Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Puszczać mają program o dzieciach, które grają w produkcjach TVN zwanych serialami nieskromnie, jako statyści (chociaż dzwoniąc do mnie zawsze zapraszają na "casting do roli pierwszoplanowej"). No i moje najmłodsze dziecię brało udział w nagrywaniu tego programu.

Jutro wtorek? To chyba nie opłaca mi się z łóżka wstawać, bo w czwartek znów się okaże, że wtorku i środy nie było w tym tygodniu.

Chociaż, kto wie? Andrzej się "szkoli" wyjazdowo, wszystko na mojej biednej głowie, to albo ukradną mi w tym tygodniu więcej dni, albo nie ukradną żadnego. Tak dla odmiany.

Kurczę, jutro wieczorne karate też muszę obsłużyć, a tak normalnie to Andrzej jeździ z Małgo. Nie chce mi się! Ciemno, zimno, późno... I jeszcze jakiś bonusik w postaci jutrzejszego koncertu chóru ze szkoły muzycznej w kościele... I lakowanie zębów u młodzieży (dwie wizyty: pojutrze i w czwartek). I pierwszy piątek kolidujący z basenem... I ja sama z tym wszystkim!!!

Buuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No z Weroniką to ja już nie chadzam. Zarejestrowałam pierwszy raz i zaprowadziłam pierwszy raz. Potem już sama się rejestrowała i chodziła.

Powinnam do ortodonty z Magdą się wybrać,a le daleko mam. Ona nie chce, a ja się zmobilizować nie mogę. Najgorsze, że trzeba się zarejestrować z jakimś nieludzkim wyprzedzeniem. Skąd ja mam wiedzieć, co będę robiła za trzy miesiące o jakiejkolwiek porze???

No właśnie lakowanie!! Czy to naprawdę ma sens?? Czy zwykły dentysta w takiej zapyziałej dziurze jak moja może to zrobić? Czy to jest na NFZ czy trzeba z kieszeni wybulić (wcale bym się nie zdziwiła).

Zapomniałam dzisiejsze nagrac, mam nadzieję, że to nie był ten dzień!!!!!

moja kuzynka- denstystka mówi, że sensu nie ma. Bo jak ktoś ma zęby mocne genetycznie, to nie potrzeba a jak słabe, to łatwo jakąś dziurkę czy początki dziurki przeoczyć a jak się takie przeoczenie zalakuje to przechlapane, pół zęba poleci, zanim ktoś zauważy. Ale bo ja wiem?

U mojej dentystki :malowanie" zębów jest gratis.. nie wiem.. chyba w ramach nfztu....

Agduś... przytulaski zostawiam.. dasz radę, bo jak nie Ty to kto?:hug:

Ewa.. a szanowny Małżonek nie znajdzie w swoich grafikach czasu na pierworodną i jedyną córcię, której by służył za transport i zapłacił kartą MasterCard?

No właśnie sama nie wiem, co z tym lakowaniem. Jedni twierdzą, że koniecznie tak, inni, że nie warto. Może lepiej iść, niż później sobie pluć w brodę, że się nie poszło? Sama nie wiem.

Na NFZ jest do siódmego roku życia dziecka. Jeżeli do tego czasu nie wyrżną się zęby trzonowe, to... NFZ się cieszy, a rodzice płaczą i płacą. Zresztą raz byłam w naszym gabinecie dentystycznym w przychodni i poznałam panią stomatolog, która ze wszystkich sił wydawała się zniechęcać dzieci do kontaktów ze sobą. Skutecznie. Na szczęście byłyśmy tylko na przeglądzie.

Przeżyłam, jak widać. Zazwyczaj kiedy mam taki pop...lątany dzień, to się tak rozpędzam rano, że później robię więcej niż zaplanowałam.

Oczywiście obiecałam sobie, że pójdę spać wcześnie...

Wstałam i przeżyłam. A teraz mam zamiar wcześnie iść spać...

Lakowanie 40 zł od zęba. Kiedy zobaczyłam, jakie zapasy pożywienia pani dentystka wydobyła z bruzd w trzonowcu umytym starannie tuż przed wizytą, uznałam, że jednak chyba warto lakować. Dodam, że młode mają szczoteczkę elektryczną.

nie WIEM ale przypuszczam, że można. Przecież to wybór zdającego jest. ba, moja młoda, jeżeli nadal utrzyma się tendencja do dwóch przedmiotów kierunkowych, to może wcale nie będzie biologii zdawała, mimo profilu klasy. Nie będzie się opłacać.