markoto 09.01.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 wyszlo dobre , spokojnie mozna zmniejszyc iloscm mleka, batony sa w calosci i sie nie krusza Ewa mozesz sprobowac tez te http://vegezmiloscia.blogspot.com/2013/05/amarantus-na-zdrowie-i-batoniki.html ja je juz kiedy spieklam mi bardzo smakowaly syrop z agawy ma mniejsze IG wiec batony jeszcze zdrowsze :)mozna oczywiscie zmieniac sklad bakalii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.01.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Fuj, nie cierpię amarantusa. No i przy wszelkich modyfikacjach od razu mi rodzina powie, że to JA się odchudzam, a nie oni, więc oni chcą niezdrowo ale słodko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.01.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ewa.. to nie rób... i niech tez się odchudzają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.01.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 poppingu z amarantusa nie cierpisz?? przeciez to nie masmaku specjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2014 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 a ja sie napije samego mleczka skondensowanego nieslodzonego i tez mi styknie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.01.2014 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Andrzej zwiedził wszystkie sklepy w okolicy i nie było niesłodzonego. W którymś powiedzieli mu, że już nie produkują. W sobotę będziemy pewnie w Selgrosie, to sprawdzę. Nie mam zamiaru robić z samego niesłodzonego, ale pomieszać, żeby było mniej słodkie. Ja podjadam, ale usprawiedliwiam się, że tyle żucia tych płatków i innych takich, że się dużo kalorii na samo jedzenie traci Dzieckom do szkoły daję po kawałku. Skład zamierzam modyfikować. Pierwsze zrobiłam zgodnie z przepisem, dodając tylko... popping z amarantusa Do następnych dodam np. płatki z migdałów, kruszone orzechy laskowe, rodzynki i co mi tam jeszcze w rękę wpadnie. Mam jeszcze jeden podobny przepis: 2 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mąki 0,5 szklanki stopionego masła jajko sól dodatki wedle uznania (rodzynki, orzechy, ziarna itp.) Wszystko wymieszać (ja musiałam dodać trochę więcej płatków, żeby się dało lepić kulki), ulepić kuleczki, ułożyć na blasze, piec 10-15 minut w 170 stopniach z termoobiegiem. Tyz dobre. A z innej beczki - zaczynam się sama siebie bać! Mam zły wpływ na przedmioty wykonane z metalu. Pękają... Teraz lecę zbierać dzieci. Później rozwinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Agdus w makro mieli, porownalam nieslodzone z puszki z nieslodzonym z kartonika - gestosc na oko ta sama, slodzone jest zupelnie innej konsystencji, syropowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.01.2014 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 To może spróbuję dodać niesłodzonego z kartonika - i tak zawsze mam otwarte, bo (Braza, nie czytaj) do kawy dodaję. Najpierw złamałam takie coś, na czym są umocowane pedały w rowerze, całkiem niedawno pękła oś w tylnym kole mojego ukochanego roweru, a dzisiaj złamałam zapinkę do roweru (taką przeciwkradzieżową - chyba nie powinna tak sobie się łamać???!!!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.01.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 pewnie dlatego słodzone się zetnie w piekarniku a niesłodzone niekoniecznie..Nie cierpię amarantusa odkąd się nacięłam na chlebek z amarantusa w markecie. Taki batonik z kuleczek, nastawiłam się na niewiadomoco a było coś bezpłciowego, błeee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 tak jak wafle ryzowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.01.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 wafle mają choć smak, to coś nie miało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.01.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie znam tego na A...A może nie posolili...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.01.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 ale maka z amarantusa to cos innego niz popping, popping to takie fajne kuleczki, maja sporo białka, dobrych tluszczy, blonnik witaminy i skladniki mineralne a jest dosc neutralne w smaku cos jak dmuchany ryz wiec w takich batonikach stanowi wlasciwie wypelniacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.01.2014 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mam dziwne wrażenie, że powolutku powinnaś (nie lubię tego słowa, ale tu jest potrzebne) myśleć o zakupie nowego roweru .... O ciastkach się nie wypowiadam .... i nie powiem, dlaczego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 10.01.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 zaczynam się sama siebie bać! Mam zły wpływ na przedmioty wykonane z metalu. Pękają... . Niech zgadnę... pogrzebacz popsułaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.01.2014 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Pogrzebacza na wszelki wypadek do ręki nie biorę. Psuję tylko części rowerowe albo wyposażenie dodatkowe rowerów. Bo mam dwa i zaczęłam od tego nowszego - w nim złamałam wał, do którego są przyczepione pedały. Tak zdrowo depnęłam, że się ukręcił. Ponieważ długo nie można było znaleźć odpowiedniego, przeprosiłam się ze starym (ponaddwudziestoletnim) rowerem i odkryłam, że go kocham. Teraz głównie na nim jeżdżę i jemu właśnie pękła oś tylnego koła. Wcześniej trzeba było wymienić opony, dętki, siodełko i przednie koło, więc wartość roweru co najmniej się podwoiła. Teraz jeszcze ta oś. A wczoraj odpięłam rower od stojaka, zapięłam zapinkę i włożyłam ją do koszyka, a ona mi pękła w rękach. Trzeci raz zobaczyłam własnoręcznie (lub nożnie) złamany kawałek metalu, który nie powinien się złamać... To zaczyna być niepokojące. Na razie nie myślę o nowym, bo mam dwa, a ten stary kocham i wolę wymieniać kolejne części niż kupić nowy (zwłaszcza, że to Andrzej wymienia...). Braza, czemu nie wypowiadasz się o ciastkach? Czyżbyś się odchudzała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.01.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 A czy ja nie mogę się odchudzać?? Wszystkie się odchudzacie, to co ja sama taka bidna będę w kącie stała ...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.01.2014 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Pewnie, że możesz. Nikt Ci nie zabroni (któż by śmiał?). Pośmiejemy się tylko w kułak albo ukradkiem popukamy w czółka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.01.2014 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 PS Czy Wam też wyskakuje takie coś na lewym marginesie? Wkurza mnie to, bo wyskakuje z opóźnieniem i przesuwa mi wszystko dokładnie w chwili, kiedy coś klikam. W efekcie klikam coś całkiem innego niż chciałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.01.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 ale samo mnie wylogowuje jak chce posta zatwierdzic, mecze sie jak potepiona. znowu pewnie cos zmieniaja albo sie wysypalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts