Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od kwietnia do ... zimy (jesieni?) - co Wy na to?

Agduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Agduś

6399

• braza

3720

• wu

1845

• DPS

1552

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I co chichoczesz Osico??? Wulkany mam wszedzie!!! Niewazne, ile razy zbieram ziemie i zwoze w jedno miejsce krety i tak dorabiaja coraz wieksze ilosci juz w ciagu kilku godzin!!! Moze wiedza o czyms, o czym ja nie mam pojecia...??

Na szczęście u nas tylko trochę wiało, słoneczko świeciło, tylko z ciepełkiem szału nie było. W efekcie mnóstwo ludzi smarka i chrypi, bo widząc słoneczko za oknem ubieramy się jak wiosną, a za drzwiami wciąż temperaturowe przedwiośnie.

Mimo pogody z trudem odpaliłam po drugiej kawie. Znów sobie obiecuję, że pójdę dzisiaj wcześnie spać... I znów wyjdzie z tego.... to, co zwykle.

Za to krokusy pięknie kwitną!!! Takie białe z żyłkami to zaszalały najbardziej - wielka gęsta kępa! Musiało po kilka kwiatków z każdej cebuli wyjść, bo zasadziłam ich chyba siedem w doniczce, a kwiatków całe mnóstwo.

Edytowane przez Agduś

oj to to, to mi kwitnie. Na bardzo zarośniętej i zachwaszczonej grządce. Kiedyś wsadziłam i od tej pory są co roku tylko wędrują trochę - ewidentnie przenoszą się w miejsca bez chwastów ;) Mają tam silną konkurencję, bo są pod ziemią i konwalie i różne byliny, ale reszta później startuje.

Braza, to te twoje muszą strasznie grymaśne być.