Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja, że mgła pójdzie wreszcie w cholerę, bo mnie w depresję ciężką wpędza! Dzisiaj zrobiłam jej na złość i poszliśmy biegać. W dzień nawet było widać drzewa w lesie, ale wieczorem Magda miała trening i kiedy trener kazał biec do trzeciej latarni, to się go pytali, gdzie ona jest, bo tylko dwie było widać. A ja na rowerze bez świateł przeciwmgielnych to już całkiem po omacku jechałam!

TARcia, wyłaź z tej deprechy, nie warto!!! Gdy widzę za oknem to co od rana dzisiaj, to też mam ochotę się zadepresjonować ... a później pytam, po co, komu to potrzebne??

Ciekawe, czy uda mi się wysłać tego posta wcześniej, niż za trzy lata .....

Najwyraźniej udało Ci się! Gratuluję!

Mgła odeszła w niebyt, co pozytywnie wpłynęło na mój nastrój. Nie wiem, czy zmusiłabym się do jutrzejszego objazdu krakowskich cmentarzy, gdyby to szare paskudztwo nadal wisiało w powietrzu... Na szczęście od przedwczoraj (chyba, gubię rachubę czasu) świeci nam słoneczko. Wprawdzie rano zbiera się do tego powoli, ale wystarcza mi, że później się pokazuje.

Wiecie, że w Niepołomicach są cztery obiekty podświetlone nocą? Zgadnijcie jakie.

A na deser:

kot 7.jpg

Akurat co do łapania myszy to ja mam mieszane uczucia - mysz też człowiek...

Za przyjemność przyglądania się im, za rozbawianie nas, za miękkość, za mruczenie, za przyjemność głaskania ich, za możliwość podziwiania gracji, zwinności i urody, za to, że tak pięknie żyją, za to, że zimą albo w paskudną jesienną pogodę leżą pozwijane w urocze kłębki, za ... Kurczę, one NIC nie muszą robić specjalnie po to, żebyśmy je kochali! Po prostu są sobą i już!!!

Z tego wynika, że koty to stworzenia ABSOLUTNIE DOSKONAŁE!!!

kot 10.jpg