Agduś 02.02.2014 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 W związku z pogodą właśnie zarezerwowałam bilety do IMAXu na Hobbita. To spadamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.02.2014 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 naciągnięte ścięgna prawdopodobnieboli "po zastaniu się"jak bardzo boli, to na trochę usztywnij, jak mało, to rozćwiczajmaścią miejscowo możesz posmarować (typu voltaren) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.02.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Młoda była na Hobbicie w grudniu, podobał Jej się. Nie wypowiadam się, nie oglądałam, I część trochę mnie rozczarowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.02.2014 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Ewa, jesteś niezawodna! Dzisiaj jest lepiej. Wczoraj posmarowałam, usztywniłam.Nie spuchło. Dzisiaj odzywa się tylko przy ruszaniu i niezbyt głośno (no, ja też nie staram się szaleć). Zastanawiam się, czy jutro jeździć na nartach - jadę do pomocy na te Małgosiowe szkolne narty i mogłabym przy okazji trochę pokręcić. Stok nędzny, kolejki do wyciągów ponoć koszmarne, ale nie wiem, czy to nie będzie jedyna okazja w tym sezonie, bo dzisiaj lało. Sprawdzę jeszcze pogodę. Braza, mnie się podobało. Wiem, że naciągane ponad miarę, ale fajnie się ogląda. Może dlatego, że chociaż lubię Tolkiena, nie znam książek na pamięć i nie jestem przywiązana do każdego słowa, dlatego mogę wybaczyć filmowi odstępstwa. Oceniam film jako film, a nie jako adaptację i podoba mi się. Rozumiem jednak uczucia fanów Tolkiena, bo dwóch spośród trzech filmowych adaptacji "Opowieści z Narnii" nie mogę ich twórcom wybaczyć, a dla ludzi, którzy nie są w książkach zakochani, są to po prostu fajne filmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.02.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 No właśnie, coś w tym jest. Za ekranizacją Narni też nie przepadam, o niebo wolę książki, ale filmy oglądam nawet z przyjemnością. Jacksona za "Władcę..." nie znienawidziłam, chociaż parę rzeczy zmienił a koniec całej trylogii rozciągnął jak gumę do żucia, tak Hobbita (I części) nie mogę mu darować ... no czysta komercja do tego potwornie udziwniona! Ale co tam, pewnie jak już będzie na dvd to obejrzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.02.2014 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Przyznam szczerze, że dzisiaj pod koniec byłam już zniecierpliwiona. A już scena surfowania na taczce po strumieniu płynnego złota była przegięciem. Jak zresztą wcześniejsze w kuźni, kiedy to przemyślne urządzenia krasnoludów wyprodukowały błyskawicznie ocean płynnego metalu, który nie stygł płynąc niekończącymi się korytarzami i w dodatku na końcu roztopił od środka (zapewne) potężny złoty posąg. Scenarzysta uznał chyba, że widzowie to kompletni idioci i uwierzą we wszystko (w sumie to amerykański film...). Nawet w to, że to płynne złoto, po pokonaniu dłuuugich koryt wleje się w potężny złoty posąg, najwyraźniej już gotowy i zastygnięty, ale jakimś cudem pusty w środku, i rozpuści go od środka w najwłaściwszej chwili, by zatopić Smauga. No to już był typowy przykład skoku przez rekina! I to na sam koniec odcinka. To nie wróży dobrze trzeciej części.Ale poza tym, podobało mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.02.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Dla szmalu to i wyobraźnia ruszy pełną parą. Dla mnie już fakt, że z cienkiej książeczki zrobił 3-częściowy film dobrze nie wróżył ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.02.2014 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ja tam nie narzekam na całość. Poza tym skokiem przez rekina, oczywiście. Byłam na nartach! Stok wprawdzie krótki, ale darowanemu koniu się w zęby nie zagląda. W dodatku zepsuł się czytnik przy bramce i przez drugą godzinę jeździłam prawie za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.02.2014 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Co znaczy "prawie" za darmo .... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.02.2014 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Znaczy, że jedna z bramek nie ściągała punktów, kiedy się przez nią przechodziło. Znaczy czasem ściągała, czasem dodawała, a czasem nic nie robiła. Połapałam się dopiero za którymś razem, bo bramka wyświetlała "błąd", ale przepuszczała, więc jeździłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.02.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Filantropijna bramka .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.02.2014 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 No, miło z jej strony. Obawiam się jednak, że już ją naprawili. Jutro znów tam jadę...Dzisiaj wybrałyśmy się na biegówki, ale jeżeli nie dosypie śniegu, to był ostatni raz w tym sezonie. W niektórych miejscach wytopiło go prawie do zera.Zaliczyłam dwie gleby (postęp - poprzednio były trzy), za to na lód. W efekcie mam obite oba półdupki. Zastanawiałam się, czy iść wieczorem na basen, bo bałam się, że będę wyglądała jak ofiara przemocy domowej, ale na razie jeszcze kolorki nie wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.02.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Gdy wyjdą - przypudruj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.02.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 oglądałam własnie prognozy, w was +6 a w sobotę deszcz.Chyba możesz spakować biegówki, dobrze, ze w tym roku nie kupiłam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.02.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Ewa, a nie spojrzałaś przez przypadek na moje rejony ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.02.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 w nocy jakieś mrozy były ale w dzień pojutrze już nigdzie ma nie być ujemnych. No ale na dole to czyste szaleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.02.2014 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Nie żałuję zakupu. Nawet, jeżeli w tym roku więcej nie pojeździmy, to narty mamy, wiemy, że nam się podoba, może za rok będzie więcej śniegu. Jeżeli czegoś żałuję, to tego, że nie kupiliśmy ich rok temu, kiedy śnieg leżał dłuuugo i wytrwale. Może wtedy nie musiałabym łazić po schodach na czworaka i wyć ponuro w proteście przeciwko pogodzie, bo wtedysiejsza pogoda cieszyłaby mnie.A może jednak jeszcze posypie? W końcu zima ma jeszcze czas - cały luty, co najmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.02.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Skoro tak bardzo Ci zależy to u Was może sypać skolkougodno, byle się to do mnie nie rozpędziło!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.02.2014 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 czemu na czworaka:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.02.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Nie żałuję zakupu. Nawet, jeżeli w tym roku więcej nie pojeździmy, to narty mamy, wiemy, że nam się podoba, może za rok będzie więcej śniegu. Jeżeli czegoś żałuję, to tego, że nie kupiliśmy ich rok temu, kiedy śnieg leżał dłuuugo i wytrwale. Może wtedy nie musiałabym łazić po schodach na czworaka i wyć ponuro w proteście przeciwko pogodzie, bo wtedysiejsza pogoda cieszyłaby mnie. A może jednak jeszcze posypie? W końcu zima ma jeszcze czas - cały luty, co najmniej. nie martw sie "czarodzieje" zapowiadaja snieg do maja. ale skad wiedza, ja nie wiem - moze maja tajemnicza szklana kule i ta im to tak wywrozyla:lol2: oby nie, bo ja za 1,5 miecha oczekuje na wiosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts