Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poproś swoje koty. Na pewno chętnie Cię połaskoczą.

Tak, wiem, jak strasznie zapracowane są nasze koty. Dobrze, że ich mamy tyle, bo jeden by sobie nie poradził. Weronika od kilku dni czyta mi tę listę, żebym nie zapomniała wyrazić kotom naszej wdzięczności.

Myślałam, że mi dzisiaj oddadzą komputer, a tu cisza. Korzystam z Andrzejowego i się dziwnie czuję. Ja chcę mamitopka!!!

Ja jestem warunkowo uzależniona. Znaczy w wakacje mogę neta nie mieć w ogóle, chyba, że coś użytecznego muszę znaleźć, ale wtedy też wolę, żeby to ktoś inny zrobił, a dziecię pierworodne robi z radością. Za to w normalnym czasie muszę mieć nie tylko neta, ale też i własnego mamitopka, bo przecież tak całkiem bez łączności nie zostaję - Andrzej ma swojego tatitopka, dziecka mają stacjonarny komputer całkiem nowy, którego jeszcze nie używałam wcale (a mogłabym, coby zobaczyć Windowsa ósemkę, bo nie znam tego cuda), że już o mniejszych urządzeniach nie wspomnę. A ja i tak wolę mamitopka i już!

Biało! Pięknie! Andrzej był z Małgo na nieplanowanym krótkim wypadzie na narty. Bardzo im się podobało.

Może wreszcie się na biegówki wybierzemy, bo ma sypać nadal.

A ja dzisiaj skorzystałam z fajnej akcji, która odbywa się dwa razy w roku - wymiany książek. Organizuje to biblioteka, ale odbywa się w piwnicach zamkowych. Można przynieść swoje książki, oddać w zamian za kupony i wziąć inne książki z lady. Zastanawiałąm się, czy będzie co wybrać, ale nie narzekam - wzięłam książki, które co najmniej przeczytam (zawsze mogę oddać na wymianę za pół roku) albo zostawię sobie na półce. Mamy też wymiany ciuchów, a wiosną ma być wymiana zabawek.

rzeczywiście fajna rzecz

ile ja ciuchów teraz wywaliłam, pewnie by ktoś chętnie ponosił, bo niektóre prawie nowe a jedne spodnie nawet z metką, jakoś nie leżały na mnie, niby dobre ale niewygodne. Ale u nas takich fajnych inicjatyw nie ma

Nie napiszę "to zainicjuj", bo wiem, że nie masz czasu, ale może podsuń komuś taką myśl. Może jest w pobliżu ktoś, kto się nudzi, a ma na tyle energii i siły przebicia, żeby to zorganizować? Może jakaś biblioteka w pobliżu zorganizuje wymianę książek? Wymiana ciuchów wymaga właściwie tylko organizatorów i miejsca. U nas latem odbyła się w parku, ale muszą być jakieś miejsca do powieszenia lub położenia ciuchów. Na "Szafingu" (straszna nazwa, nawiasem mówiąc) nie byłam, bo jakoś się nie mogłam zebrać, chociaż ciuchów kilka mam na zbyciu. Z tego, co wiem, to można wymieniać, kupować, sprzedawać. Był "Szafing" komunijny, ale przed świętami, kiedy walczyliśmy z remontem. Mam nadzieję, że powtórzą, bo kieckę komunijną na zbyciu mamy.