Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A co? Nie wolno???

Cholera! Miało być słonecznie, zaplanowałam pracę w ogrodzie! Ino się kurzyć miało! Czegóż to ja nie chciałam dokonać! I dżówno - pada!!! Tyle że pobiegać zdążyłam - w upale...

Pewnie dlatego, że popatrzyłam rano na okno u Magdy i nie tylko pomyślałam, ale nawet powiedziałam, że je trzeba umyć. To już teraz nawet plany umycia okna wywołują deszcz???

Odnoszę wrażenie, że w obecnych czasach nastawionych na prędkość nawet lekkie zająknięcie się o myciu okien może deszcz wywołać!!

U mnie też pada, tylko że ja do ogrodu polazłam .... nie powiem, jak sama siebie nazywam ...

Mięta jest tylko domowa chyba. Ja mam ją w doniczkach na parapecie. Najpierw powinna postać w wodzie i wypuścić korzonki.

Piątek. Rano piękna pogoda. Plany - ogródek albo okno, później obiad i sprzątanie chałupy. Wcześniej bieganie. No to biegałam. Gorąco było, duszno. Szybki prysznic i... gotowa do prac ogrodowych spoglądam przez okno na deszcz. Noooo doooobra, zmiana planów. Pada, więc zanim dzieci wrócą pouczę się angielskiego, później zrobię obiad i ogarnę chałupę zaniedbaną na skutek prac ogrodowych. I co? Angielski... i słoneczko!!! Za późno na ogródek, bo dziecka będą chciały jeść. Pójdę do ogrodu po obiedzie, dom jakoś wytrzyma. Po obiedzie - deszcz....

Dzisiaj było cały dzień ładnie, chociaż temperatura taka głupia, że co chwilę zakładałam sweter i zdejmowałam go. Ogródek się nieco zmienił, a ja padam na twarz. Jutro rocznica komunii Małgosi i urodzinowa impreza Magdy. A pojutrze poniedziałek...