłam konsumowana, kiedy nie biegłam, a jako że całego dystansu nie przebiegnę, to na zmianę sapałam uciekając skutecznie przed komarami albo karmiłam je wbrew woli. W ogóle komary to u nas ostatnio główny temat rozmów. Żreją wszędzie i o każdej porze. Są tak wygłodzone, że nie przeszkadzają im żadne odstraszacze. Pewnie smakujemy im jak risotto warzywne moim młodszym dzieciom, ale nie wybrzydzają.Za to na basenie było pięknie! Woooooda!I przedstawienie w szkole udało się wspaniale. Naprawdę klasa Małgo jest wybitnie zdolna!I Piknik Rodzinny przeżyliśmy dzisiaj!I mamy spokój!Pomijając "spontaniczny koncert" w szkole muzycznej jutro, chyba więcej niespodzianek ten rok szkolny nie przyniesie.I oby do końca! Ciut chłodniej mamy dzisiaj. A przed chwilą padał deszcz! Jak ja się stęskniłam za tym odgłosem!Na polu chyba po deszczu chłodniej, w domu jeszcze nie. Siatki wprawdzie ratują nasze zdrowie psychiczne i życie przed komarami, ale też utrudniają nieco ruch powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.06.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 (edytowane) komary... pojechałam z psem rowerem do lasu. ZAPOMNIAŁAM się wypsikać. Efekt był taki, że jak się zatrzymałam, to był nade mną rój. Nad psem drugi. No to się nie zatrzymywałam i tylko miałam nadzieję, ze pies wytrzyma. Ale chyba też wolał biec, niż stać, jego też gryzą. Cała jestem pogryziona. I, niestety, zauważyłam, że mugga daje na słońcu oparzenia. Nie mogę psikać odkrytych części ciała, od razu mam tam bąble. To znaczy od razu, jak wyjdę na słońce, nawet takie nie mocne. Jakąś reakcję fotochromatyczną musi powodować. Pożegnanie z komarem komarom nie przeszkadza. Chyba zacznę szukać w necie tego pyretroidu Amberci.. Ja się zbuntowałam przeciw pogodzie i całe rano spędziąłm z młodą w sklepie. W Porcie Łódź, znaczy. Tam było chłodno i miło, szkoda tylko, że kasę wydałyśmy, ale młoda ma ciuchy jeszcze z podstawówki, musiałam ją jakoś do liceum zaopatrzeć. Będziemy jutro selekcję robić, może się okazać, że nie am nic do chodzenia. A oni mają mundurki!! Marynarka jest od 100 lat taka sama (trzeba zamówić), do tego ma być koszulowa bluzka i ciemne spodnie - spódnica. Mam nadzieję, że na co dzień jeansy wolno ?? Bo spodni nie kupiłam, młoda ma schudnąć przez wakacje a przynajmniej ma nadzieję Edytowane 22 Czerwca 2013 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 23.06.2013 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Ta marynarka to tak codziennie? Nawet w upał?U nas dzieciaki w podstawówce muszą nosić chusty. Wprowadzono je na fali mody na mundurki. Po grzyba, to nie wiem, bo przecież celem noszenie mundurków było ujednolicenie ubioru, żeby nie było widać, kto bogatszy, kto biedny, żeby nie było rewii mody w szkole. A chusty niby jak miały temu służyć?Chusty generują, jak mniemam zyski dla szkoły, bo dzieci je gubią, a rodzice kupują w sekretariacie. Dzieci nienawidzą ich szczerze zwłaszcza latem, bo grzeją. Nie lubią też kamizelek odblaskowych obowiązkowych od jesieni do wiosny, ale kamizelki akurat mają sens. Sensu chust nie widzę.Co innego mundurki, zwłaszcza, gdy to tradycja. No i kiedy jakoś wyglądają. A jak Twoja Młoda się zapatruje na mundurek? Jutro znów idę na żer komarom. Znaczy biegać po puszczy będziemy. Bros pomaga na początku, kiedy się człowiek spoci, już nie. Jutro wypróbuję Autan. Pomagał trochę, kiedy siedziałyśmy w kawiarni na Rynku. Zobaczę, czy w puszczy też zadziała.Żeby pozbierać truskawki czy porzeczki, też musimy się czymś zabezpieczyć przed komarami.Dzwoniłam dzisiaj do Sworów. Na Kaszubach nie ma komarów. Tam zawsze było ich niewiele. Woda deszczowa wsiąka w piach, nie ma kałuż, a w jeziorach ryby chętnie karmią się larwami komarów. Też spędziliśmy dzień na zakupach, ale bez dzieci. Wreszcie dotarłam do Decathlonu i obkupiłam się w krótkie spodnie i koszulki bez rękawów. A w Selgrosie znalazłam świetne dżinsowe szorty za... tadam! 30 zł! Decyzja o kierunku wyjazdu zapadła. Szwecja. W związku z tym zaczęliśmy robić zapasy na obiady. Puszki, słoiki z gotowymi daniami - cała masa tego! I końserwy na śniadania oraz obiady. Dzieciom kupiliśmy na wypróbowanie kaszki z mlekiem dla niemowląt, zamiast mlekołaków na śniadanie, bo odpowiedni zapas mleka nie zmieści się do samochodu. Jeszcze tylko maszynkę na denaturat musimy kupić, bo na prom nie wolno zabierać butli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.06.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Qurwicy dostanę z moim internetem, pewnego dnia na pewno!!!! Cała Szwecja?? Rozumiem, że północnma Polska w tym roku odpada ... Do zobaczenia niedługo ..... A .... gdybyście przez przypadek zapałętali się w okolice Ikei to prośba taka .... Tyrion zbił najwyższy świecznik, dwa pozostałe ocalały cudem... Znaczy się przydałby się nowy komplet, bo pojedynczych nie sprzedają .... Ale tylko gdybyście tam zawitali, od tego nie zależy moje życie, pamiętaj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.06.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Ale wiesz Brazulka, że straty muszą być..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.06.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Braza, jak Agduś nie da rady, to może ja dam, wyjeżdżam przecież za 3 tygodnie dopiero, znajdę czas na Ikeę. Tylko mi linka albo nazwę zapodaj. Co do mundurka - nie odkryłam jeszcze, gdzie się kupuje. Ale 9 lipca ma być zebranie rodziców i mają zdejmować miarę na mundurek. Z kogo tą miarę zdejmą, jak dziecko na obozie??? Wniosek jednak, że zleca szycie szkoła. Co do lata - nie wiem. Zuza mówi, że inni mówią, że się nosi, choćby "w garści". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.06.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Dzięki Ewa, gdyby Agnieszce coś stanęło na przeszkodzie, to dam znać! Nie znoszę mundurków!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.06.2013 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Braza, nareszcie! Nie dostawaj qurwicy, zanim przyjedziemy! Chcę to zobaczyć na własne oczy.Jaka cała Szwecja??? Ile my możemy na żarciu z puszek wytrzymać?! Dwa tygodnie, może z małym haczykiem. Najpierw Uroczysko, potem Swornegacie, Szwecja i na koniec jeszcze nie wiem, co. Polskie wybrzeże? Pomyślę o tej Ikei i dam Ci znać, czy będzie po drodze. Ewa, dowiedz się, kto szyje i idźcie do miary przed wyjazdem na obóz. Z natury nie znoszę mundurków, zwłaszcza, gdybym miała takowy nosić. Jednakowoż ładnie wyglądają na innych, zwłaszcza, gdy są ładne. I tak tradycyjnie, dostojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts