Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Małgo załapała się na wyjazdy na narty prawie za darmo (100 zł za 10 wyjazdów w tym dojazd, dwie godziny z instruktorem na stoku, karnet na wyciąg). Problem w tym, że to ma być najbliższy stok, na którym teraz nie ma nawet sztucznego śniegu...

Małgo załapała się na wyjazdy na narty prawie za darmo (100 zł za 10 wyjazdów w tym dojazd, dwie godziny z instruktorem na stoku, karnet na wyciąg). Problem w tym, że to ma być najbliższy stok, na którym teraz nie ma nawet sztucznego śniegu...

moze dlatego tak tanio :D

25kg??????? dla ilu królików i na jaki okres wystarczy... no i jaki koszt?

Ja mam małego psa 7kg i karma 12-15 kg mam na pół roku... dobra karma to jakieś 200zł

tej mojej wychodzi 14 kg / 4 m-ce a koszt to nie 200 a ponad 400 zł

8 kg dla malego starcza na 4,5 m-c - koszt 132 zł

Dla psa zamawiałam w listopadzie 15 kg za stówkę i wystarczyło na 3 miesiące. No, może miałam wtedy jeszcze jakiś zapas z poprzedniego zamówienia.

Królikom kupiliśmy też w listopadzie 25 kg. Coby było sprawiedliwie, dziewczyny podzieliły od razu karmę. Pan Pepe jest miniaturowy i je mniej, a Mone i Sol są wielkie, więc niesprawiedliwie by było, gdyby dziewczyny zapłaciły po 1/3 za ten zapas. Wymyśliły, że Weronika zapłaci za pół worka i weźmie swoją część, a Magda i Małgo po 1/4. Mone i Sol swoją działkę już zjadły, Pepe ma duży zapas. Czyli 12,5 kg w ciągu trzech miesięcy zjadły dwa duże króliki. Ważą po 4 - 5 kg sztuka. oczywiście oprócz karmy dostają marchewki, kapustę i inne warzywka. Latem trawę, mlecze i inne takie. Do tego gałązki wierzby i suchą kukurydzę.

13 kg karmy wystarcza Tyrionowi na miesiąc z delikatnym okładem. Dzienna porcja - 560g. 10 kg kociej karmy dwóm drapieżnikom wystarcza na grubo ponad miesiąc. Jak Ty to zrobiłaś, że 15 kg wystarczyło Emi na 3 miesiące??

Dzikie króliki o mało Australii do bankructwa nie doprowadziły :D

No musi miałam jeszcze z poprzedniej dostawy karmę dla psa, a skończyła się dla kotów. Zamawiam, kiedy kończy mi się żarcie dla kotów albo dla Emi. Jakoś nigdy nie umiem trafić, żeby skończyło się jednocześnie. Teraz zamówiłam 30 kg dla psa, więc pewnie kocie skończy się wcześniej.

Skomplikowane? Nie tak bardzo. Wychodzi, że królik zjada 2 kg karmy na miesiąc - chyba nie tak dużo? Nie licząc warzyw, kukurydzy i siana... Dokładnie rzecz biorąc, zjadają wszystko, co im się da. Żerne zwierzątka...