Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nam również podobało się spotkanie :D . Zabawki, o dziwo bez narzekania, posprzątały dzieci.

Pomysł spotkania na basenie przedni. Naszym dziewczynom bardzo przypadło do gustu towarzystwo Julki, bo dopytywały się, kiedy znowu ją spotkają.

Fajnie, że forum daje takie możliwości poznawania nowych ludzi i ... spotykania się z nimi. W naszych okolicach też się spotykamy w naszych nowych domach lub na budowach :p :p :p

Agduś to co napisałaś o ENIONie i Wodociągach - sama prawda i tylko prawda. Polskie realia, ale jakże wkurzające. Bo często za nasze pieniądze.

Dołączam do grupy zadowolonych z powodu odbycia spotkania!!! :D

Gopodarzom należą się też słowa uznania za wklad kulinarny - został on skonsumowany (dzięki miłemu zwyczajowi obdarowywania wychodzących gości wałówką) również przez część dziatwy nie obecnej na spotakaniu, która to dziatwa zmiotła co do okruszka i nieustawała w pochwałach. Każdy posiadacz dziatwy wie, że to rzadkie chwile przy stole rodzinnym...

Jak wyleję wreszcie strop nad piwnicą i zasypię niebezpieczne dla dzieci wykopy - zapraszam do mnie na inspekcję! Z rewizytą :lol:

Aga, nie czuj się bezpieczna - my tamtędy przejeżdżamy jadąc w nasze ulubione miejsce wakacyjne (wiesz jakie). Kto wie, czy i Ciebie kiedyś po drodze nie zwizytujemy.

A poznawanie ludzi i spotykanie się z nimi jak najbardziej nam odpowiada. I w dodatku wspólnych tematów do rozmów nie brakuje!

O pewnych instytucjach wolę się nie wypowiadać, gdy nie muszę, bo myśląc o nich nie umiem się powstrzymać od używania słów powszechnie uważanych za niegodne polonistki. Nie wyobrażacie sobie, jakimi epitetami obdarzam w myślach wybrane instytucje i ich pracowników!

JK, rewizyta jak najbardziej. A te miłe chwile się zdarzają najczęściej przy obcym stole (a potem - "mama, ugotuj taką zupę jak mama Oli!" - i telefon do mamy Oli po przepis, który okazuje się dokałdnie taki sam, jak mój).

Niemniej miło nam, że smakowało.

jk69 Na razie odpowiedziała nam tylko jedna firma - Ekspol Kraków, ul Mieszka I 2, tel 412 35 65, [email protected],

wykładzina Linosom Veneto

2,0 mm - 83,99 zł/m2 + VAT

2,5 mm - 93,40 zł/m2 + VAT

Forbo marmoleum 2,0 mm - 83,95 zł/m2

w cenie: masa samopoziomująca 3 mm, klejenie, spawanie, wywinięcie cokołów.

Co to moje stare oczy widzą - prąd pomknie na budowę ekspresową! No to hura, nie?

Cieszę się, że wyjście z sytuacji się pojawiło - dość z-nie-nacka, a może z nacka? W każdym razie sądzę,że to nie działanie czarodziejskiej różdżki, o nie, ale Wasza determinacja, przeniosła fluidy przyzwoitości na sąsiadów a i śladowe ilość rozumu na wiadomo kogo, zatrudnionego wiadomo gdzie ....

A tynkarze, cóż - nie ma róży bez ognia, i budowy bez partaczy, niestety...

Pozdrawiam,

• 2 weeks później...

Witamy. Tak się złożyło że ostatnio przejeżdżalismy obok zobaczyć potencjalną działkę mojego kuzyna (między Twoim domkiem a lasem).

Przy okazji pytanie (jeśli można :oops: ) - czy ta działka jest zalana wodą na wiosnę bo taki dziwne szuwarowo-podobne zielska na niej rosną? Kuzyn będzie wdzięczny za odpowiedź.

My na wiosnę ruszamy z budową ok. 10 km na wschód - tak więc będziemy takimi dalszymi sąsiadami :D

Zapraszam na nasz wątek z Veroną - przyda się opinia tak doświadczonej "budowniczki" :D http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=72127&highlight=verona.

Pozdrawiam Marek

Wiosną tego roku nie zauważyłam, żeby tereny poniżej naszej działki były zalane. Zresztą tam gdzieś jest rów melioracyjny. Była właścicielka naszej działki sprzedała kilka działek, a sobie zostawiła jedną, właśnie tam niżej. Tyle wiem na ten temat, więcej mogliby powiedzieć właściciele domów leżących bliżej lasu.

A skąd wiedzieliście, że to właśnie nasz domek?

Skorzystam z zaproszenia na wątek z Veroną.

Pozdrawiam

Agnieszka

Nie wiem, kiedy byliście. Zdjęcie naszej "nowej" drogi jest w dzienniku. Niestety tak wygląda tylko ostatni jej odcinek - ten od zakrętu koło budowy sąsiadów pod nasz dom. Wcześniej nadal trzeba się przedzierać przez piaski. Coś panów natchnęło i utwardzili jeden odcinek tychże piasków (najgorzej rozjeżdżony). Tak lekko bez sensu, bo przecież trzeba całą drogę utwardzić, a nie jej kawałek. Tym bardziej, że zrobili to z partyzanta, po prostu wysypując trochę kamieni i wciskając je w piasek walcem.

Nasza Felusia już dawno zapomniała, że była biała :cry: . Teraz jest, biedactwo, autem budowlanym.

Zapomniałam napisać, zeby Wasz kuzyn sprawdził, zanim kupi działkę, jak wygląda sprawa dojazdu do niej. Wprawdzie plan zagospodarowania był zatwierdzony, utwierdzony, zaklepany, przyklepany, odleżany i prawomocny, ale jeszcze i tak po tym uprawomocnieniu, prawem kaduka chyba, dużo się zmieniło. Wiem, że są jakieś kłopoty z drogami bliżej lasu. Właściciel tego wielkiego domu, ponoć - przynajmniej tak niesie wieść gminna, zaanektował sobie część terenu, na którym była planowana droga aż do lasu. Wykupił jeszcze kilka działek graniczących z jego posesją i, ponoć, zajął także drogę, która oddzielała je od jego zabudowanej dzialki. Ile w tym prawdy - nie wiem. Nie dociekałam. Ale dla kogoś, kto zamierza kupić tam działkę, to dosyć istotna informacja, bo perspektywa użerania się z kimś (wpływowym i majętnym) o dojazd do własnej działki chyba obniża znacząco jej wartość.

http://www.fotosik.pl/

Moze taki album bedzie ok.

Dzięki za podpowiedź. Jutro postaram się przebrnąć przez zakładanie albumu i odkryć sposób umieszczania zdjęć z albumu na forum. Dzisiaj już się nie zmobilizuję, bo po wycieczce w Pieniny padam na twarz.

Aga - mnie też denerwuje, że nie mogę się pochwalić zdjęciami!