Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

No właśnie - wszyscy mieli w podstawowym zakresie wszystko, a rozszerzone niektóre przedmioty. Teraz mają rozszerzenia - owszem, ale reszta zawężona do bólu. Jeżeli ktoś jest w wieku 15 lat pewien, co będzie robił w życiu, to dobrze. Jeżeli nie - to przerąbane.

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajnie, że jestem świetna, chociaż nie wiem, dlaczego.

Boszszsz... miałam tak pracowitą niedzielę, że w najmniejszym stopniu nie czuję się gotowa do rozpoczynania kolejnego tygodnia!

Czy my nie możemy zrobić stu pierogów??? Czy musi być co najmniej trzysta??? Z grzybami, ruskie, z grzybami pieczone w cieście drożdżowym. I pewnie odzyskałam dzisiaj ten kilogram, którego się pozbyłam ostatnio z takim trudem...

Do tego poranne bieganie, planowanie dużej pracy z historii (z Magdą), przekazanie wiedzy na temat technik uczenia się (również Magdzie, bo se przypomniała, że się zgłosiła do referowania)... Całe szczęście, że materiały do tego referatu mam od lat, więc tylko musiałam sobie przypomnieć i przekazać wiedzę.

Jutro ma być niedziela!

Agduś dlaczego te pierogi??? To znaczy pytam, czy to wasze zwykłe niedzielne zajęcia, czy niezwykłe ;)

Ja pierogi tylko z serem i w dodatku nie umiem zrobić a kocham zjeść. Moja mama robi cudowne. Nie wiem, jak jej to wychodzi, biorę te same składniki, tak samo próbuję zagniatać i psińcio. To nie to.

Ja też miałam pracowitą niedzielę bo i 2 prania i do marketu musiałam i z psem na rowerze. Uff, jutro w pracy odpocznę :rolleyes: (tak mawiała moja koleżanka chirurg "wreszcie można stanąć za stołem i nic człowieka nie obchodzi" :) )

moja nie, bo nie jest dominująca, spuszcza głowę jak do mnie idzie. Patrzy wprost tylko wtedy, jak uważa że powinna mieć coś w misce a nie ma. Wtedy się robi asertywna..

. Tylko pies, który dominuje nad swoim właścicielem moze patrzeć mu w oczy ;).

Pierogi są absolutnie nienormalne. Pierogi to ja lepię tylko w Wigilię, w ilościach hurtowych, ale raz w roku. Skoro jednak w górach znaleźliśmy trochę grzybów, a Magda tęskni za prawdziwymi pierogami z grzybami od Wigilii, to trza było robić. Małgo grzybów nie tknie, więc ruskie dla niej musieliśmy zrobić, no i jakoś tak wyszło...

Dobra, poniedziałek już z głowy, jutro powinien być czwartek... jakoś do weekendu dożyję. Tylko, kurczę, w piątek i sobotę nagranie do W11, a potem chyba też nie odpoczniemy mimo wolnego poniedziałku, więc znów byle do piątku.

Z pierogami mam jak Ewa: nie umiem i koniec!!! Ciasta nie umiem!!! Farsz mogę zrobić, przyznaje jednak, że ruskich nie robiłam, tylko z kapusta i grzybami, do ciasta nawet się nie zabieram.

Agduś, wiesz kiedy ten wywiad będzie???

U nas ciasto robi Andrzej, bo to ciężka praca fizyczna... wrzucić mąkę, jajko i wlać wodę do robota, a potem go włączyć. No ale dawno, dawno temu zagniatał ręcami. W moim rodzinnym domu też ojciec robił ciasto na pierogi. Taka tradycja. Ja umiem, ale nie będę się tej tradycji sprzeciwiała.

Program w Dzień dobry TVN już był. W poniedziałek. Można zobaczyć w necie. Jest tam coś o Akademii czegoś tam, która odkrywa talenty dzieci. Nic to nie ma wspólnego z tym, o czym niby miało być. Nagrywali te dzieci przez trzy godziny chyba, a wykorzystali parę sekund. Materiał jest o dwójcie dzieci - chłopcu z Warszawy, który zagrał w jakimś filmie i dziewczynce z Krakowa. Jakaś kobieta opowiada o tym, że odkrywa talenty dzieci i pomaga im się rozwijać. Oczywiście nie miałam pojęcia o jej istnieniu i w ogóle nie bardzo wiem, o co biega. Małgo widać na drugim filmiku przez parę sekund.

PS Pierworodna właśnie wróciła z sesji w Warszawie. Od kilku dni łaziła wściekła i wyżywała się na otoczeniu, bo jej się nie chciało jechać. A po całym dniu (wyjazd 6.22, powrót do domu niedawno) zadowolona, jakby jej kto w kieszeń napluł!