Agduś 18.02.2014 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Mnie pokazy bawią. Znaczy nie same pokazy, bo te są dla mnie nudne jako takie, ale ta cała otoczka, zadęcie, wiara, że to jest najważniejsza rzecz na świecie w tym momencie... No w ogóle cały ten cyrk. Przypomina mi to... nasze koty. Bo nasze koty sprawiają wrażenie, jakby uważały siebie i to, co robią, za coś strasznie ważnego i poważnego, co najmniej jak polujące tygrysy albo inne drapieżniki. A tak naprawdę są śmiesznymi kotkami. Te dżinsowe nawet mi się podobały, ale na tym ostatnim pokazie miała koszmarną kieckę.Za to wczoraj, wychodząc na wybieg, usłyszała powszechnie znane w Polsce angielskie słowo (jedno z dwóch). Przez całe przejście zastanawiała się, co jest nie tak - coś jej odpadło? odpruło się? plamę ma? skąd? Kiedy wreszcie dotarła z powrotem, powiedzieli jej, że tren się zawinął, kiedy ruszyła, ale natychmiast się wyprostował i wszystko było w porządku. No, podobno jest podobna. Też mi się tak wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.02.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 ja trafiłam bez pudła się pochwalę nieskromnie bo Wero ma taką charakterystyczną dziką, tatarską urodę i pochmurno-wyzywające spojrzenie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.02.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Ja znalazłam wcześnie tylko tego Almeida a to był koszmar w kwestii ciuchów! U Kirchhoffa ma świetne tęczowe buty, ale lepiej nie pokazywać się w takich i w nich w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.02.2014 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Ale ta kiecka nie podoba mi się wcale. Nie lubię obniżonego stanu, skraca nogi i robi z kobiety klocek. Na blogu 8fi jest już zdjęcie z tego drugiego pokazu. No ten strój podoba mi się najbardziej! I modelka taka ładna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.02.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 kurcze ta ostatni koronkowa sukienka taka ładna i ni cholery nie kumam co ładnego w tych podkolankach i złotych butach do tej sukienki:( w przeciwieństwie do modelki która bardzo pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.02.2014 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 De gustibus non disputandum est - jak widać. Mnie się najbardziej podoba to szare - płaszcz (pod którym modelka nie ma bluzki), jasna spódnica (zapinana na trzy guziki, z których najniższy jest dość wysoko) i czarne buty (w moim stylu bardzo).Podoba mi się to dżinsowe, zwłaszcza wersja z gołym ramieniem.Sukienka z trenem może być, ale podkolanówki i złote buty też mi zgrzytają.Biała sukienka, która naprawdę jest miętowa, w ogóle mi się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.02.2014 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) Weronika twierdzi, że ta koronkowa sukienka z trenem była niewygodna, rurkowata i "cisła", a podkolanówki miały perełki. Przed tym dżinsowym pokazem Weronika szła za Niemką, z którą ucięła sobie pogawędkę. Najpierw po niemiecku (na próbę), a potem już po angielsku. Niemka zauważyła, że Weronika czyta Buchheima. Okazało się, że ona też chodzi do klasy z rozszerzoną historią, więc Weronika podzieliła się z nią swoją ostatnią pasją (U-booty - efekt przeczytania "Okrętu"). Dłuższy czas dyskutowały na temat U-bootów, czołgów i zasieków, aż w końcu zauważyły, że coś nad nimi wisi. To coś to był mikrofon na wysięgniku, a na jego drugim końcu tkwił wyglądający jak krasnal ogrodowy facet, który z tajemniczym uśmiechem albo pilnie nasłuchiwał, albo dokumentował, o czym dyskutują modelki chwilę przed wejściem na wybieg. Właśnie gadam z Młodą. Szczęśliwa, jakby jej kto w kieszeń napluł! Ma dwa dni wolnego, bo cały cyrk się przeniósł do Mediolanu, a ona została i czeka do piątku na jakieś zdjęcia za kasę. W dodatku obłowiła się w reklamówki kosmetyków z wyższej półki. Edytowane 18 Lutego 2014 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.02.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Krasnal ogrodowy wiedział co robi - upada mit głupich modelek:D Szary płaszcz mi sie podoba, tęczowe buty są świetne, koronka ... jak kto lubi, ale te podkolanówki i złote buty to już przegięcie! Całe szczęście, że nie ma obowiązku noszenia wszystkiego, co wymyślają projektanci!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.02.2014 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Z tego, co opowiada Weronika, to rzeczywiście jest mit. Jeżeli ktoś chciałby krwistych opowieści o zawiści i nienawiści, to też by się zawiódł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.02.2014 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 piekne dziewcze komplet z szarym plaszczu calkiem fajny i dzinsowe wdzianka tez moga byc, w nich pieknie sie prezentowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.02.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 facet, który z tajemniczym uśmiechem albo pilnie nasłuchiwał, albo dokumentował, o czym dyskutują modelki chwilę przed wejściem na wybieg. . Nie jestem pewna, czy dobrze wybrał... Wero jest chyba trochę nietypowa a że znalazła akurat bratnią Niemkę, to chyba nie można uznać, że są reprezentatywne dla środowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.02.2014 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Może właśnie niereprezentatywnych szukał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.02.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Jeśli szukał niereprezentatywnych to znalazł, miał farta. Myslę jednak, że mit o pustych, głupich modelkach powoli odchodzi w niepamięć, te dziewczyny nie mogą byc głupie bo zginą, ot życie. Kiedy przyjeżdżacie??? Pozdrowienia dla Wero!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.02.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 No no pierwszy raz widze Weronikę, pieknie wyszła na tej fotce z portfolio w tym białym czyms, jesli chodzi o ciuchy to faktycznie to z szarym plaszczykiem mogłabym przyjąc do siebie, reszte niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.02.2014 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) Pozdrowienia przekażę przez Skype wieczorem.Kiedy przyjeżdżamy??? W lutym pytasz o wakacje??? Nie mam pojęcia, pewnie w lipcu albo w sierpniu. Markoto, ja prosta baba z prowincji jestem, w sieciówkach się ubieram, nie potrafię docenić kreacji z pokazów... No w mordę jeża! Dwie kawy dzisiaj wypiłam, a lecę na pysk. Gdyby nie to, że muszę o 19. odebrać dzieci z różnych zajęć, to bym już spała! Edytowane 20 Lutego 2014 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.02.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 W lutym ... a co w tym dziwnego, z moich doświadczeń wynika, że u Andrzeja już w styczniu urlopy planują! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.02.2014 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Andrzej zaplanował sobie w tym roku urlop na dwa miesiące. Całe. A nawet więcej.Teraz musimy zaplanować wyjazdy. Wstępnie planujemy zdobycie koła podbiegunowego, zobaczenie białych nocy, więc zapewne jak najszybciej w lipcu. Jak długo tam zostaniemy? Którędy wrócimy? Co zrobimy po powrocie? Kto to wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.02.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 o matko, w to zimno was pcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.02.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Latem aż tak zimno chyba nie jest, a jak Im tyłki zmarzną to tym prędzej do Brazoczyska gnać będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.02.2014 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Mnie ciągle na północ pcha. Na południu za gorąco. Grecję, Włochy i inne takie to ja bym chętnie zwiedziła, ale we wrześniu albo październiku. A latem Skandynawia, Islandia. Tylko czemu tam tak cholernie drogo??? Jeżeli śpi się w polarze i spodniach dresowych, to się da pod namiotem wytrzymać. A jak przyjemnie się było wykąpać o 7 rano w szwedzkim jeziorze! Planujemy trasę: promem do Karlskrony, potem przez Szwecję na północ, bo szwedzkie drogi bezpłatne, potem głęboki wdech i skok do Norwegii, tam nie wydajemy kasy, czyli noclegi na dziko, czyli śmierdzimy, albo myjemy się w jeziorach, jemy własne zapasy i zwiedzamy, zwiedzamy, oglądamy, podziwiamy, następnie do Finlandii, parki narodowe, Rovaniemi i do Helsinek (szybciej lub wolniej, w zależności od tempa topnienia zasobów finansowych), promem do Tallina, krótkie przypomnienie, w zależności od finansów, kondycji i czasu szybciej lub wolniej przez Łotwę i Litwę do Polski, przerwa w Swornychgaciach na windsurfingi i Brazoczysko na deser oraz reanimację. Tyle plany. Ambitne, wiem. Co z tego wyjdzie? Się okaże. Kurczę, Magda wczoraj była w gimnazjum na dniu otwartym i usłyszała o kółku jeździeckim. Chyba klamka zapadła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts