Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To na jak długo znika?

Znajdź jakąś babysitterkę dla Karli i zwierzaków i przyjeżdżaj!

Muszę dzieckom powiedzieć, że Was nie będzie w święta. Wpadną w czarną rozpacz, bo bardzo liczyły. Magda kazała mi nie mówić, kiedy przyjeżdżacie, żeby miała niespodziankę.

Zimno!

Za to ładnie.

I nawet nieźle się biegało.

Właśnie przed chwilą sobie uświadomiłam, że dzisiaj 1 grudnia, a więc wczoraj był 30 listopada ..... Nie będę dzwonic o tej porze, bo to świadczy o złym wychowaniu, a ja (przynajmniej sama siebie pocieszam) jestem dobrze wychowana.

Złóż proszę serdeczne życzenia swojemu Mężczyźnie od nas wszystkich z przeprosinami za opóźnienie!!!!!!!

Zdrowie Andrzeja!!!! images?q=tbn:ANd9GcQyWu4758X0VThRZF6FYZdTMnz-dJRtXGIKxRFSzxodHwu59SIK

Złożę, kiedy wróci z siatkówki.

Pierwszy Mikołaj już dzisiaj był. W szkole. Znaczy obok szkoły, ale w ramach szkoły. Nieważne. Ważne, że się spisał. A właściwie, że dzieci tak uznały. Mikołajowi kamień z serca spadł. No - prawie spadł, bo czeka jeszcze na ocenę rodziców. Jednakowoż oceny negatywnej nie usłyszy, bo by się jeszcze rozmyślił i za rok komuś innemu oddał ten zaszczyt...

Niedaleko szkoły jest MCDiS, czyli taki jakby dom kultury, ale nie całkiem, bo zajęcia w nim są płatne i to nie symbolicznie, bynajmniej. Nieważne. Ważne, że jest tam sala teatralno-widowiskowa i na tejże sali dzisiaj pojawił się Mikołaj. Było przedstawienie i rozdawanie prezentów uprzednio przez trójki klasowe zakupionych i dostarczonych w pocie czoła.

Agduś, zaniepokoiłam się poważnie. Kiedy te Mikołajki??? Bo jak u was już prezenty dają, to zaczynam czuć presję. A młoda musi prezent dla koleżanki kupić do szkoły ???

U Małgosi w klasie rodzice jak rzadko jednogłośnie okrzyknęli, że żadnych losowań sobie nie życzą i że trójka ma zebrać kasę, kupić prezenty, zapakować i dostarczyć do MCDiS. Zaproponowałyśmy losowanie, bo naprawdę trudno jest kupić coś, co by się podobało WSZYSTKIM dzieciom w klasie - przecież mają różne zainteresowania. I w tym momencie wymagania rodziców natychmiast zmalały - "kupcie cokolwiek" itp. Ustalono, że materiały plastyczne. Przynajmniej tyle dobrze, bo mamy kartę do świetnej hurtowni papierniczej.

A że dzisiaj, to nie z powodu niemania kalendarza, jeno dlatego, że Mikołaj z MCDiS zapewne objeżdża niejeden dom kultury, szkołę, przedszkole itp. ze swoim przedstawieniem. Jako że niezbyt prawdziwy jest, to nie umie obskoczyć wszystkich w jeden dzień (oprócz prawdziwego świętego Mikołaja jeszcze tylko Pciuch umie tego dokonać), a zarobić chce... No i wypadło, że dzisiaj zarabiał u nas.

W klasie Magdy było losowanie. W efekcie Andrzej będzie musiał odwiedzić sklep "Wisły", bo trafiła się koleżanka-kibicka. I też dobrze, bo przynajmniej wiadomo, co kupić.

W klasie Weroniki nic nie będzie, bo się nie zorganizują, jak i rok temu zresztą. Ich sprawa. Za starzy są, żeby rodzice albo wychowawca im Mikołaja organizowali.

pciuch.jpg

"Pciuch zamieszkuje Czas. To znaczy, że można go zobaczyć tylko wtedy, kiedy się żyje kiedy indziej.

Jeża na przykład możemy zobaczyć dziś. Pciucha wyłącznie jutro albo wczoraj. Dzieje się tak dlatego, że jest on szalenie szybkim, nowoczesnym stworzeniem: wyprzedza nasze czasy dzięki własnemu napędowi rakietowemu."

Już wiesz, Brazunia?? :wiggle:

Dzięki swej najwyższej klasie Pciuch wędrować umie w czasie i niewielkie ma kłopoty idąc z wtorku do soboty.

Oj, przydałyby się czasem takie umiejętności. Albo chociaż Pciuch do wynajęcia...

Małgo zmieniła image. To ekskluzywna wiadomość, bo na razie niewiele osób o tym wie. Czujcie się dobrze poinformowanymi!

Z długowłosego na krótkowłosy. Nawet Andrzej jeszcze nie wie, bo po spędzeniu całego dnia w Warszawie na jakimś szkoleniu (wstał o czwartej w nocy, prowadził w obie strony) wpadł do domu, kiedy ja zbierałam dzieci z zajęć i poleciał na siatkówkę! No taka zawzięta to ja nie potrafię być.

czyli postrzyżyny :)

wygodnie, szczególnie na basenie.

Ostatnio namawiam Zuzę, bo popatrzyłam na jej zdjęcie klasowe a tam wszystkie panny toczka w toczkę rozkudłane i długowłose. Ja z samej przekory bym się na zapałkę zrobiła, ale moja młoda chyba mimikrę uprawia ;)

W klasach moich dzieci nie ma obowiązującej fryzury. Nawet u Małgosi kilka dziewczynek się opitoliło po komunii. Fakt, że żadna nie zrobiła tego tak radykalnie, jak Weronika, która tuż po komunii zażyczyła sobie fryzury takiej, jaką miała ciocia Majka (czyli bardzo krótkiej).

A Małgosia wygląda ślicznie w nowej fryzurce!

Spać mi się chce, a musimy czekać aż potwory zasną. Tymczasem potwory podniecone perspektywą prezentów, nie mogą zasnąć...