Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karlita urażona porównaniem absolutnie nie jeste, wręcz stwierdziła, że w takim towarzystwie to nawet doeniona się czuje :lol2:

Gdy mi w ub.r. dopiekła zima to najpierw powiedziałam Szanownemu, żeby zamalował okno panoramiczne, bo nie moge już patrzeć na to co za nim, a gdy stwierdził, że rolety będą tańsze i ładniejsze w geście protestu do salonu wchodziłam z zamkniętymi oczami! Żeby napić się kawy, nie parząc sobie pyska lekko odchylałam powieki, papierosy kładłam w zasięgu ręki na sofie .... i tak przetrwałam!

Tyriona na rączki też już się nie da .... a szkoda ....

W sumie to mogłabyś sobie na tych roletach walnąć fototapetę ze swoim podwórkiem w pełni rozkwitu.

Jak coś nie teges, to roleta w dół i ma się piekny widok na swoje włości! :lol2:

Tyriona na rączki też już się nie da .... a szkoda ....

Ale na kolanka się da!!! :yes:

W sumie to mogłabyś sobie na tych roletach walnąć fototapetę ze swoim podwórkiem w pełni rozkwitu.

Jak coś nie teges, to roleta w dół i ma się piekny widok na swoje włości! :lol2:

Muszę o tym pomyśleć przed jesienią...;)

Małgo dzisiaj zajęła drugie miejsce w powiatowym konkursie recytatorskim. Tak samo, jak rok temu. Prawie tak samo, bo rok temu to drugie miejsce jej się należało. W tym roku, wiem - może nie jestem obiektywna, ale jestem pewna tego, co piszę - była zdecydowanie najlepsza. Byłam pewna, że zajmie pierwsze miejsce. Tymczasem pierwszą nagrodę dostała mała, słodka dziewczynka z pierwszej klasy, która naprawdę źle mówiła, ale dostała nagrodę "za osobowość" - tak uzasadniła to jurorka.

Jak w "Mam talent": - Mam na imię Zosia i mam 5 lat. - Dziękujemy, przechodzisz do następnego etapu!

A szkoda, bo robią krzywdę dzieciom. Potem "cudowne dziecko" dorasta i przestaje być cudowne i ma problem. Choć z drugiej strony każdy rozumuje - jak jest takie w wieku lat 5 to jakie będzie mając 10? Znaczy ma możliwości :)

Dlatego nie lubiłam nigdy konkursów szkolnych i nie brałam w nich udziału ani nie goniłam młodej.

I w sumie nie jestem pewna, czy gratulować, bo jeżeli czuje się zawiedziona???

Nawet nie chodzi o robienie komuś krzywdy, ale o zwykłą uczciwość. Jeżeli jest to konkurs recytatorski, to niech wygra najlepiej recytujący, a nie urocza malutka dziewczynka słodko sepleniąca swój wierszyk. No ale nic to, było, minęło. Tyle się od tego czasu działo!

Był koncert szant wczoraj wieczorem - całkiem niezły.

Dzisiaj nie udało się zaplanowane siedzenie na tarasie, bo pogoda przeszkodziła. To niesprawiedliwe, bo wczoraj uczciwie zapracowałam na dzisiejsze lenistwo zasuwając w ogrodzie. A tu dzisiaj deszcz i zimno! Rano było pięknie i słonecznie, zaczęło padać tuż po południu, kiedy wybieraliśmy się na konie. Na szczęście uprzejmie na czas jazdy padać przestało. Przypomniałam sobie, jak się jeździ. Fajnie! Tylko frustrujące jest to, że głowa pamięta, jak było i jak powinno być, a mięśnie nie pamiętają, co powinny robić.