braza 05.01.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Qurcze ... dawno chleba nie piekłam:o Tylko czy będę pamiętać o drożdżach???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.01.2014 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Pewnie zauważysz, że nie urósł.Ja, oczywiście, zamordowałam zakwas, ale niedawno Andrzej dostał od kolegi i znów mamy domowy chleb. Nawet dzieci się do niego przekonały. Tylko do zapiekanek się chyba średnio nadaje. Czy ktoś umie wyjaśnić, PO CO KotekRysio wrzuca pokrywkę do akwarium? Robi to regularnie, walczy długo i wytrwale, bo nie jest mu łatwo pazurkami podważyć ją, coby wpadła do środka. Rybek później nie łowi. W dodatku nie może już leżeć na ciepłej pokrywie, co lubi robić. To dlaczego, po co, w jakim celu tak pracowicie walczy o zatopienie jej??? Czemu kończy się długi weekend i jutro trzeba będzie wstać po ciemku???!!! Ja nie chcę!!! A do ferii daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.01.2014 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 no, u nas do ferii 2 tygodnie, zleci. Poza tym dzień już dłuższy i daje sie to zauważyć. Wiosna idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.01.2014 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) My mamy drugi termin - tak najbardziej lubię, bo przy pierwszym, te dwa tygodnie szkoły takie bez sensu są - nie wiadomo, czy się rozpędzać, czy nie, zanim się człowiek przyzwyczai do wstawania, to już ferie. A drugi jest tak w sam raz. No i w pierwszym terminie zimy w tym roku nie można się spodziewać. Na naśnieżonych stokach będzie straszny tłok, bo wielu nie naśnieżyli. "Pan Królik jest bardzo ładny i nadaje się na snö kanin'a." - Gdybym tego nie napisała, moje pierworodne by mi żyć nie dało. Siedzi obok i patrzy mi na klawiaturę. A królik pod łokciem lewym siedzi. Mi. I rusza noskiem. Ja na razie nie dostrzegam tego wydłużania się dnia. Najbardziej chcę, żeby było jasno, kiedy wstaję. I żeby było jasno, kiedy Magda wraca przed piątą do domu. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.01.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 snö kanin'a.. czy to jakaś potrawa z królika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.01.2014 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Nie, to jest "śnieżny królik" po szwedzku. Nawet nie powiem Weronice o tej potrawce, bo byś podpadła! Potrawka z PepePanaKrólika! Też coś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 06.01.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Czy ktoś umie wyjaśnić, PO CO KotekRysio wrzuca pokrywkę do akwarium? Robi to regularnie, walczy długo i wytrwale, bo nie jest mu łatwo pazurkami podważyć ją, coby wpadła do środka. Rybek później nie łowi. W dodatku nie może już leżeć na ciepłej pokrywie, co lubi robić. To dlaczego, po co, w jakim celu tak pracowicie walczy o zatopienie jej??? . Może kąpiel planuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.01.2014 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Ale on tak od zawsze, a nie skorzystał z kąpieli nigdy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.01.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Nie, to jest "śnieżny królik" po szwedzku. Nawet nie powiem Weronice o tej potrawce, bo byś podpadła! Potrawka z PepePanaKrólika! Też coś! [ATTACH=CONFIG]233538[/ATTACH] szwedzkiego sie domyśliłam a poza tym liczyłam, że młoda nadal patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 06.01.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Ale on tak od zawsze, a nie skorzystał z kąpieli nigdy! Może za każdym razem się rozmyśla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.01.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 I dostałam do myślenia tym kotkiem Rysiem .... a myślenie to aktualnie nie jest moja mocna strona, bo dopiero dochodzi do mnie powoli, że koniec luzu .... PepePanKrólik jest na pewno bardzo ładny a czy smakowałby dobrze w potrawce .... no ciekawe .... chyba jednak nie, za stary już jest Bardzo lubię Weronikę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.01.2014 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Podrzuc ten przepis na batony musli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.01.2014 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Znów dzisiaj wyjmowałam pokrywkę z akwarium. Ryby żadnej nie zeżarł, kąpieli nie zażył. Kotek Rysio to dziwne stworzenie. PepePanKrólik oczywiście jest ładny. Dopiero, kiedy pojawiły się u nas Mone i Sol zobaczyliśmy, jakie on ma maleńkie uszka i dziecinny pyszczek. Oczywiście wielkie uszyska Mone i Sol mają swoje niezaprzeczalne uroki. Batoniki wyszły pyszne, ale popełniałam dwa błędy. Po pierwsze zlekceważyłam uwagę, że należy je pokroić 15 minut po wyjęciu z piekarnika. Po godzinie krojenie było ciężką pracą fizyczną. Po drugie następnym razem muszę blachę dać niżej w piekarniku, żeby lepiej się podpiekły od spodu. Przepis:1 puszka mleka skondensowanego250 g płatków owsianych górskich75 g wiórków kokosowych100 g suszonej żurawiny125 g mieszanki ziaren sezamu, pestek dyni, słonecznika125 g niesolonych orzeszków ziemnych Piekarnik rozgrzać do 130 stopni, posmarować olejem blachę o wymiarach 23x33 cm.Podgrzać mleko na patelni.Wymieszać pozostałe składniki, zalać mlekiem, wymieszać drewnianą lub kauczukową łopatką.Masę rozłożyć na blasze łopatką albo rękami (ręce trzeba zamoczyć, żeby się nie kleiła), "uklepać", wyrównać powierzchnię.Piec godzinę, wyjąć z piekarnika i po 15 minutach pokroić. Odstawić do wystygnięcia.Batoniki dobrze się przechowuje w puszce. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.01.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Dziękuję, ja nie skorzystam. Zapiszę gdzieś jednak, może Szanownego natchnie po powrocie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.01.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 mleko w puszce ma byc slodzone?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.01.2014 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Innego nie ma, niestety. Już podobno nie produkują niesłodzonego. Zastanawiam się nad wymieszaniem tego słodkiego z puszki z niesłodzonym zagęszczonym z kartonika - takim do kawy. Jeno to z kartonika jest jakby mniej gęste od tego z puszki. Bo z takim samym słodkim, to dla mnie jakby za słodkie nieco wychodzi, ale dzieciom smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.01.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 (edytowane) hmm powaznie nie produkuja?? ja mam w domu ale obawiam sie ze wtedy sie nie zwiaze chyba zeby wymieszac np z ksylitolem albo syropem z agawy edit: zrobilam z 300g slodzonego i 100 dalam nieslodzonego, dodalam troche poppingu z amarantusa, zdam relacje jak wyszlo Edytowane 8 Stycznia 2014 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.01.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 też mam ochotę zrobić, w sumie dziecko do szkoły może brać. Sęk w tym, że zaczęłam się odchudzać, a nie wytrzymam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.01.2014 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 No to masz chyba problem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.01.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ja też nie robię... też zaczęłam się odchudzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts