Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Do IKEI nie dotarliśmy, po drodze był Selgross, a w nim akurat w promocji zestaw czterech garnków w odpowiednich rozmiarach za jedyne 80 zł. Dno wielowarstwowe, grube i ciężkie, uroda nieoszałamiająca, ale do przyjęcia, uchwyty metalowe przykręcone. No to nabyliśmy. Ze starych zostały nam dwie duże patelnie, a małe nie. No to nabyliśmy małą patelnię Ambition, która kosztowała niewiele mniej niż komplet garnków, ale za to wygląda bardzo porządnie. I na razie tyle wystarczy. Znaczy pewnie coś trzeba będzie dokupić, może przy okazji wizyty w IKEI, ale póki co, da się żyć z tym, co mamy.

Gwiździ na akord, ale na północy mieliście gorzej, więc nie narzekam. Śnieg szlag trafił już całkiem.

No przecież wczoraj byłam! Od wieczora do dzisiaj z głodu bym nie umarła, choćbym bardzo chciała.

Dobrze się gotuje.

Napawałam się ostatnim dniem wolności. Jutro Małgo idzie do szkoły na 8.00! Jak ja wstanę o tej nieludzkiej porze??? Magda ma wolne, a Weronika uważa, że i tak jutro w szkole nikogo nie będzie. Za 10 dni będzie sama mogła napisać sobie usprawiedliwienie...

Raport pogodowy - przed południem było ładnie, później coraz gorzej. Kiedy wracaliśmy z biegania zaczęło sypać czymś białym.

U nas we wszystkich szkołach mają dyżury pedagogiczne, więc jakby się uprzeć, to mogły między świętami a Nowym Rokiem i od 2. stycznia do szkół chodzić. O ile jeszcze mogę zrozumieć sens takiego dyżury w podstawówkach, o tyle powyżej już za cholerę sensu nie widzę. Wyobrażacie sobie gimnazjalistę, który idzie do szkoły, bo rodzice w pracy i on nie ma z kim w domu zostać???

Ciężko było wstać, teraz padam na twarz mimo kawy i chyba pójdę spać wcześniej, chociaż jutro prawie wolne. "Prawie", bo orszak trzech króli i nasz diabełek musi iść. Na razie rogi suszy.

Edytowane przez Agduś