Agduś 06.03.2015 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Obiecałam, to i jest. Arnika, hoja czasami kwitnie. Najczęściej wiosną, kiedy i ja nabieram zapału do opieki nad kwiatkami i zaczynam dawać im jeść.Pokrywek nigdy nie liczyłam. Garnki musieliśmy wymienić, bo większość starych nie nadawała się na indukcję. Okazało się, że nasza kuchenka strasznie humorzasta jest. Coraz to kupowaliśmy nowy garnek, a ona nie umiała się zdecydować, czy go widzi, czy też nie. Tak jakoś stukała cichutko, jakby zastanawiała się, co z nim zrobić... Na szczęście zachowywaliśmy paragony i wszystkie nietrafione zakupy udawało się zwracać, ale mnie coraz bardziej szlag trafiał, bo przecież kupowaliśmy garnki oznaczone wyraźnie, że się nadają! Na szczęście komplet nabyty jako pierwszy kuchenka raczyła zaakceptować, więc katastrofy nie było, ale nie mogliśmy za skarby znaleźć garnka z powłoką ceramiczną. W końcu się udało - kupiliśmy dwa tej samej firmy, ta sama seria, większy i mniejszy. Postawiłam mniejszy i... kicha. Kuchenka stuka cichutko i humory pokazuje. Udaje, że ona się tak bardzo stara, a ten garnek niedobry! Zaklęłam szpetnie po polsku, a Andrzej próbuje większy. "No co ty? Skoro tamtego nie widzi, to i drugiego nie zobaczy." - ja na to. A kuchenka co? Przyjęła ten większy z aprobatą! I proszę mi nie tłumaczyć, że takie kuchenki mogą zbyt małych nie widzieć, bo franca grymaśna o wiele mniejszy stary garnuszek widzi.Spiżarki nie mam. W tramwaju za to jest rozdzielnia podłogówki i panele sterujące do pc i solarów. Zastanawiam się cały czas, jak je zasłonić. Problem z rodzaju tych, które Ewa miała. Nawet płyty przycięte na drzwiczki mamy, tylko jak je zamocować? I czy nie będą przeszkadzały? Z drugiej strony schować te flaki bym chciała, bo jednak drzwi często bywają otwarte. No i miotły jakoś by się zdyscyplinowały za drzwiami, bo teraz czasem rzucają się znienacka na ludzi.Na razie jednak bardziej mi zależy na szufladzie na kosze śmieciowe. Jakoś z braku bata prace stanęły w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 06.03.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Aleś skończyła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.03.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 ja na razie skopiowałam i czekam na większą porcję Ja szybko czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.03.2015 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Agdus jasny gwint dlaczego urywasz w takim momencie??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.03.2015 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 A w kwestii plyty... Moja tez humorzasta! Dwie patelnie ceramiczne musialam komus oddac, bo ni cholery nie widziala! Teraz mam taka malutka, jakiej potrzebowalam od dawna! Tylko na jednym polu moze byc przydatna! Za diabla nie wiem o ci tej cholerze chodzi ale ze gwiazda kaprysna jest to pewne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.03.2015 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 No to mnie pocieszyłaś, bo już myślałam, że tylko nam się trafiła taka kapryśna cholera. Kończę w takim miejscu, bo to zabawne - ja wiem, co będzie dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.03.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Moja indukcja też żyje własnym życiem... można korzystać z 2 palników jednocześnie ale z 3 już nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.03.2015 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Moda na celebrytyzm (?) to i plyty swiruja! Nidlugo na scianki zaczna sie pchac!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.03.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 W sumie moja już pozuje na ścianie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.03.2015 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Po zastanowieniu stwierdzam, ze moja tez!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 07.03.2015 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Celebrytki... ichkuchennamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.03.2015 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 A co, jeżeli postanowią skakać do wody???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.03.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Moja jest na dobrej uwiezi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 08.03.2015 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Moja również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.03.2015 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 To całe szczęście, bo podobno ostatnio gwiazdy skaczą do wody. Piękną pogodę mieliśmy! Słoneczko i ciepło. i... na spacer poszliśmy. Mam uraz z dzieciństwa do tzw. "spacerów", czyli powolnego snucia się bez celu, no ale dzisiaj dziecko spośród kilku możliwości, ku mojemu zaskoczeniu, wybrało spacer. No ja w dzieciństwie w życiu bym go nie wybrała, ale uświadomiłam sobie, że Małgo nie może mieć urazu psychicznego do spacerów. I poszliśmy. I było całkiem miło, chociaż starsze dzieci, które z nami nie poszły, były nie tylko zdziwione, ale wręcz zniesmaczone takim pomysłem i z niedowierzaniem przyjęły nasz pomysł.Psukę zabraliśmy. Niezmiennie imponuje mi siła jej spokoju. Obszczekiwana przez wszystkie po kolei zzapłotowe burki i rasowce nie wykazywała najmniejszego zainteresowania. Nawet rudy kundelek, który wyskoczył zza płotu i prawie złapał ją za tylną łapę, nie spowodował żadnej reakcji. Zna swoją wartość! A swoją drogą, to co ma na myśli taki piesek kilka (nawet dziesięć) razy mniejszy od Emi, kiedy rzuca się na nią z zamiarem mordu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 08.03.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 To całe szczęście, bo podobno ostatnio gwiazdy skaczą do wody. Topić sie kcom??? Moda taka znaczy...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 08.03.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 U nas nieco gorzej pod względem rzucania się wyszło... Byliśmy we trójkę + 2 psy: Gruch i labek... W lesie wypadło na nas 5 dużych psów bez obroży smyczy i żadnej kontroli ze strony panciostwa... 3 labki jeden haskacz i pseudodog... nosz wściekłam się jak diabli... a jakbym tak sama z Gruchą szła...? Nawet idioci przepraszam nie powiedzieli, a psów nie dawali rady połapać... haszczak pogryzł się z labkiem co z nami szedł a pseudodog na mnie z zębami wystartował... następnym razem wzywam policję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.03.2015 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Diabli mnie biorą i na ludków niefrasobliwych i na histeryków, którzy uważają, że Emi tylko z powodu swoich rozmiarów powinna chodzić na krótkiej smyczy i w kagańcu jednocześnie, a własnego rozdartego dziurkacza do nogawek puszczają luzem. Darła się na mnie kiedyś baba, której maleństwo z jazgotem rzuciło się na Emi, nie reagowało na histeryczny wrzask pańci i usiłowało zagryźć Emi. A babon, kiedy wreszcie swoje szczęście złapał na ręce, z furią rzucił się na mnie, że taki duży pies powinien w kagańcu chodzić, bo jest niebezpieczny. Dodam, że Emi zlekceważyła jazgotliwca kompletnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.03.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 pewnie zjem nie zjem próbować warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 08.03.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Tiiiaaaa... o kagańcu to ja nieraz słyszałam choć Gruch pacyfista jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts