Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

I Osiczka podsumowała genialnie!!!

Każdy wybierając jakiś zawód robi to, a przynajmniej powinien, świadomie. Sa zawody, w których specjalistów ciężko zastąpić: panią sprzątaczkę - nikogo absolutnie nie obrażając!!! - zastąpi każdy: mama, ojciec, pani z ulicy, pan z tramwaju, ale lekarza, nauczyciela czy pielęgniarkę jest trudno zastąpić "pierwszym lepszym" i takie zawody powinny być szanowane i dobrze opłacane. Policjanci, strażacy, ratownicy - przeciez ci ludzie narażają swoje zycie - wiem, oni wiedzieli co robią, liczyli się z tym, ale czy to znaczy, że mają dostawac głodowe pensje??

Eeee, dużo by mówić i czego by się nie powiedziało to i tak będzie źle ...

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I nauczyciele nie mają źle , ale i dobrze też nie... zależy jak się trafi.

Lekarze nie mają dobrze , ale i też nie źle... też zależy jaki gdzie pracuje i jaką ma specjalizacje.

Agduś.. byłaś na nartkach?

Święta racja.

Na jakich nartkach??? Śniegu jak na lekarstwo, podejrzewam, że w lesie jeszcze mniej, bo na gałęziach został.

Na zjazdówki można jechać, bo stoki dośnieżone i otwarte, ale na razie mi się nie chce.

A u mnie zmarznięte dżówno z nieba leciało, jazda samochodem to jak dla mnie dość ekstremalne przeżycie na szczęście kierowcy w większości się dostosowali. Nie ukrywam jednak, że jeden baran się znalazł i wyprzedzał 4 samochody .... Wszyscy zwolnili ... jak ma się ropizgać to bez nas, no nie?

U nas nieźle dzisiaj mroziło, -13 rano i -11 po południu, ale zapowiadają opady i ocieplenie. Liczę na to, bo w niedzielę bieg przy okazji WOŚP i jakoś mi się nie uśmiecha sapanie przy -13!

Zrobiliśmy dzisiaj kolejne zakupy do nowej kuchni i tramwaju w IKEI i zamówiliśmy co nieco. Postanowiłam, że dopiero efekt końcowy pokażę, takoż cierpliwość jeszcze potrenujecie.

A na osłodę:

DSC_0069.jpg

DSC_0071.jpg

DSC_0077.jpg

Ale, że niby co? Pudełko za małe???

DSC_0091.jpg

Teraz lepiej? Zadowoleni???

Absolutne znęcanie się nad stworzeniem!! Ono nie ma odpowiednich warunków do życia!!!

Domki smakowite .... Gagaty przywiozły piernika ... mmmmmmyyyyy ... pycha!! A te Wasze to i śnieg mają!

P.S. Jak tak dalej cierpliwość przez Ciebie będę ćwiczyć to do nieba pójdę:p

Cześć Diablice kopytne i raciczne! Wreszcie prawda wyszła na jaw i nie musimy się kryć!

Ewa, pierniczki zostały zjedzone następnego dnia po zrobieniu, bo to było ciasto na wigilie klasowe.

Braza, skoro cel jest tak szczytny, to ja mogę nawet i rok z tymi zdjęciami poczekać! Perspektywa ujrzenia anioła z petem w zębach - bezcenne!

Rudy ostatnio opuścił swoje legowisko, bo go młode wygoniły, to sobie biedak szuka miejsca...