Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja dzisiaj nie siedziałam, więc siedzenie mam niepokłute. Za to teraz klapnęłam i... nie wiem, w co mam ręce włożyć! No to sobie forumuję w najlepsze zamiast:

1. poprawiać prezentację maturalną syna znajomego małża

2. poprawiać wypracowania córki, która spłodziła ich pięć, żeby móc spędzić jeden dzień z Karlą w Krakowie, zamiast iść do szkoły

3. poprawiać wydruk tekstu sztuki praszczura (korektę znaczy się robić), coby ją jakoś wysłać na wczoraj do Mińska

4. składać zamówienie w bonprix, bo mają ładną narzutę na nasze łoże

5. sprzątać

Zamówienie złożyłam, wypracowania przeczytałam, a o drugiej skończyłam korektę. Nie jest źle!

A teraz obok mnie siedzi Braza i przegląda. Na dłuższy czas ją chyba zajęłam, bo położyłam na stole stosik książek fachowych o tematyce... Kazałabym zgadywać, gdyby to nie było tak oczywiste!

No... ja nie wiem, czy tak długą nieobecność można wybaczyć. :roll:

Chyba, że coś napiszesz - co dziś robiłyście? Gdzieś byłyście? Czy cały dzień gadałyście w domu u Agduś? :lol:

Relacja:

Odebrałam dziewczyny na dworcu. Pociąg przyjechał wcześniej, kiedy byłam w tunelu pod peronami. O mało się nie pogubiłyśmy, bo zamiast czekać na peronie zeszły do innego tunelu, sądząc, że nadejdę z którejś strony. Nie przewidziały, że tuneli jest kilka. No ale dobrze sie skończyło, wyściskałyśmy się i zaprosiłam gości na kawę, herbatę i lody do Słodkiego Wencla. Obgadawszy to i owo (trochę to potrwało) ruszyłyśmy do Niepołomek. Po zaliczce na obiad wyszłyśmy po nasze dziewczynki, oglądnęłyśmy niepołomicki rynek i zamek, a Karla przeżyła przygodę. Miała bowiem spotkać Wero pod szkołą, a tu się okazało, że moje dziecię na ostatniej lekcji było w kościele i stamtąd prosto poszło do dom. Oczywiście telefony obu dziewczyn nie działały (złośliwość przedmiotów martwych). Na szczęście Karla wykazała się opanowaniem i dotarła do naszego domu znaną drogą.

Popołudnie upłynęło na... no po prostu w domu upłynęło.

A jutro ruszamy na podbój Krakowa.

Ponieważ Agduś zeszła na dól, to troche mamy do siebie daleko (całe piętro). Tak więc chcę potwierdzić, że wszystko zrobione, a stosik który mi przygotowała jest mocno pokaźny. Tak że wybaczcie mi nieobecność...

Odwiedzinki? Niezle, gratuluje i z powodu odleglosci.