Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jakie zajęcia masz na mysli .... coś mi umknęło czy zapomniałam?

Odyseję Umysłu. Nie wiem, co Ci umknęło.

Lepiej pokaż tramwaj :)

Poczekajcie jeszcze chwilkę. Andrzej dzisiaj zaczął robić szuflady.

Dzisiaj elektryk podłączył płytę. Okazało się, że większość naszych garnków musimy rozdać. Co było do przewidzenia. Zaskoczyło nas tylko, że marudzi na całkiem nowe dwa, kupione już z myślą o niej. Dziwnie na nie reaguje - starych po prostu nie widzi, nieliczne wita bzyczeniem i włącza się, a na te dwa cyka. Co to znaczy? Trochę je widzi, czy jak? Te garnki były oznaczone jako nadające się na płyty indukcyjne i magnes je przyciąga.

Wusia mnie wyprzedziła, miałam powiedziec to samo. Oddać musiałam 2 malutkie patelnie kupione specjalnie, bo często się przydają. I psińco. Teraz 3 działa ale ... tylko na małym polu, na dużym ni diabła!!!! Oznaczenia oznaczeniami ale dobrze jest nosić ze soba jakiś magnes - ja oczywiście nie noszę!!!

Pokręconą masz indukcję;)

Fakt.. działa na małym polu.. na dużym nie chce czasami.. i nie mam pojęcia od czego to zależy.

Patelnie z Lidla są dobre polecam... i nie są drogie. Garnki natomiast dobre i nie drogie t o 365+ z Ikei.. chyba, że w coś wyżej celujesz.. ale te dobre to kilka tysi za kilka sztuk.. dobre, ale drogie..

No chyba mnie nie podejrzewacie o kupowanie garów za tysiące!!!

Dobre mają być i tanie.

- nadają się na indukcję

- uchwyty się nie nagrzewają

- uchwyty nie odpadają

- można myć w zmywarce

- są proste (znaczy nie wyglądają jak zabytkowy nocnik)

- nie przypala się w nich (znaczy wiem, że jakiś wpływ na to ma czynnik ludzki)

- podobają mi się (znaczy nie budzą odrazy)

Patelnie właściwie mam, potrzebna mi tylko jedna mniejsza. No i ze cztery garnki, duży, dwa średnie i mały. I jakiś rondelek. I tyle.