braza 16.01.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Mój pies i tak głupi, więc natura oszczędza mi nadmiernego zgłupienia - śniegu nie mam, za to pizga i jest wrednie. Tak mi to wygląda na zbliżające się opady tylko jeszcze nie wiem czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.01.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 deszczu ze sniegiem, sniegu z deszczem, zamarzajacych opadow - zapowiadali, ze od zachodu idzie. i to by sie zgadzalo u nas nie ma sniegu nadal, a za oknem - szkoda gadac:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.01.2014 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Małgo załapała się na wyjazdy na narty prawie za darmo (100 zł za 10 wyjazdów w tym dojazd, dwie godziny z instruktorem na stoku, karnet na wyciąg). Problem w tym, że to ma być najbliższy stok, na którym teraz nie ma nawet sztucznego śniegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.01.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Ano ... powiem no coments ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 16.01.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Tak tylko wpadłam ... pierdnąć sobie ( co by po głowie nie kopali ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 17.01.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Małgo załapała się na wyjazdy na narty prawie za darmo (100 zł za 10 wyjazdów w tym dojazd, dwie godziny z instruktorem na stoku, karnet na wyciąg). Problem w tym, że to ma być najbliższy stok, na którym teraz nie ma nawet sztucznego śniegu... moze dlatego tak tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.01.2014 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Chyba, kiedy ogłaszali tę akcję, to nie wiedzieli, że śniegu nie będzie.Podobno mają dowieźć w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.01.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 A u Was ferie to teraz czy na początku lutego?? Czy Wero słyszała o tym, że w kioskach są gazetki z U-Botami??? Doszłyśmy dzisiaj z Karlą do wniosku, że w razie czego to trzeba by Ją o tym poinformować .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.01.2014 23:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Ferie mamy na początku lutego - drugi termin.Wiemy o gazetkach z U-Bootem (w dodatku TYM), ale wiadomo, że to będzie majątek kosztowało. Pierwszy numer 5 zł, kolejne pewnie po 20 zł albo więcej, a numerów nieskończenie dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.01.2014 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Ano pewnie. Zbierałam swego czasu figurki bohaterów "Władcy Pierścieni: Drużyna pierścienia" - pierwszy numer 3,99 nastepne .... 25,99:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.01.2014 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Młoda dostała od babci pierwszy numer i kasę na prenumeratę. Bez komentarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.01.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.01.2014 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Właśnie zamawiamy worek (25 kg) paszy dla królików. Kolejny worek... Nie wyobrażacie sobie, ile te małe zwierzątka żreją!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.01.2014 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 25kg??????? dla ilu królików i na jaki okres wystarczy... no i jaki koszt?Ja mam małego psa 7kg i karma 12-15 kg mam na pół roku... dobra karma to jakieś 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.01.2014 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 też mnie to ciekawi - na jak długo masz worek dla 3 królików????Ano, zwierzątka kosztują. A'propos, dlaczego nie żrą marchwi i sałaty? Przecie to królik??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.01.2014 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 25kg??????? dla ilu królików i na jaki okres wystarczy... no i jaki koszt? Ja mam małego psa 7kg i karma 12-15 kg mam na pół roku... dobra karma to jakieś 200zł tej mojej wychodzi 14 kg / 4 m-ce a koszt to nie 200 a ponad 400 zł 8 kg dla malego starcza na 4,5 m-c - koszt 132 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.01.2014 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Dla psa zamawiałam w listopadzie 15 kg za stówkę i wystarczyło na 3 miesiące. No, może miałam wtedy jeszcze jakiś zapas z poprzedniego zamówienia. Królikom kupiliśmy też w listopadzie 25 kg. Coby było sprawiedliwie, dziewczyny podzieliły od razu karmę. Pan Pepe jest miniaturowy i je mniej, a Mone i Sol są wielkie, więc niesprawiedliwie by było, gdyby dziewczyny zapłaciły po 1/3 za ten zapas. Wymyśliły, że Weronika zapłaci za pół worka i weźmie swoją część, a Magda i Małgo po 1/4. Mone i Sol swoją działkę już zjadły, Pepe ma duży zapas. Czyli 12,5 kg w ciągu trzech miesięcy zjadły dwa duże króliki. Ważą po 4 - 5 kg sztuka. oczywiście oprócz karmy dostają marchewki, kapustę i inne warzywka. Latem trawę, mlecze i inne takie. Do tego gałązki wierzby i suchą kukurydzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.01.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Skomplikowane rachunki. To co by jadł dziki królik? Całą działkę by zjadł??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.01.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 13 kg karmy wystarcza Tyrionowi na miesiąc z delikatnym okładem. Dzienna porcja - 560g. 10 kg kociej karmy dwóm drapieżnikom wystarcza na grubo ponad miesiąc. Jak Ty to zrobiłaś, że 15 kg wystarczyło Emi na 3 miesiące?? Dzikie króliki o mało Australii do bankructwa nie doprowadziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.01.2014 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 No musi miałam jeszcze z poprzedniej dostawy karmę dla psa, a skończyła się dla kotów. Zamawiam, kiedy kończy mi się żarcie dla kotów albo dla Emi. Jakoś nigdy nie umiem trafić, żeby skończyło się jednocześnie. Teraz zamówiłam 30 kg dla psa, więc pewnie kocie skończy się wcześniej.Skomplikowane? Nie tak bardzo. Wychodzi, że królik zjada 2 kg karmy na miesiąc - chyba nie tak dużo? Nie licząc warzyw, kukurydzy i siana... Dokładnie rzecz biorąc, zjadają wszystko, co im się da. Żerne zwierzątka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts