Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A już myślałam, że masz wolne poranki i możliwość błogiego wylegiwania się do oporu. To by mnie ucieszyło.

Pogoda dopisała, więc poszaleliśmy na nartach. Faaajnie było! Ciepło w słońcu, ale wystarczająco zimno, żeby sztuczny śnieg się trzymał. Wprawdzie lód wyłaził gdzie niegdzie, ale nie taki najgorszy i dało się go omijać, muldy się zrobiły w najwęższym miejscu na końcu stoku, bo sztuczny śnieg ma to do siebie, ale za to kolejka była niewielka, stok szeroki i przyjemny, a w dodatku trafiliśmy na promocyjne ceny karnetów i pojeździliśmy za małe pieniądze.

Średnie dziecko dzwoniło z obozu, a właściwie to ze stoku, bo tam, gdzie mieszkają, nie ma zasięgu. Jutro mają iść na Turbacz. Tymczasem my jutro odpoczywamy po nartach, bo trza załatwić nudne sprawy na miejscu.

Jednego, czego nikomu nie będę zazdrościć, to narty :D Nigdy nie miałam ochoty jeździć, w zasadzie boję się wszystkiego- wysokości, prędkości i potłuczonych pośladków. Ale życzę miłego jeżdżenia. Chętnie mogę popatrzeć i podziwiać :)

Można jeździć powolutku, unikać wyciągów krzesełkowych i nie obijać tyłka. Naprawdę się da!

Swoją drogą, kiedyś po dniu spędzonym na nartach nie pytało się "CZY upadłaś?", ale "ILE RAZY upadłaś?", a potem następowały opowieści o co efektowniejszych upadkach i licytowanie się, kto ładniej dachował. A teraz? W tym sezonie jeszcze nie przyglebiłam. Starość, panie dzieju... Człowiek uważa, oszczędza stare kości, prędkości rozwija już nie takie, jak dawniej, unika tych strasznie stromych stoków, kolana nie wytrzymują szaleństw.

Ale rozumiem Cię - ja nie zazdroszczę nikomu jazdy na kolejkach górskich, choćby najwspanialszych, a właściwie to zwłaszcza najwspanialszych.

Ewa ... ja jeżdżę odkąd trzeba było młodego rehabilitować....

Nie upadam, albo staram się nie upaść, bo mogę sama się nie podnieść..;)

Nie lubię prędkości.. boję się..

Mam lęk wysokości, więc czasami jeśżdzą ze mną cztery osoby obstawiając z przodu, z tyłu i po bokach.. ale staram się dawać radę...

Młody już nie jeździ a zapi..la na nartach.. czarne traski to jest fan...

Ja się ślizgam.. i to mi wystarczy...

W zeszłym roku byłam ogonkiem dla wszystkich... ale oni czekali na mnie ...

W tym roku raz byłam na deskach.. ze znajomą i jej synem no i mąż i Emil (oni zapierdzielają).. no powiem, że ona od dziecka po Alpach jeździła.. i z zadowoleniem stwierdziłam, że ze mną nie jest tak źle... ;)

Bo tu nie chodzi o Alpy i nie-Alpy. Ani nawet o sprzęt nie chodzi. Można dobrze jeździć nie ruszając się poza polskie stoki, można kaleczyć śmigając co roku w najlepszych kurortach.

Ba, można wozić tyłek po prostu dla przyjemności i poza ten poziom nigdy nie wyszłam, ale nie mam zamiaru rezygnować tylko dlatego, że nigdy nie będę jeździła rewelacyjnie.

Jednakowoż lubię popatrzyć na ludzi jeżdżących ładnie. Dzisiaj obserwowałam faceta jeżdżącego pięknie telemarkiem na nartach skitourowych.

Podjeżdżamy dzisiaj z Córcią pod bramę a tu niespodzianka: na parapecie okna leży starszyzna, pod oknem lezy Tyrion i obydwoje zgodnie wpatrują się w nas nie odrywając oczu. Oczywiście wzrok kici mówił: "No k...a nareszcie" wzrok Tyriona: "O rajuniu, jak fajnie, że już jesteście!"