Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja nic warczeć nie muszę - Emi posuwa z łazienki byle dalej. Najgorsze, że co drugi krok się otrzepuje i, gdybym jej nie trzymała, to by była dokładnie wytrzepana zanim by wyszła na pole. A nie o to chodzi! O nie!!! Chodzi o to, żeby się otrzepała po wyjściu z domu dopiero. No to lecę za nią, trzymając za wszarz i starając się uniemożliwić trzepanie mokrego futra na ściany. Tym razem się udało!

Złachałam się dzisiaj jak dzika, ale mamy skoszony trawnik i w ogóle nieco ogarnięte w ogródku. I wykiełkowały różne takie posiane!

Z myślą o kąpaniu psa zaplanowałam łazienkę dolną z brodzikiem z płytek, ale nie wpadłam na to, że trzeba zrobić wyjście na zewnątrz bezpośrednio z łazienki. Oryginalnie by było - drzwi wejściowe, drzwi tarasowe i... drzwi łazienkowe. No ale podobno pierwszy dom dla wroga, drugi dla przyjaciela... w trzecim na pewno będzie już wszystko!

Otworzyłam link, teraz pewnie ja będę zasypywana podobnymi reklamami.

Kupiłam nasiona skorzonery. Nawet nie wiem, czym to się je i czy w ogóle mi urośnie, ale jestem ciekawa. Może jutro uda mi się skopać kawałek grządki, bo te skopane już obsiane, poza kawałkiem przeznaczonym na pomidory. Nawet coś mi wykiełkowało - rzodkiewka na pewno i coś jeszcze, ale nie wiem jeszcze, co, bo sobie oczywiście nie zaznaczyłam. Koperek tradycyjnie nie wylazł. Dam mu jeszcze dzień albo dwa i kupię inne nasiona. To będzie ostatnia szansa dla koperku w moim ogrodzie.

Skorzonery nie znam

A na koperku to nawet moja teściowa wymiękła ;)

Kiedyś przyszła na działkę i sypnęła sobie ot tak koper, twierdząc, ze on wyrasta zawsze i wszędzie. Nie wyrósł. No to drugie podejście było już profesjonalne- skopanie, podsypanie, dokarmienie... nie wyrósł. Próbowała systematycznie a potem ja przejęłam pałeczkę... nie urósł ani raz. Nie wiem, dlaczego. Jedyne, co osiągnęłam, to koper włoski :)