Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

W podstawówce nawet byłam w trójce klasowej...

W gimnazjum nabrałam dystansu

W liceum napisałam wyraźnie w ankiecie - mogę wspierać szkołę finansowo, jeżeli trzeba, ale czasu to ja nie mam. jeszcze tam nie byłam...

Nigdy nie lubiłam takich spotkań, moze dlatego, że trzymam ludzi na dystans i łatwo się nie zaprzyjaźniam? Stanowczo kilka spotkań w roku to dla mnie za mało...

A co do ciastek, może i tak. Zuzka nigdy jakoś nie rozważała ani ich braku ani obecności. Ale teraz w LO to czasem coś piecze i zabiera. Bez okazji :) No, ale teraz to już jej sprawa, ja się nie mieszam, pod warunkiem, że i nam coś skapnie :)

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

LO Weroniki samo trzyma nas na dystans. Na zebraniach frekwencja niższa niż na wyborach. W pierwszej klasie jeszcze bywałam, wiedziona poczuciem obowiązku, w tym roku po półroczu jakoś rzadziej... Ta szkoła ani uczniów, ani rodziców nie próbuje zachęcać do przebywania w niej dłużej niż to konieczne (w przypadku uczniów). Podstawówka i gimnazjum organizowały jakieś spotkania poza lekcjami i zebraniami - pikniki, ogniska. Kto chciał, ten przychodził (w podstawówce czasem przymusowo, w gimnazjum już tylko dobrowolnie).

Jakby gardło mnie boli - chyba się zaciągnęłam trucizną na komary. Szlag!

Agduś, wypłucz wodą dobrze.

A te komary to może meszki? Bo raczej one gryzą tak stadnie i nie boją się żadnych odstraszaczy..

Magdzie gratuluję. Tym bardziej, że dziś znajomość języka polskiego jest gorsza, niż angielskiego. A angielskiego... średnia :)

Gardło chyba klasycznie drapało, a nie od śmierdzidła. Ponoć coś u nas po gardłach chodzi powszechnie. Przy takiej pogodzie??? (Lodów nie jadłam - nie z powodu gardła, tylko kalorii, zimnego nie piłam - nie było okazji.)

To są na pewno komary, widziałam każdego przed zabiciem z dość bliska, więc nie mam wątpliwości. Mamy ich potworne ilości, istna plaga! Opustoszały kawiarniane ogródki, wygasły grille i ogniska. Wszyscy siedzą za siatkami w oknach... Stan oblężenia!

Przy okazji - nie chce ktoś kotka?

No czemu mnie to spotyka???

Są dwa maleńkie kotki - trzykolorowy (sądząc z maści musi to być koteczka) i biało-czarny. Prawdopodobnie będą długowłose i płaskopyskie - tak się zapowiadają, chociaż na razie są całkiem malutkie, a poza tym w tamtej okolicy właśnie takie dzikusy się szlajają, a w sąsiedztwie mieszka dorodny pers. Zapędzone na drzewo przez psa siedziały tam strasznie lamentując. Powinny być jeszcze z mamą, ale nie miałam pojęcia, gdzie jej szukać, a pies ciągle tam biegał. Popytałam w okolicznych domach, ale nikt się nie przyznawał. Jutro wywieszę ogłoszenia, bo są oswojone i nie mają pcheł - dziwne, jak na dzikie koty.

Komu kotka, komu?

Magdzie przekażę gratulacje.

Ogródek mi podlewa. Ciekawe, czy do jutra przestanie. Od rana ma trwać "piknik rodzinny" w szkole. Ostatecznie występy, sprzedaż ciast, sałatek i soków mogą przenieść do budynku, gorzej z grillem będzie, ale co mi tam - nie cierpię grilla! Po południu ma być nasz "grill klasowy" - najwyżej też obędziemy się bez grilla ;)

Pogoda dzisiaj była w paski. Pierwszy raz się zdarzyło, że podczas festynu rodzinnego nie było potwornego upału. Pierwszy raz chodziłam sobie luźno i NIC NIE MUSIAŁAM!!! Podobało mi się!!!

Dziewczyny pomalowały sobie T-shirty farbami do materiałów i pięknie im to wyszło. Od szablonów wprawdzie, ale ładnie pocieniowały. Takie stoisko zorganizowało liceum plastyczne.

Pierwszy raz wyszłam z tej imprezy zadowolona.

A potem był grill klasowy i też się udał.

Gdybym tylko nie gadała głosem Himilsbacha, to by było już całkiem fajnie. A myślałam, że od kiedy nie pracuję w szkole, to już nie powinnam mieć takich odjazdów.

Ogródek podlany.

Nadmiar kotów ma ADHD, nadal przebywa u nas i nadal jest cudny.

Pamiętam, nawet Cię nie pytałam.

Zostawiłabym je chętnie, bo będą z nich naprawdę prześliczne długowłose koty, ale pięć to zdecydowanie za dużo. Już teraz wycieczka do weta w celu zaszczepienia tałatajstwa boli...

Zimno. Kurczę, czy nie może być TAK W SAM RAZ??? Albo upał, że żyć się nie chce, albo zimnica!

Rozsądnie nie poszłam biegać. Właściwie nie wiem, co było rozsądne w obliczu zbliżającej się pogoni za żubrem, ale uznałam, że mądrzej będzie poczekać aż zgaśnie pożar w krtani i odzyskam mój słowiczy głos.

Małgo zachwycona, bo była u koleżanki na urodzinach, a atrakcją był koń. Żywy. I ona jako jedyna kłusowała - pozostałe dzieci miały oprowadzanki.

Edytowane przez Agduś

Ze złości to mnie zaraz szlag trafi. Słowiczy głos powoli mi wraca, za to przyplątała się inna cholera i po powrocie z Opola padłam jak kawka. A tu się pakować trzeba, imprezy zakończeniowe zaliczać, że o biegu nie wspomnę... No nie miało kiedy???!!!