Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

Podobnie jak do LO, chyba. Też się nie dowiadywałam dokładnie, ale dostaną trzy kopie świadectwa, coby je wysłać na trzy uczelnie, a potem trza czekać. Pewnie każda uczelnia przelicza oceny z matury na punkty wedle własnego uznania (znaczy kładzie większy nacisk na wybrane przedmioty). Na stronach uczelni można sprawdzić, co i jak dokładnie.

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przecież pisałam - cierpliwości!

Andrzej przywiózł dzisiaj to, na co czekaliśmy. Trzeba zamontować. Zrobił też coś, co planowałam od siedmiu lat, ale jeszcze trzeba polakierować i powiesić. I jeszcze jedna szuflada i jedna para drzwi i będzie koniec.

Jednak miałam rację, że tuż przed świętami zaczęliśmy rewolucję - gdyby nie nóż na gardle, to byśmy byli jeszcze w czarnej d...ziurze. A tak to jesteśmy w tunelu i światełko nawet widać. I to chyba nie są reflektory nadjeżdżającego pociągu!

Wspomnienia z koncertu:

Sabaton 1.jpg

Mamy w domu Mistrzynię powiatu w pływaniu stylem dowolnym! I Wicemistrzynię w stylu klasycznym!

Edytowane przez Agduś

Się dziewczyna rozwija... w obręczy barkowej ;) Uważaj z ilością, pływaczki są barczyste. Mówię to ja, Jarząbek.. tfu, przeciwniczka wszelkich wyczynów i wysiłków ponadstandardowych. Popieram grę w szachy ;)

Ale gratuluję, każdy sukces ma wartość i podnosi samopoczucie. Sukces napędza sukces :)

Weronika zdobyła złoty medal, Magda srebrny - każda w swojej kategorii wiekowej.

Ewa, myślę, że z opowieści znasz Pierworodną na tyle, żeby nie przypuszczać nawet, że ona uprawia wysiłki ponadstandartowe. Magda prędzej, ale po rezygnacji z treningów LA chwilowo nie znalazła sobie innej aktywności. Zamierza zacząć chodzić na siatkówkę w szkole, zamierza wrócić do jogi...

Na basen wszystkie trzy chodziły ze szkołą i dodatkowo. Weronika od początku LO tylko ze szkołą. Młodszym w tym roku nie upchnęłam dodatkowego basenu w grafiku, ale Małgo ma szkolny. Owszem, sekcja pływacka zaprasza je obie, bo wyłapują co lepszych na zawodach, ale na razie żadna nie zdecydowała się na regularne treningi. Zamiaruję jednak jakoś im ten basen raz w tygodniu wcisnąć, bo Magda nie ma teraz wcale. Akurat basen jest chyba jednym z mniej urazowych sportów i znam dzieci, które trenują regularnie bez problemów. I nawet nie wyglądają jak norweskie biegaczki narciarskie! Problemem na naszym basenie są, niestety, brodawki basenowe. Magda raz złapała, ale na szczęście dały się usunąć czymś jak lakier wyglądającym. Inne dzieci miewają z nimi gorsze problemy.

Braza, będą konkrety, ale bez bata to się jakoś tak snuje wszystko powoli. Dodam, że to, co odebraliśmy, jest w pewnej mierze dziełem Weroniki i ozdobi naszą kuchnię.

Masz bata!!!!!

http://www.phuimage.nazwa.pl/ALLEGRO/party/SBP1555.jpg

A jako ciekawostkę podam, że gdy wpisałam wujkowi google słowo "bat" to wyskoczyła mi cała strona o nietoperzach .... Czy tylko dla mnie jest to dziwne?

Gratulacje w takim razie dla Obu!!!!

Dziecko właśnie mi doniosło: "Matkaaa, bo z nudów cię śledziłam na forum i ciocia Marzena odpisała ci coś głupiego. Idź ją sprostować." Tak powiedziało dziecko. No to przyszłam i mam Ci napisać, że to nic dziwnego nie jest. Znaczy dziecka nie dziwi. Mnie już też niewiele rzeczy dziwi. Coraz mniej.

A bata to muszę pokazać ślubnemu, bo sama tego wszystkiego nie zrobię.