Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Toteż i nie zasuwam po paczkę, gdy jestem w domu. Na początku łagodnie daję takiemu Panu do zrozumienia, że powinien dostarczyć mi ją do domu:) Jeśli łagodność moja (ogólnie znana oczywiście) nie jeste doceniona ... no cóż, przestaję być łągodna!

... A wtedy panowie przywożą, wnoszą w zębach do domu, na kolana padają, po rączkach całują...

Nie chce mi się pisać, to Wam coś pokażę:

DSC_0062.jpg

To, oczywiście, nasz kalendarz adwentowy.

DSC_0001.jpg

Sielanka w wykonaniu KotkaRysia, Kaja i Gerdy.

DSC_0045.jpg

A tu instrukcja, jak należy spędzać zimę.

Nie. Powkładałam głównie różne orzechy i migdały, trochę cukierków i... gumy do żucia ;) Akurat na małe czekoladki w sklepie nie trafiłam, a muszą być małe, bo dzieci zażądały, żeby w każdej kieszonce było pięć smakołyków.

To moje dzieło, ale nie będę ściemniała - kupuje się gotowy materiał z nadrukami, trzeba tylko powycinać i naszyć kieszonki, podszyć plecy i gotowe.

Ja pięć razy w tygodniu mam na ósmą, ale koty wtedy nie śpią, tylko czatują w kuchni - a nuż coś dobrego do pyszczka wpadnie, pani zaspana się zagapi i pozwoli kawałek wędlinki ściągnąć z blatu albo sama podrzuci... Za to kiedy wracam zmarznięta albo zmoknięta, a one śpią pozwijane w słodkie kłębuszki, to im zazdraszczam i obiecuję sobie, że kiedyś też tak będę mogła. Ciekawe tylko, czy skorzystam z możliwości... Na razie zapowiedziałam się na jogę w przeddzień Wigilii (czyli w wigilię Wigilii) na 8.30, chociaż mogłabym spać, bo dziecka szkoły nie mają...

kot 11.jpg

Moja Latorośl jedyna osobista wrzuciła to na szajsbuku ... Jeśli sugerowała coś ... jeśli to jakaś aluzja była ... to ja i tak nie rozumiem :yes:

Żadna siła nie zmusiłaby mnie do wyjścia z domu na 08.30 gdy nie ma szkoły!!!!!! Szacunek!!!!

Obrazek, jak zwykle, podrzuciła mi moja osobista latorośl pierworodna.

Za wyrazy szacunku dziękuję!

Zaraz idę na ploty..., przepraszam - spotkanie Koła Wsparcia...

A po powrocie znów indiańskie podchody. Bawi mnie to, że Małgo wierzy/chce wierzyć/udaje, że wierzy w świętego z prezentami, ale podchody są nerwowe i męczące. Za każdy rok wiary dziecka w różne nadziemskie istoty przynoszące prezenty powinni rodzicom coś do renty dorzucać na starość! Paczki zapakowane czekają. Tym razem, na szczęście, niczego żywego, co by się mogło w środku nocy zdemaskować jakimiś odgłosami, w nich nie ma. Powinny być dwa fiordziki - Bjorn i Berwald, ale Mikołaj się nie spisał i koników nie przyniesie. Ma tylko nędzną namiastkę w postaci figurek Schleich - w dodatku to ogier i klacz - ciekawe, które z tych dwóch imion przypadnie klaczy. Bardzo gender to będzie...

Poplotkowałam. Omówiłyśmy dokładnie między innymi kubeczki menstruacyjne i lejki do sikania na stojąco, a także inne ważne sprawy.

Mikołaj przyszedł, zjadł gofry, zostawił prezenty. Dziecka zadowolone, mimo braku fiordzików w drewutni.