Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja nie lubię kupować prezentów. Nie mam kasy, żeby kupić dom czy samochód, a drobiazgami to już okoliczne domy są zawalone po strychy. Wszystko mają, potrzeby tylko duże, co za przyjemność wymyślać prezent??? Jakbym w totka wygrała, to inna bajka :(

Eeee, zawsze każdy czegoś chce. A to książki, a to biżuterii, a najbardziej lubię ludzi, którzy coś kolekcjonują - z nimi w ogóle nie ma problemu. No chyba, że kolekcja już duża, jak kolekcja diabełków mojego brata - ciężko znaleźć takiego, jakiego jeszcze nie ma.

Tak.. moi rodzice nie chcą nic. wszystko kwitują "po co kupowałaś". Zaiste wdzięczny obiekt prezentowy. Szwagierka może biżuterie, no jest pomysł. Tylko jaką.. Jej córka - jak to młodzi- to nie pod kolor a tamto z wypustką ;) trafić trudno. A zresztą jak coś chcą to sobie kupują (w moim zasięgu cenowym) a to, czego nie kupią, to ja też nie kupię. Mój wujo podobnie. Nie, nadal nie lubię... Jedyną osobą, której wiem, co kupić, to ja sama - potrzebuję mopa z odwirowaniem, dobre słuchawki i święty spokój :)

Ewa, to tym razem rodzicom nie kupuj niczego. Daj im własnoręcznie wykonane coś. Mojej mamie zawsze można książkę kupić, ciocię po prostu pytam, co chce, dzieci piszą listy do aniołka, bratu diabełka, bratowej albo coś podpowiedzianego przez brata albo daję mu kasę, kiedy on chce coś droższego kupić, jej córkom podobnie - ostatnio wszystkie trzy chciały biżuterii, a o to w Krakowie łatwo, zwłaszcza, że nie chodzi o drogocenne precjoza, a o coś oryginalnego, kuzynową działkę zrzucam na ciocię albo kupuję pod jej dyktando, właściwie to największy problem mam z własnym małżonkiem, ale ostatnio go ubierałam, bo tak chciał, teściowej coś pożytecznego, a szwagierka zapowiedziała, że najlepiej, żebyśmy sobie odpuścili robienie prezentów nawzajem. Od lat zresztą mamy zwyczaj zrzucania się - ja dostaję kasę od cioci i mamy na prezenty dla dzieci i Andrzeja, od mamy dla cioci i kuzyna, cioci przekazuję na książkę dla mamy (ma dostęp do hurtowni), a ona daje mi na prezenty dla bratowej rodzinki. I dzięki temu, dysponując większą gotówką, łatwiej coś sensownego kupić.

Jak ty to wszystko ogarniasz, zeszyt z wpłatami prowadzisz? :)

O, wpadłam na moją mamę, ostatnio widziałam (i częściowo czytałam) taką plotkarską książkę o Elżbiecie II to jej sprezentuję. Tata dostanie dekoder. Reszta to ciemność na czele z mężem... dziecko z listów do mikołaja wyrosło, zresztą ona ma dziwny stosunek do rzeczy, jedyne, z czego się cieszy, to już ma czyli komputer i tablet graficzny. Reszta jej nie obchodzi, może równie dobrze mieć jak nie mieć. nie wiem...

Kolejna płyta, koszulka, bluza, poduszka, kubek, piórnik z Nightwishem? Jest na Allegro firma, która nadrukuje na poduszce, kubku termicznym, zwykłym filiżance i czym tam zechcesz, dowolny obrazek. Możesz wysłać zdjęcie albo okładkę płyty, a oni to zrobią bardzo porządnie (wiem, bo zamawiałam Sabatony).

Listy do Mikołaja i Aniołka piszą u nas wszystkie trzy. I całkiem na poważnie piszą. Chyba je to bawi.

Mój małż ostatnio kazał się ubierać w to, w czym bym chciała go widzieć. Nie wiem, czy nadal tego chce, a tu się Andrzejki zbliżają...

Agduś, jest pomysł - zegar z Nightwish, szkoda że mają taki badziewiasty kubek termiczny, jakby mieli szczelny, to byłoby jeszcze fajniej. Ale zagar też dobry. A można brać zdjęcia z netu?

Ewa, ja wzięłam zdjęcia z netu, bo i skąd miałabym wziąć? Oni nie pytają o żadne prawa autorskie. Ważna jest tylko jakość zdjęcia.

Kubek termiczny nie jest zły, to kubek, a nie termos, więc z definicji nie jest szczelny. Małgo dostała na imieniny taki kubek, Magda dostanie od Mikołaja. Weronika kupiła sobie kubek termiczny w Szwecji - ładny, z łosiami. Takoż od Mikołaja dostanie zwykły, ceramiczny, taki z łyżeczką. Oczywiście wszystko z Sabatonem.

Ullerowa, a coś więcej o wszystkomających?

Zadowolona jestem niezmiernie, usatysfakcjonowana i odchamiona. Byliśmy na "Preludium słowiańskim" w Teatrze Ludowym. Rewelacja! Pod każdym względem!

Tak, to jest to. Oczywiście, jak się domyślasz, te filmiki mogą jedynie zaostrzyć apetyt - całość jest ucztą!

Nie wpadłam na pomysł, żeby tego na youtubie szukać.

Chyba dzisiaj naprawdę pójdę wcześniej spać, bo już mi się place po klawiaturze plączą.

Tyle samo w obie strony. Wsiadajcie w autobus i przyjeżdżajcie. Tylko najpierw sprawdź w repertuarze, kiedy będą grali, bo w tym roku już chyba nie.

Naprawdę są rewelacyjni! I tancerze, i bębniarze, którzy pokazali, że na bębnach można nie tylko rytm wystukać, ale i zagrać melodię, w dodatku choreografię przy tym mieli niezłą, i zespół wokalny, który przepięknie zawodził pieśni w różnych słowiańskich językach, i muzyka porywająca... Właściwie to chętnie poszłabym jeszcze raz.