Agduś 23.04.2014 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 A na piaskach Brazoczyska rośnie jak guuupi! No nie, na grządkach nie będę wymieniała ziemi na piasek!!!ALe pocieszyłaś mnie, że to nie tylko ja nie umiem sobie wyhodować koperku do kiszenia ogórków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.04.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 u mnie poza ziolami z gotowych sadzonek tradycyjnie nic nie rosnie, koperku ani sladu, rzodkiewki cherlawe jedynie lubczyk i pietruszka w miare byly. za to mieta rosla wspaniale. albo te nasiona jakies takie beznadziejne albo po prostu nie mamy reki do nasion, u mnie raczej to drugie, bo tradycyjnie z nasion nic (ani warzywa ani kwiaty) mi nie wyrasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 23.04.2014 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 U mnie co nieco z nasion wyrasta. I warzywa i kwiatki jakieś, ale koperek nie.Mięta to agresor! Właśnie wykopywałam wczoraj i dzisiaj swoją. Trochę dałam sąsiadom, ostrzegając przed niekontrolowaną ekspansją. Stłumiła mi inne zioła wdarła się na trawnik (fajnie pachnie podczas koszenia) i wlazła w truskawki. Wykopałam i posadziłam na grządce otoczonej borderem - może utrzyma ją w ryzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 24.04.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Ano ja tez mam miętę wszędzie.. Wypijam herbatki (ale ileż można..) i daję gościom, żeby sobie suszyli, parzyli czy co tam chcą. Więcej pomysłów nie mam, póki co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 24.04.2014 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 A mi mięta zdechła była... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 24.04.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Baaardzo dziwne...................... Może jakaś nie taka mięta, dziwnego pochodzenia.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 24.04.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 W doniczce miałam... całe lato się pięknie rozrastała a na zimę jak do domu wzięłam to zdechła:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.04.2014 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Ano ja tez mam miętę wszędzie.. Wypijam herbatki (ale ileż można..) i daję gościom, żeby sobie suszyli, parzyli czy co tam chcą. Więcej pomysłów nie mam, póki co. hmm, ja tylko do salatek i mohito A mi mięta zdechła była... ja od Depesi dostalam i rooooslaaa ale zagluszala wszystko wiec ja do donicy drewnianej przeniose Wykopałam i posadziłam na grządce otoczonej borderem - może utrzyma ją w ryzach. nie liczylabym zbytnio na to, moja przerosla border i w trawsko wylazla, one przez rozlogi sie mnoza wiec i tak gdzies zawsze wylezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.04.2014 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 W trawie mi nie przeszkadza, można skosić i w dodatku ładnie pachnie. Ona puszcza się po wierzchu, nie jak perz, więc łatwej zapanować nad nią. Chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.04.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 O, moja mięta rośnie w truskawkach i w trawie. Na zdrowie jej, skubię ją sukcesywnie i do mięsa i do napojów latem i chyba przez to rozrosnąć się nie ma jak, siły jej nie wystarcza No i chyba wilgoć lubi, bo latem podupada nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.04.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 my właśnie z synalem walnęliśmy sobie na spanko herbatkę z miętą i meliską świeżo uskubanymi na ogródku:lol: mięta się rozłazi ale ja mam duże potrzeby;) znaczy głównie mój synuś ma bo jak zaparzę to pije ile da radę zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 24.04.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Mohito - zapomniałam! Dzięki TARcia I do sałatek mówisz - noooo..! Łosia, no moja w doniczce w domu to też nie wiem co by zrobiła, a tak na zimę przysypia w ogródku a od wiosny na nowo daje czadu :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.04.2014 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Mam dwie mięty - w ogrodzie taką dziką, ekspansywną, szalejącą bez opamiętania, a w domu cytrynową, cywilizowaną, subtelną i rasową. Obie mają się dobrze, ale każda w swoim środowisku. Dzieci już w domu, mąż w domu, więc zaraz sobie zaserwuję gin z tonikiem, kostką lodu, plasterkiem cytryny i liściem mięty. Tej rasowej, bo ogrodowa jeszcze malutka, a poza tym nie chce mi się jej szukać po ciemku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.04.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 a ta cytrynowa to ma inny zapach / smak? bo tymianek cytrynowy jest beznadziejny, nie nadaje sie do niczego poza wygladem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.04.2014 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Jest delikatniejsza, mniej ostro miętowa, pachnie cytrynowo, ma większe, bardziej mięsiste liście. Wystarczy jeden wrzucić do szklanki, żeby poczuć smak mięty, ale nie tak ostry, jak zwykłej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 24.04.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Z tego wynika, że tą doniczką zamordowałam swoją miętę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.04.2014 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Trza było część do ziemi wsadzić, a część w doniczce zostawić - zobaczyłabyś, która przeżyje.Jeżeli chcesz, to mogę przesłać szczepki obu odmian. Priorytetem powinno dojść zanim zwiędną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 24.04.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Chcę chcę Priva popełniłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.04.2014 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Aguś o cytrynową to i ja bym się uśmiechnęła a zwyczajnej też mogę odstąpić bo mam duuużo:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.04.2014 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 a to nie, lagodnej nie lubie tylko te ostra, najlepiej pieprzowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts